Header Ads


Lyon Open: Προκρίθηκε στον τελικό ο Τσιτσιπάς!

Lyon Open: Προκρίθηκε στον τελικό ο Τσιτσιπάς!


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-0) του Λορέντζο Μουσέτι με ανατροπή και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Lyon Open.
O Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να βρέθηκε πίσω στα σετ από το tricky παιχνίδι του Λορέντζο Μουζέτι, ωστόσο ο Νο5 του κόσμου παίζοντας εξαιρετικό τένις στα υπόλοιπα δύο σετ επικράτησε με 4-6, 6-3, 6-0 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό του Lyon Open, που είναι και ο τέταρτος στη φετινή σεζόν για τον 22χρονο.

Παράλληλα αυτή ήταν η 32η νίκη τη φετινή χρονιά για τον Τσιτσιπά (32-8), ενώ αυτός είναι ο πέμπτος τελικός που θα βρεθεί ο Έλληνας τενίστας ως Νο2 του ταμπλό, μετά από τα τουρνουά σε Μασσαλία, Ντουμπάι και Αμβούργο (2020), αλλά και την Βαρκελώνη νωρίτερα φέτος.

Στο πρώτο σετ ο Μουζέτι έβαλε δύσκολα στον Τσιτσιπά, με τον Ιταλό να παίζει εξαιρετικά πάνω στις γραμμές με βαθιές moon balls χτυπήματα με αρκετό τοπ σπιν, ενώ στη “φαρέτρα” του ο Νο88 του κόσμου είχε και τα αμέτρητα ντροπ-σοτ που ταλαιπωρούσαν τον Έλληνα τενίστα.

Μετά από τα δύο πρώτα λαβ-γκέιμ, ο Τσιτσιπάς “πλήρωσε” ένα κακό σέρβις-γκέιμ το οποίο περιλάμβανε δύο διπλά λάθη, αλλά και αργές αντιδράσεις στα χτυπήματα του Μουζέτι, με τον Ιταλό να φτάνει σε μπρέικ (3-2).

Από εκεί και πέρα ο Ιταλός, ο οποίος έπαιξε στο πρώτο σετ με 87% στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς παραχωρώντας μόλις έξι πόντους στον Τσιτσιπά (6/27) τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο σερβίς, κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μπρέικ και να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-4, με τον Τσιτσιπά να χάνει τη μοναδική ευκαιρία που είχε για μπρέικ στο 10ο γκέιμ (30/40).

Το πρώτο σημείο-κλειδί στο δεύτερο σετ ήταν το μεγάλο χολντ του Τσιτσιπά στο τρίτο γκέιμ, όπου κατάφερε να σβήσει το μπρέικ-πόιντ του Μουζέτι, ενώ αμέσως μετά βρήκε ο ίδιος μπρέικ (το πρώτο του στον αγώνα) κάνοντας το 3-1.

Το δεύτερο σημείο ήταν η αντίδραση του Τσιτσιπά στο μπρέικ-μπακ του Ιταλού (4-3), με τον Έλληνα τενίστα να αυξάνει και πάλι τη διαφορά στα δύο γκέιμ (5-3) και με σχετικά εύκολο χολντ να κλείνει το σετ σε 40 λεπτά.

Στο decider set το παιχνίδι θύμισε… ημιτελικό Ακαπούλκο με τον Τσιτσιπά να κάνει ό,τι θέλει στο κορτ “σπάζοντας” τρεις φορές το σερβίς του Μουζέτι και με τρία εύκολα δικά του χολντ έφτασε σε ένα εμφατικό μπάγκελ κατακτώντας τα εννέα τελευταία γκέιμ της αναμέτρτησης.

Ο αντίπαλος στον αυριανό τελικό θα είναι ο νικητής από την αναμέτρηση του Κάρεν Χατσάνοφ που θα αντιμετωπίσει αμέσως μετά τον Βρετανό Κάμερον Νόρι στον δεύτερο ημιτελικό.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.