Header Ads


Ζέστη: Πώς θα δροσιστείς άμεσα και γρήγορα με 4 έξυπνους τρόπους!

Ζέστη: Πώς θα δροσιστείς άμεσα και γρήγορα με 4 έξυπνους τρόπους!


Mερικά έξυπνα κόλπα για να αντέξεις τον καύσωνα.
Ζέστη έπεσε στο βασίλειο μας κι αυτό τους περισσότερους τους ξενερώνει, ιδιαίτερα εμάς τους άνδρες που είμαστε αρκούδες και δεν αντέχουμε τίποτα όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 35 και πάνω. 

Λογικό θα μου πεις αλλά εδώ πρέπει να βρούμε μία λύση και γρήγορα. Δεν είναι αυτή κατάσταση να αισθάνεσαι πως ζεις σε βάλτο από το ιδρωμένο σου δέρμα.

Μπορεί οι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού να είναι υπέροχες όταν είμαστε σε κάποια παραλία ή μέσα σε ένα δροσερό σπίτι με αναμμένο τον κλιματισμό, όταν, όμως, βρισκόμαστε αναγκαστικά σε συνθήκες όπου ο καύσωνας κάνει δύσκολη την καθημερινότητά μας χρειαζόμαστε απλούς και γρήγορους τρόπους για να δροσιστούμε.


Κάθε κίνηση μπορεί να είναι και αιτία ιδρώτα, άσε που πρέπει να πίνεις συνέχεια νερό γιατί κινδυνεύεις από αφυδάτωση, αυτό που το πας;

Εμείς σου βρήκαμε μερικά έξυπνα και απλά κόλπα έτσι ώστε να μπορέσεις να δροσιστείς (έστω και με τον δικό σου τρόπο) μέσα σε αυτό το καλοκαιρινό μακελειό του καύσωνα.


Ο καύσωνας των τελευταίων ημερών έχει κάνει την καθημερινότητα ανυπόφορη για πολλούς από εμάς – Εάν ζητάτε εναγωνίως τρόπους να δροσιστείτε, διαβάστε τέσσερα tips που θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από την υπερβολική ζέστη.

Πως θα δροσιστείς με πολύ απλό τρόπο:

Ρίξτε κρύο νερό στους καρπούς σας Μπορεί η ιδανική λύση σε μια καυτή ημέρα να ήταν να πέσετε σε μια πισίνα με δροσερό νερό ή έστω να κάνετε ένα παγωμένο ντους, όταν, όμως, αυτό δεν είναι δυνατό, απλά και μόνο αν βρέξετε τους καρπούς σας με κρύο νερό θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Δροσιστείτε με μέντα Είναι γνωστό ότι η μέντα μεταξύ των άλλων ιδιοτήτων της παρέχει και μια αίσθηση δροσιάς στο δέρμα γι’ αυτό και χρησιμοποιείται σε ήπια εγκαύματα και ερεθισμούς του δέρματος. Το καλής ποιότητας αιθέριο έλαιο μέντας μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ζέστης. Η μέντα περιέχει μενθόλη, ουσία που ενεργοποιεί τους νευρικούς υποδοχείς που είναι ευαίσθητοι στο κρύο.

Προτιμήστε φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό Κάποιες φορές όταν κάνει πάρα πολλή ζέστη, δεν έχουμε όρεξη να φάμε. Το να τρώμε, όμως, έστω και κάτι μικρό ανά μερικές ώρες είναι ένας σημαντικός τρόπος να διατηρήσουμε την ενέργειά μας σε καλά επίπεδα και να αποφύγουμε την αφυδάτωση. Μια έξυπνη επιλογή είναι φρούτα και λαχανικά όπως το καρπούζι, το πεπόνι και τα αγγούρια τα οποία αφενός είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αφετέρου περιέχουν πολύ νερό.

Extra tip: Βάλτε τον ανεμιστήρα στο σωστό σημείο Αν δεν διαθέτετε κλιματιστικό για την ψύξη του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού, υπάρχει ένας τρόπος να μετατρέψετε τον ανεμιστήρα σας σε… mini συσκευή ψύξης. Οι ανεμιστήρες δεν ψύχουν τον αέρα, απλώς βοηθούν να έχετε μια αίσθηση δροσιάς όταν φυσούν τον αέρα προς το σημείο που βρίσκεστε, με αποτέλεσμα να εξατμίζεται ο ιδρώτας και να μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.