Header Ads


Η πρώτη μεταγραφή Μιλόγεβιτς στην ΑΕΚ

Η πρώτη μεταγραφή Μιλόγεβιτς στην ΑΕΚ


Η ΑΕΚ έχει νέο προπονητή και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει ήδη σηκώσει μανίκια. Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο, μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά είναι πραγματικότητα.
Ο 51χρονος κόουτς ήθελε να είναι προετοιμασμένος. Για παν ενδεχόμενο. Και σε όλο αυτό το διάστημα από τις αρχές Απριλίου που έγινε η πρώτη συζήτηση με την ΑΕΚ ο Μιλόγεβιτς δεν καθόταν άπραγος.

Ίσως φανεί γραφικό, ίσως αβανταδόρικο αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είναι δεδομένο 100%. Ότι και να ειπωθεί. Ο Μιλόγεβιτς μελετούσε την ΑΕΚ και είναι διαβασμένος. Ξέρει που πονάει η ομάδα και τι παίκτες θέλει. Ακριβώς ότι είπε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη συνάντηση που είχε με τους ρεπόρτερ.

Τερματοφύλακας, στόπερ, μπακ αριστερά και δεξιά, χαφ, εξτρέμ αριστερά και φορ.

Ο Μιλόγεβιτς δεν είναι ο προπονητής που θα φέρει μαζί του δικούς του παίκτες. Έχει ήδη μιλήσει με τον Γιάννη Παπαδημητρίου και τον Παναγιώτη Κονέ, με τους οποίους άλλωστε φωτογραφήθηκε και στην επίσημη παρουσίαση. Ξέρουν τι θέλει η ΑΕΚ, το θέμα είναι τα deals.

Ο Σέρβος τεχνικός, ωστόσο, θα ήθελε αν ήταν εφικτό να γίνει μια εξαίρεση. Να μπορέσει να γίνει κάτι σε θέση που πονάει η ΑΕΚ με έναν παίκτη, με τον οποίο έχει συνεργαστεί. Όχι πολύ. Έναν χρόνο, μια σεζόν, που όμως ήταν εξαιρετική.

Ο Μιλόγεβιτς (αν ήταν δυνατόν) θα ήθελε να φέρει στην ΑΕΚ τον Νταμιάν Λε Ταλέκ. Ο λόγος για τον 31χρονο Γάλλο χαφ της Μονπελιέ, ο οποίος μέτρησε φέτος 23 ματς στην Ligue 1 και 4 στο Κύπελλο.

Ο Λε Ταλέκ είναι ένα σύγχρονο 6άρι, που παίζει και «8» ή ακόμα και 10άρι αν χρειαστεί κάποιες, λίγες, φορές.

Έχει συμβόλαιο έως και το καλοκαίρι του 2022 αλλά σύμφωνα με έναν όρο σε αυτό, μπορεί να φύγει αν το επιθυμεί ελεύθερος.

Το ζήτημα είναι άλλο. Ο Λε Ταλέκ για να φύγει από την Μονπελιέ θα ήθελε ένα συμβόλαιο κοντά στις 800.000 ευρώ. Μπορεί και κάτι παραπάνω. Πολλά τα λεφτά.

Κατά μία πηγή, πάντως, ήδη έχει γίνει μια συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών. Δηλαδή του Μιλόγεβιτς και του Λε Ταλέκ. Αλλά πριν ο Σέρβος κόουτς συμφωνήσει οριστικά με την ΑΕΚ.

Αν αυτή η συζήτηση το επόμενο χρονικό διάστημα μετουσιωθεί σε κάτι παραπάνω θα φανεί. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί τη σεζόν 2017-18 στον Ερυθρό Αστέρα. Είχαν παίξει στους ομίλους του Champions League και είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στη συνέχεια ο Λε Ταλέκ έφυγε για τη Μονπελιέ (το καλοκαίρι του 2018).

Ο Γάλλος άσος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ρεν και το καλοκαίρι του 2009 πήγε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Εκεί με προπονητή τον Γιούργκεν Κλοπ πανηγύρισε ακόμα και το πρωτάθλημα αν και έχει μόλις 8 ματς με την πρώτη ομάδα. Και 43 με τη δεύτερη.

Τον Ιανουάριο του 2012 πήγε στη Ναντ αλλά στη συνέχεια η καριέρα του και μέχρι να πάει στον Ερυθρό Αστέρα (Γενάρη του 2016) δεν είχε την ανάλογη εξέλιξη.

Για 4 χρόνια αγωνίστηκε στην ουκρανική Γκοβέρλα και τη ρωσική Μορντόβια Σαράνσκ.

Ήρθε όμως η μεταγραφή στον Ερυθρό Αστέρα και στη συνέχεια η Μονπελιέ στην οποία και πήγε τον Ιούλιο του 2018.

Και μετράει 97 ματς με 5 γκολ και 2 ασίστ. Σε μια ομάδα Ligue 1 που έχει σταθερή παρουσία.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί και το εξής: Το status του Νέναντ Κρίστιτσιτς προς το παρόν δεν έχει αλλάξει. Αν και ο Μιλόγεβιτς τον… λατρεύει, ο Σέρβος χαφ για οικογενειακούς λόγους συνεχίζει να επιθυμεί να επιστρέψει στο Βελιγράδι.

Αν όντως γίνει αυτό τότε η ΑΕΚ θα έχει ένα συν 600.000 ευρώ περίπου, που είναι το συμβόλαιο του Κρίστιτσιτς.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.