Header Ads


ΑΕΚ: Η αλήθεια για τον Λιβάι Γκαρσία!

ΑΕΚ: Η αλήθεια για τον Λιβάι Γκαρσία!


Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά φέτος - Τι έχει συμβεί!
Η διάγνωση για διάταση στον πρόσθιο χιαστό, μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή Των Βαΐων, έφερε ανακούφιση στην ΑΕΚ για τον Λιβάι Γκαρσία.

Δεδομένου πως υπήρχε φόβος για σοβαρή ζημιά, σε ένα σημείο στο οποίο όπως είναι γνωστό μπορεί να προκληθεί ένας από τους χειρότερους τραυματισμούς για αθλητή.

Αρχικά θεωρήθηκε πως ήταν πολύ ρεαλιστικό ενδεχόμενο να παίξει ακόμη και με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Μάλιστα συγκρατημένη αισιοδοξία είχε υπάρξει ακόμη και για δυνατότητα να έμπαινε κανονικά στις αρχές της εβδομάδας. Όλα αυτά πλέον έχουν πάει περίπατο και το ζήτημα είναι αν θα δούμε ξανά τον καλύτερο παίκτη της ΑΕΚ να αγωνίζεται φέτος. Οι πιθανότητες δεν δείχνουν να είναι υπέρ του.

Λένε οι περισσότεροι εύλογα λόγω προηγούμενης εμπειρίας, πως όταν μιλάμε για διάταση, δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι περισσότερο από τέσσερις – πέντε μέρες. Είναι αλήθεια αυτό. Ωστόσο στην περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία, από την ΑΕΚ υποστηρίζουν πως δεν ήταν μια απλή διάταση. «Φλέρταρε» αν όχι με την ολική, τουλάχιστον με μερική ρήξη χιαστού. Υπάρχει δε η εκτίμηση πως άλλος ποδοσφαιριστής θα το είχε πάθει, αλλά ο Λιβάι το γλίτωσε λόγω των χαρακτηριστικών που έχει σε μυς κρίσιμους για την προστασία από τέτοιους τραυματισμούς.

Ωστόσο στην πορεία έχει προκύψει και οίδημα, κάτι που σημαίνει πως δεν μιλάμε για μια απλή διάταση, αλλά για τραυματισμό στο γόνατο. Με αυτό το δεδομένο προχώρησε η συντηρητική αγωγή με θεραπεία και πήγε πίσω η δεύτερη μαγνητική, από την οποία θα κρίνονταν οι πιθανότητες του για φέτος. Αυτή μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα και το ζητούμενο είναι πλέον και το πως έχει πάει η θεραπεία σε σχέση και με το οίδημα.

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ακόμη κι αν είναι απόλυτα καθαρή η μαγνητική, δεν υπάρχει καν κουβέντα. Είναι 13 μέρες τώρα χωρίς προπόνηση, προέρχεται από πρόβλημα σε ευαίσθητο σημείο. Το ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα της μαγνητικής στρέφεται προς τα δύο τελευταία ματς, στα οποία ό,τι και να γίνει στην Λεωφόρο, η ΑΕΚ και πάλι θα θέλει οπωσδήποτε αντίστοιχες νίκες και οι πιθανότητες της σε αυτή την περίπτωση, θα είναι αυξημένες.
 
Χωρίς το αποτέλεσμα της μαγνητικής, καμιά πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει ακόμη. Για να είμαστε ακριβείς πάντως, είναι μια κατάσταση στην οποία θα μπορούσε, έστω και αν μιλάμε μόνο για τα δύο τελευταία ματς,  από τώρα να μπει σε διαδικασία προετοιμασίας για να παίξει. Αλλά μιλάμε για τον Λιβάι Γκαρσία, σε ηλικία τέτοια και σε αξία για την ομάδα τέτοια, που το άγχος για την αποφυγή και του παραμικρού ρίσκου, είναι εύλογα μεγάλο.

Ενδεχομένως στα πλαίσια αυτά, η ΑΕΚ στο τέλος να τον στερηθεί τελείως για φέτος, ακόμη κι αν μάλλον θα μπορούσε να τον έχει με σχετική ασφάλεια, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και τον Άρη. Είναι πως το βλέπει κανείς και σίγουρα ο τρόπος που το βλέπουν μέσα στην ομάδα, διαφέρει με το πως θα το βλέπαμε οι περισσότεροι απ’ έξω.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.