Header Ads


Αυτό... τρέμει ο Πέτρος Φιλιππίδης!

Αυτό... τρέμει ο Πέτρος Φιλιππίδης!


Έφτασε η ώρα της κρίσης! Ξεκινούν από σήμερα τα δύσκολα για τον γνωστό ηθοποιό. Γιατί υπάρχει τόση ησυχία το τελευταίο διάστημα;
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η κλήση του Πέτρου Φιλιππίδη ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να δώσει -αυτοπροσώπως αυτή τη φορά- εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές, οι οποίες και θα αποφασίσουν ή όχι την προφυλάκισή του.

Μετά την απόφαση να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, ο φάκελος της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί έχει διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει τις επόμενες μέρες τον γνωστό ηθοποιό να απολογηθεί για τα τρία κακουργήματα.

Η πιο βαριά από τις τρεις πράξεις που του αποδίδονται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι αυτή του βιασμού, που -σύμφωνα με την καταγγέλλουσα- έλαβε χώρα το 2008. Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης πολλών θεατρικών παραστάσεων, αρνείται κάθε κατηγορία περί βιασμού, ενώ αναφέρει ότι η εν λόγω καταγγέλλουσα είχε εμμονή μαζί του.

Όμως, αυτό που προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ειδικά στον καλλιτεχνικό χώρο, είναι το γεγονός ότι στο απολογητικό του υπόμνημα ο Π. Φιλιππίδης κάνει εκτενείς αναφορές και σε άλλες καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του, χωρίς τελικά να συμπεριληφθούν στη δικογραφία.

Τι απαντούν οι καταγγέλλουσες

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο Πέτρος Φιλιππίδης ισχυρίζεται πως τίποτα από όσα έχουν καταγγείλει εις βάρος του οι τρεις γνωστές πρωταγωνίστριες (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη) δεν ισχύει, προσθέτοντας πως το μοναδικό τους κίνητρο ήταν να τον… εκδικηθούν.

Ειδικότερα, τόνισε πως διατηρούσε σχέση με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ενώ χαρακτήρισε «εντελώς ψευδή» όσα του απέδιδε η Λ. Δροσάκη.
 
Από την πλευρά των ηθοποιών, η «σιγή ιχθύος» που τηρείται αυτή την περίοδο αποτελεί μια συνειδητή απόφαση, η οποία μάλιστα έχει ληφθεί από κοινού από όλες τις καταγγέλλουσες. Σύμφωνα με τον στενό κύκλο τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News της Κυριακής, η στάση αυτή αποτελεί για την ώρα την καλύτερη απάντηση στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Όπως μάλιστα αναφέρουν με νόημα στους δικούς τους ανθρώπους «θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα», τονίζοντας μάλιστα με νόημα πως «όσο δεν απαντάμε, τόσο περισσότερο ανησυχεί». Και σε αυτό είναι κάθετες. Ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση του ισχυρισμού του πρωταγωνιστή περί ερωτικής σχέσης που διατηρούσε με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ενοχλήθηκαν και συσπειρώθηκαν ακόμα περισσότερο, παίρνοντας απόφαση να μην κάνουν καμία δήλωση και να μην δώσουν την παραμικρή απάντηση για όλα αυτά, πιστεύοντας πως σε αυτό στόχευε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Μάλιστα, ακόμα και στις συνεντεύξεις που είχαν προγραμματίσει να δώσουν σε τηλεοπτικές εκπομπές ή άλλα μέσα ενημέρωσης, οι ηθοποιοί κατάφεραν να προσπεράσουν με ευγένεια και διπλωματικό τρόπο τις ερωτήσεις που αφορούσαν τον Πέτρο Φιλιππίδη, προβαίνοντας σε πιο γενικές τοποθετήσεις για τις καταγγελίες παρενοχλητικών συμπεριφορών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Real News, νομικές πηγές διαψεύδουν πως η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ετοιμαζόταν να υποβάλει μήνυση εναντίον του ηθοποιού για συκοφαντική δυσφήμηση, εξαιτίας των όσων κατέθεσε στην απολογία του σε σχέση με εκείνη. Καμία τέτοια σκέψη δεν υπήρξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ παράλληλα, τηρώντας την κοινή στάση που αναφέρθηκε παραπάνω καμία εμπλεκόμενη δεν πρόκειται να κάνει καμία ενέργεια πριν την ώρα της κρίσης.

