Header Ads


Γιατρός Δανίας για Έρικσεν: «Καταφέραμε να τον φέρουμε πίσω!»

Γιατρός Δανίας για Έρικσεν: «Καταφέραμε να τον φέρουμε πίσω!»


Ανατριχίλα: ο γιατρός των Δανών, Μόρτεν Μπόεσεν, μίλησε για τις συγκλονιστικές στιγμές της «μάχης» των ιατρικών τιμ προκειμένου να επαναφέρουν στην ζωή τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος κατέρρευσε στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στους Φινλανδούς.
Η 12η Ιουνίου του 2021 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων- και όχι μόνο-, καθώς ήταν η μέρα που σύσσωμος ο πλανήτης «πάγωσε» με την εικόνα του Κρίστιαν Έρικσεν να καταρρέει στο χορτάρι εν ώρα αγώνος κόντρα στην Φινλανδία. 

Ο 29χρονος Δανός έπαθε, όπως γνωστοποιήθηκε αργότερα, κάποιου είδους καρδιακό επεισόδιο, όμως πολύ γρήγοραμαθεύτηκε πως η κατάστασή του είναι σταθερή και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.

Για τις δραματικές στιγμές που μεσολάβησαν από την στιγμή που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι την ανάνηψή του μίλησε ο Μόρτεν Μπόεσεν. Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Δανίας είπε κατ' ουσίαν πως ο Έρικσεν «έσβησε» και με την χρήση του απινιδωτή οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στην ζωή! 

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Μας φώναξαν αμέσως μόλις έπεσε ο Κρίστιαν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπόρεσα να τον δω εξ αρχής, όμως ήταν πασιφανές πως "κατέρρευσε". Όταν τον πλησίασα, είδα πως ήταν γυρισμένος στο πλάι και ανέπνεε. Ξαφνικά, όμως, όλα άλλαξαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αμέσως αρχίσαμε την προσπάθεια να επαναφέρουμε την καρδιά του και να σώσουμε την ζωή του. Ήταν πολύ γρήγορη η αντίδραση από τον γιατρό του γηπέδου και το υπόλοιπο σταφ του.

Στην πραγματικότητα, καταφέραμε να τον... φέρουμε πίσω. Μάλιστα, μου μίλησε πριν φύγει από το γήπεδο για να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις». 

Ανατριχίλα...
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.