Header Ads


Παπασταμάτης: «Είμαι ερωτευμένος με την ΑΕΚ!»

Παπασταμάτης: «Είμαι ερωτευμένος με την ΑΕΚ!»


Ο ισχυρός άνδρας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Σταμάτης Παπασταμάτης, μιλά για το πλάνο 5ετιας που έγινε... ευρωπαϊκή κούπα στο χάντμπολ, τους οπαδούς της ομάδας, αλλά και το όνειρο για ένα δικό της γήπεδο.

Για να φτάσει στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, χρειάστηκε να περάσει πολλά στάδια. 

Χρειάστηκε να οικοδομηθεί από την αρχή, να αποκτήσει αξιοπιστία, να γίνει ανταγωνιστική στην Ελλάδα. Μέσα σε μια πενταετία το πέτυχε και τα τελευταία τρία χρόνια έφτασε να είναι από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες στην Ευρώπη. Το 2018 έφτασε μια ανάσα από το πρώτο της Ευρωπαϊκό όμως ρουμανική Ποντάισα ήταν πιο έτοιμη. Φέτος ήταν έτοιμη και η ΑΕΚ… Και δεν είναι τυχαίο πως πήγε στον τελικό του EHF Cup ως φαβορί απέναντι στην Ισταντς, παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε. 

Αυτό γιατί η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια είχε βάθος στο ρόστερ της και έκανε μεταγραφές αποκλειστικά για την Ευρώπη, οι οποίες την δικαίωσαν στην πράξη.

Ολο αυτό το «σταυροδρόμι» που ακολούθησε η ομάδα, πέρα από το αγωνιστικό μέρος, έχει και διοικητική «υπογραφή». Αυτή του Σταμάτη Παπασταμάτη, ενός ανθρώπου που πήρε πάνω του την ανοικοδόμηση της ομάδας και κατάφερε να κάνει τους οπαδούς της ΑΕΚ να βγουν στους δρόμους για ένα άθλημα που μπορεί μεν στην Ελλάδα να μην έχει την δυναμική άλλων ομαδικών σπορ, αλλά τους έχει δώσει αμέτρητες χαρές τα τελευταία χρόνια.

«Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια τεράστια κατάκτηση. Το να φέρνεις στην πατρίδα σου ένα ευρωπαϊκό και μάλιστα με την ομάδα που αγαπάς, σου δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Και είναι δικαίωση για μια προσπάθεια πέντε ετών. Παράλληλα βοηθάει και το άθλημα που στην Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια και πρέπει να χρησιμοποιηθεί η επιτυχία αυτή ως εφαλτήριο για να λυθούν προβλήματα και να ανέβει επίπεδο το ελληνικό χάντμπολ.» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις στο Gazzetta ο κ. Παπασταμάτης.

Παπασταμάτης: «Οποιος δουλεύει κάνει λάθη και τα διορθώνει»

Ο ισχυρός άνδρας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, μετά το τέλος του δεύτερου τελικού, τόνισε πως για να φτάσει η ομάδα να διεκδικεί ευρωπαϊκούς τίτλους, έπρεπε να διορθώσει και λάθη. Και χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, τόνισε πως τα λάθη αυτά ήρθαν από απειρία, αλλά φέρνουν στη συνέχεια και σωστά πράγματα, τα οποία οδηγούν στην επιτυχία.

«Οταν κάποιος μπαίνει πρώτη φορά σε ένα συγκεκριμένο άθλημα που δεν γνωρίζει, προφανώς και θα κάνει λάθη επιλογών. Λάθη στην διαχείριση, σε θέματα που προκύπτουν. Εχει να κάνει με την απειρία και μην ξεχνάμε πως είναι ένα άθλημα που δεν γνώριζα όταν ασχολήθηκα πρώτη φορά. Οταν ένας άνθρωπος δουλεύει θα κάνει λάθη και θα τα διορθώσει. Είχαμε κάνει προγραμματισμούς και υπήρχαν παράμετροι που δεν είχαμε υπολογίσει, που βρέθηκαν στον δρόμο μας. Αυτός που χρεώνεται τα λάθη είναι ο διοικητικός ηγέτης. Δηλαδή εγώ. Ολά αυτά τα χρόνια έγιναν λάθη, έγιναν όμως και σωστά πράγματα. Γιατί δεν φτάσαμε ξαφνικά να διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κύπελλο» σημειώνει ο κ. Παπασταμάτης που στη συνέχεια περιέγραψε την διαδρομή από την τραγική κατάσταση του τμήματος, στην κατάκτηση της Ευρώπης.

«Πριν πέντε χρόνια που ανέλαβα το τμήμα, αυτό που βρήκαμε ήταν μια πολύ κακή κατάσταση. Υπήρχαν πολλά προβλήματα και αυτό που ήθελα ήταν η ομάδα να αποκτήσει μια οντότητα, να γίνει αξιόπιστη ομάδα. Μετά θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα γιατί ΑΕΚ σημαίνει τίτλοι… Πρωταθλήματα και κύπελλα. Και θέλαμε να δημιουργήσουμε και ακαδημίες γιατί δεν γίνεται να έχεις μια πρώτη ομάδα χωρίς να ακολουθεί κάτι από πίσω. Και σε αυτά τα πέντε χρόνια τα πετύχαμε αυτά. Πήραμε τίτλους, πήραμε ευρωπαϊκό και δημιουργήσαμε καλές υποδομές. Είμαστε περήφανοι και για τα άλλα ηλικιακά τμήματα», τόνισε.