Ώρα της κρίσης για Φιλιππίδη και Χαϊκάλη: Το ΣΕΗ αποφασίζει για την τύχη τους – Όλη η διαδικασία
Σήμερα, Δευτέρα, το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ, υπό την προεδρία του ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα, αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να αποφανθεί για τις ποινές που θα επιβάλει στους ηθοποιούς, Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναστάτωσαν τον χώρο του θεάτρου.

Τους τελευταίους μήνες οι δύο ηθοποιοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω των σοβαρότατων καταγγελιών, που προκάλεσαν αίσθηση στην κοινή γνώμη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει δεχτεί σωρεία καταγγελιών από καλλιτέχνες, οι οποίοι φέρονται να έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές, και με τη στάση του και την αρωγή του έχει συμβάλει στο ελληνικό #MeToo.
 
Αρχικά τον Πέτρο Φιλιππίδη κατήγγειλαν οι συνάδελφοί του Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη για σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακό εκφοβισμό. Οι καταγγελίες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ για τον γνωστό ηθοποιό έπεφταν «βροχή». Μάλιστα, τρεις από αυτές αποδείχτηκαν εξαιρετικά σοβαρές και οδήγησα τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό και απόπειρα βιασμού.

Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, με πρώτο βήμα την κλήτευση των βασικών μαρτύρων, των τριών γυναικών που έχουν καταθέσει τις καταγγελίες στο ΣΕΗ, ενώ αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα στα μέσα Ιουλίου, ο κ. Φιλιππίδης να περάσει την πόρτα του ανακριτή.

Παράλληλα, άλλες πέντε γυναίκες προχώρησαν σε καταγγελίες κατά του Παύλου Χαϊκάλη για σεξουαλική παρενόχληση, εκ των οποίων η μια ήταν και η πιο σοβαρή που αφορούσε απόπειρα βιασμού. Η εισαγγελική έρευνα δεν προχώρησε όσον αφορά στις καταγγελίες εναντίον του Π. Χαϊκάλη, καθώς τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν έλαβαν χώρα πριν από 18 χρόνια και πλέον έχουν παραγραφεί.

Πέτρος και Παύλος ενώπιον του Πειθαρχικού

Η διαδικασία που θα ακολουθήσει το ΣΕΗ είναι εντελώς διαφορετική, καθώς το Σωματείο Ηθοποιών εξετάζει αν οι καταγγελλόμενες πράξεις όντως τελέστηκαν και όχι σε ποιο χρόνο έγιναν τα περιστατικά των παρενοχλήσεων.

«Βρισκόμαστε στην τελική διαδικασία. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τις υποθέσεις καταγγελιών κατά κατά Φιλιππίδη και Χαϊκάλη. Θα έρθουν οι δικηγόροι τους, είτε οι ίδιοι, είτε οι μάρτυρες που επιθυμούν να καταθέσουν υπέρ τους, θα καταθέσουν και μετά θα αποσυρθούμε για να αποφασίσουμε. βρισκόμαστε στο σημείο εκείνο που μας ρωτάτε όλοι εδώ και μήνες ‘πότε θα έρθει εκείνη η μέρα’. Να τώρα που έφτασε εκείνη η μέρα», δήλωσε στη Real News ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.

«Θα ξεκινήσει η διαδικασία για την κάθε υπόθεση. Θα κάνει την εισήγησή του το αρμόδιο μέλος που ως εισηγητής έχει αναλάβει την υπόθεση. Εμείς, εδώ και δέκα μέρες έχουμε έχουμε όλο το υλικό που περιέχει ο φάκελος της κάθε υπόθεσης στα χέρια μας, τις καταγγελίες, τις μαρτυρίες των καταγγελλόντων, τις υπερασπιστικές μαρτυρίες των καταγγελλόμενων. Ο αρμόδιος εισηγητής που εξετάζει την κάθε μια υπόθεση θα παραθέσει στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού όλα τα στοιχεία, κάνοντας μιας λεπτομερή παρουσίαση των δεδομένων. Από κει και πέρα τα μέλη του Πειθαρχικού, έχοντα λάβει γνώση του φακέλου, θα κάνουν την τοποθέτησή τους και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε ως σώμα», τονίζει ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Η διαγραφή δια βίου αποτελεί την «εσχάτη των ποινών» που μπορεί αν επιβληθεί σε έναν ηθοποιό από στο ΣΕΗ.

Πηγή: In.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.