Header Ads


Ουαλία - Ελβετία 1-1

Ουαλία - Ελβετία 1-1


Η ανώτερη Ελβετία προηγήθηκε με κεφαλιά του Εμπολό στο 47’, οπισθοχώρησε και η Ουαλία την τιμώρησε με τον ίδιο τρόπο, με τον Μουρ στο 74’, ενώ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Γκαβράνοβιτς, για τον 1ο όμιλο.

Ουαλία και Ελβετία ήρθαν ισόπαλες με 1-1, στην πρεμιέρα τους για τον 1ο όμιλο του Euro 2020, με την… Τουρκία να χαίρεται περισσότερο από τις δύο ομάδες για το εν λόγω αποτέλεσμα, αφού ουδείς ξεφεύγει στην «μάχη» για την δεύτερη θέση.

Ο Εμπολό έβαλε τους τυπικά φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ μετά από κόρνερ και κεφαλιά του στο 49’, ενώ πρωταγωνίστησε και σε άλλες φάσεις, με σημαντικότερη εκείνη όπου ο Γκαβράνοβιτς -που είχε μπει αλλαγή ένα λεπτο πριν- έκανε το 0-2 στο 85’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς με την χρήση VAR για οφσάιντ.

Στο μεσοδιάστημα, οι «γηπεδούχοι» φρόντισαν να απαντήσουν με το… ίδιο νόμισμα και τον απομονωμένο στην επίθεση Μουρ να κάνει το 1-1 στο 74ο λεπτό.
Μονόλογος αλλά χωρίς αντίκρισμα το πρώτο μέρος για την Ελβετία, ανέβηκε στην επανάληψη μετά την αλλαγή του Σακίρι η Ουαλία,
Μόνη πρώτη στον όμιλο η Ιταλία με 3 βαθμούς, από έναν έχουν πλέον οι δυο σημερινοί αντίπαλοι, ενώ χωρίς πόντο είναι η Τουρκία.

Στο… μυαλό των κόουτς:

H Ουαλία παρατάχθηκε έχοντας ως σχηματισμό το 4-3-3 και τον Γουόρντ κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις και Μέρφαμ ήταν η τετράδα στην άμυνα. Οι Μορέλ, Άλεν και Ράμσεϊ έπαιξαν στον άξονα, με τους Τζέιμς-Μπέιλ να πλαισιώνουν τον μοναδικό προωθημένο Μουρ.
H Ελβετία από την άλλη «κατέβηκε» με σύστημα 3-4-1-2, τον Ζόμερ στην εστία και τους Ελβέντι, Σχερ και Ακάνζι στα μετόπισθεν. Εμπαμπού, Τσάκα, Φόιλερ και Ροντρίγκες αποτέλεσαν την τετράδα στο κέντρο με τον Σακίρι πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Εμπολό και Σεφέροβιτς.
Το ματς:
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με καλό ρυθμό και την Ουαλία να μπαίνει πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά, πιέζοντας ψηλά, αλλά χωρίς να κάνει την μεγάλη φάση, με εξαίρεση την κεφαλιά του Μουρ και την εκτίναξη του Ζόμερ, στο 15’…


Αντιθέτως, όσο περνούσε η ώρα, η Ελβετία ανέβαζε την απόδοση της. Παίρνοντας σταδιακά την κατοχή της μπάλας και με παιχνίδι κυρίως από τα άκρα χάρη στους Εμπαμπού-Ροντρίγκες, έψαξε αλλά… δεν βρήκε το πολυπόθητο για αυτήν γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα.
Οι δύο ακραίοι μπακ συνεργάστηκαν στο 7ο λεπτό, χωρίς επιτυχία όμως, ενώ η έμπνευση του Σχερ και το «τακουνάκι» του επίσης βρήκαν τον Γουόρντ… ετοιμοπόλεμο, στο 20’.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν για να φτάσουν στο γκολ, κέρδισαν διαδοχικά κόρνερ, αλλά δεν κατάφεραν να τα αξιοποιήσουν, ενώ ο Σεφέροβιτς αποδείχτηκε… μοιραίος όχι μια αλλά τρεις φορές.

Αστοχώντας σε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 34ο και στο 41ο λεπτό αλλά και… από κοντά, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από πάσα «πάρε-βάλε» του Εμπολό!
Το πρώτο 45λεπτο, λοιπόν, έκλεισε με τις τελικές προσπάθειες να είναι 2-11, τα κόρνερ 1-7 και την κατοχή μπάλας 32%-68%, αλλά τον φωτεινό πίνακα στο Ολυμπιακό στάδιο του Μπακού να γράφει 0-0…

Στην επανάληψη, το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, καθώς μόλις στο 49’ ο Εμπολό ανάγκασε τον Γουόρντ σε εντυπωσιακή επέμβαση και κόρνερ.
Ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο επιθετικός της Γκλάντμπαχ πήρε… ρεβάνς, καθώς σκόραρε με κεφαλιά από την εκτέλεση του Σακίρι κι έκανε το 0-1 για την Ελβετία!
Με την ψυχολογία στα ύψη, μάλιστα, λίγο έλειψε να γίνει και το 0-2 στο 52’, όταν ξανά ο Εμπολό πάτησε περιοχή, έσπασε τη μπάλα δεξιά στον Εμπαμπού, αλλά εκείνος αστόχησε…
Η Ουαλία κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, στην συνέχεια, με τον Τζέιμς να «ευθύνεται» για αυτό, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική για τον Ζόμερ.

Την ίδια ώρα, ο Εμπολό συνέχισε να είναι το σημείο αναφοράς της ομάδας του, χάνοντας μια ακόμα ευκαιρία στο 65’, ενώ η είσοδος του Ζακάρια αντί του Σακίρι άλλαξε τον σχηματισμό της Ελβετίας σε 3-5-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέρφαμ, Μορέλ, Άλεν, Ράμσεϊ (90’+3’ Αμαπντού), Τζέιμς (75’ Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σχερ, Ακάνζι, Εμπαμπού, Τσάκα, Φόιλερ, Ροντρίγκες, Σακίρι (66’ Ζακάρια), Εμπολό, Σεφέροβιτς (84’ Γκαβράνοβιτς).

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία).

Διαιτητής VAR: Φρανσουά Λετεξιέ (Γαλλία).
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.