Όσον αφορά το αν βοηθά ο ανταγωνισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο κ. Παπασταμάτης είπε:

«Η παρουσία στην Ευρώπη έχει να κάνει κυρίως με την ιστορία της ομάδας και όχι με τον ανταγωνισμό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαστε σωματείο που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να είναι απούσα από την Ευρώπη. Οσον αφορά την ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα, όσο πιο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα τόσο το καλύτερο. Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, είναι και ο ΠΑΟΚ, ο Διομήδης που αποτελεί παραδοσιακή δύναμη. Και μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη ομάδα που έφερε ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα».

Παπασταμάτης: «Με τον Δημητρούλια ταίριαξαν τα χνώτα μας»

Κοινός συνδετικός κρίκος του ευρωπαϊκού του Διομήδη με αυτό της ΑΕΚ, είναι ο Δημήτρης Δημητρούλιας.

Ο τεχνικός της Ενωσης ήταν στον πάγκο του Διομήδη το 2012 σε μια ιστορική επιτυχία για την επαρχιακή ομάδα. Και η επιλογή του στον πάγκο της Ενωσης δεν ήρθε τυχαία.
«Τον κ. Δημητρούλια τον ψάξαμε όταν τελείωσε η συνεργασία μας με τον κ. Γραμματικό. Μιλήσαμε δύο φορές για να δούμε πως σκέφτεται για το άθλημα και είδαμε ότι ταιριάζουν τα χνώτα μας. Ετσι αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας» είπε χαρακτηριστικά.

Παπασταμάτης: «Θέλουμε το τρεμπλ, ο κόσμος μου επιστρέφει την αγάπη»

Χθες, η ομάδα βρέθηκε τα ξημερώματα στη Νέα Φιλαδέλφεια προκειμένου να γιορτάσει μαζί με τους οπαδούς της την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου.

Η αποθέωση που έζησαν οι παίκτες του Δημητρούλια, ήταν πρωτόγνωρη για το τμήμα. Αποθέωση γνώρισε όμως και ο ίδιος ο κ.Παπασταμάτης.

«Πάντα έλεγα και θα λέω ότι είμαι οπαδός της ΑΕΚ. Με αυτή την κουλτούρα μεγάλωσα. Είμαι ερωτευμένος με την ομάδα αυτή, την αγαπώ πάρα πολύ και αυτό που σκέφτομαι πάντα είναι πως θα την κάνω καλύτερη για να διεκδικεί τίτλους, πάντα σκεπτόμενος και τις αξίες της. Αυτό προφανώς αξιολογήθηκε θετικά από τον κόσμο που μου επιστρέφει την αγάπη αυτή», σχολίασε.

Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η Ενωση έχει ακόμη και το πρωτάθλημα που αν το κατακτήσει να φέρει το πρώτο τρεμπλ στην ιστορία του συλλόγου σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα.

«Δεν μας γεμίζει άγχος το ενδεχόμενο ενός τρεμπλ. Ηταν το πλάνο μας. Να θυμίσω ότι στην αρχή της σεζόν είχαμε πει χωρίς φόβο ότι θέλουμε και τους τρεις τίτλους. Αρα συνειδητοποιημένα φτάσαμε ως εδώ» απάντησε.

Το απωθημένο ενός γηπέδου

Όσον αφορά το… απωθημένο ενός γηπέδου για το τμήμα, ο κ. Παπασταμάτης ήταν ξεκάθαρος.

«Είχαμε κάνει πλάνα για δικό μας γήπεδο… Χωρίς γήπεδο μια ομάδα δεν μπορεί να κάνει πολλά βήματα παραπάνω. Για να πάμε να παίξουμε τον τελικό έπρεπε να βρούμε ένα γήπεδο που να είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών και έτσι πήγαμε στην Χαλκίδα. Ολόκληρη η Αττική δεν έχει ένα γήπεδο… Υπάρχει το Γαλάτσι, αλλά κάποιοι προτίμησαν να το δώσουν για να γυρίζονται ριάλιτι… Αλλάξαμε τον χαρακτήρα ενός τεράστιου αθλητικού κέντρου για να γίνονται εκδηλώσεις και αυτό με λυπεί» είπε φανερά ενοχλημένος. Και πως να μην είναι άλλωστε όταν ο σύλλογος περνά από χίλιες περιπέτειες για να βρει μια έδρα ώστε να διεκδικήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο. 

«Εμείς κάνουμε προσπάθεια για ένα γήπεδο. Μιλάμε με Δήμους, με Περιφέρεια, με την Πολιτεία… Αλλά πρέπει να συνδράμουν αποφασιστικά και όχι με ουσία, όχι στα λόγια, για να αποκτήσει γήπεδο η ΑΕΚ. Οπως - και πολύ σωστά- έκαναν με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αρη, Παναθηναϊκό… Δυστυχώς δεν υπάρχει καμια εξέλιξη. Για να γίνει χρειάζεται χώρος γύρω στα 5-6 στρέμματα. Δεν είναι εύκολο να βρεθούν στην Αθήνα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα γήπεδο 2.500 περίπου θέσεων που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα τμήματα χάντμπολ και βόλεϊ. Γιατί μην ξεχνάμε ότι και το βόλεϊ της ΑΕΚ είναι χωρίς στέγη» συμπλήρωσε ο κ. Παπασταμάτης.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.