Header Ads


Τα 8 κέρινα ομοιώματα στην «Αγια Σοφιά»! (pics)

Τα 8 κέρινα ομοιώματα στην «Αγια Σοφιά»! (pics)


Οι 4 ποδοσφαιριστές και οι εκπλήξεις - Ποιοι είναι οι 8 άνδρες που επελέγησαν από τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να κοσμήσουν τα Μουσεία του νέου γηπέδου σε μορφή κέρινων ομοιωμάτων.

ΑΕΚ Αγια Σοφια Κερινα Ομοιωματα: Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το sport24.gr, το συνολικό κόστος κατασκευής τους ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ και η εταιρεία που ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτό το έργο είναι η κινεζική Zhongshan Grand Orient Wax Art, με έδρα την πόλη Γκανκγκού. 

Τα κεφάλια είναι φτιαγμένα από σιλικόνη και τα σώματα από fiberglass, ενώ o προσδόκιμος χρόνος ζωής τους, ανέρχεται σε 25 έτη . Τα ομοιώματα βρίσκονται στην Ελλάδα και ασφαλώς θα παρουσιαστούν από την ΑΕΚ όταν θα κρίνει σκόπιμο ότι ήρθε η ώρα. Εμείς όμως έχουμε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο:

1. Κώστας Νεστορίδης

Με το χέρι απλωμένο μπροστά και τη μπάλα στα πόδια, ο ζωντανός θρύλος της ΑΕΚ είναι σαν να λέει στους αντιπάλους του... μην πλησιάζετε, ξέρετε την εξέλιξη. Ντυμένος στα κιτρινόμαυρα με εμφάνιση της δεκαετίας του '60.

2. Μίμης Παπαιωάννου

Με μακρύ μανίκι μέσα σε κίτρινη φανέλα, διαφορετικής απόχρωσης από εκείνη του Νεστορίδη, ο συνεχιστής των μεγάλων άσσων της μεταπολεμικής εποχής έχει μια κλασική πόζα υπεροχής την ώρα που τρέχει.

3. Στέλιος Μανωλάς

Με φανέλα που κατέκτησε ένα από τα πρωταθλήματα της δεκαετίας του '90, θα εμφανιστεί στο Μουσείο της ομάδας ο κατά πολλούς κορυφαίος Έλληνας στόπερ όλων των εποχών και σίγουρα της ΑΕΚ. Σε μια κλασική πόζα βαδίσματος, με το επιβλητικό στυλ του.

4. Θωμάς Μαύρος

Σε μια πολύ χαρακτηριστική δική του πόζα των περιόδων που μεσουρανούσε στα γήπεδα, ο "Θεωμάς" των κιτρινόμαυρων οπαδών έχει τα χέρια στη μέση και πατάει με το ένα πόδι τη μπάλα. Όπως και ο Μανωλάς, έτσι και εκείνος θα φορά κοντομάνικη φανέλα, ενώ οι παλαιότεροι είναι με μακρυμάνικες.

5. Λουκάς Μπάρλος

Ο πρόεδρος των προέδρων! Με κοστούμι και ένα τσιγάρο στο χέρι, ο άνθρωπος που έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας για να δει την ΑΕΚ να μεγαλουργεί.

6. Στέλιος Καζαντζίδης

Καθισμένος σε καρέκλα και παίζοντας την κιθάρα του, ο "Στελάρας όλων των Ελλήνων" λαμβάνει τη δική του θέση μεταξύ των ανθρώπων-θρύλων που επελέγησαν.

7. Κώστας Βουτσάς

Ήταν γνωστό ότι θα συγκαταλεγόταν μεταξύ των εκλεκτών, ο άνθρωπος που πέραν της μεγάλης αγάπης του για την ΑΕΚ, έντυσε με τη φωνή και την παρουσία του το καταπληκτικό βίντεο για την ανέγερση του νέου γηπέδου.

8. Αριστοτέλης Ωνάσης

Ο γεννημένος στη Σμύρνη Ωνάσης, θα είναι ο εκπρόσωπος του εφοπλιστικού χώρου στο Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού. Ασφαλώς σε κοστούμι και με το ένα χέρι στην τσέπη, με στυλ αριστοκράτη της εποχής του.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.