Header Ads


Οριστική απόφαση για Δημοτικά και Γυμνάσια!

Οριστική απόφαση για Δημοτικά και Γυμνάσια!


Όλα όσα είπε η Νίκη Κεραμέως για το ζήτημα!
Το πρωί της Πέμπτης (08/04) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μέσω τοποθέτησής της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 τοποθετήθηκε σχετικά με το άνοιγμα των Λυκείων αλλά και των Δημοτικών - Γυμνασίων δίνοντας...ειδήσεις.

Ότι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Δημοτικών δεν θα γίνει πριν το Πάσχα, έκανε γνωστό το πρωί της Πέμπτης (08/04) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε αντίθεση με τα Λύκεια που αναμένεται να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των Λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση», είπε η κ. Κεραμέως μέσω τοποθέτησής της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Συνεχίζεται η τελεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες. Θυμίζω ότι τα Λύκεια έχουν μείνει για μεγαλύτερο διάστημα κλειστά και επίσης έχουμε τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που πλησιάζουν».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα γίνει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές αλλά και στην χαλάρωση των μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star. «Όταν επιτρέψαμε τις διαδημοτικές μετακινήσεις είπαμε κάτι απλό.

Από το να συνωστίζεται ο κόσμος στην πλατεία της γειτονιάς του είναι πολύ καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει μια βόλτα στην παραλία ή να πάει στους ορεινούς όγκους της Αττικής, όπου υπάρχει πάρα πολύς χώρος και δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Και πιστεύω ότι το μέτρο αυτό λειτούργησε σωστά» είπε ο πρωθυπουργός και στο ερώτημα αν θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και καθημερινές, απάντησε: «Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές».

Παράλληλα δείτε με ποιες προϋποθέσεις θα ανοίξει η εστίαση.

Σχετικά με το Πάσχα

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να γίνουν μετακινήσεις εκτός Νομού το Πάσχα, αλλά και για το αν αναμένεται να ανοίξουν ως τότε κι άλλες δραστηριότητες όπως η εστίαση.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως είναι νωρίς ακόμη να παρθούν αποφάσεις για το Πάσχα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω ακόμη».

Σημείωσε δε, πως «οι ειδικοί θα μας πουν τι μπορούμε να κάνουμε για το Πάσχα, ακόμα είναι πολύ νωρίς».

Για την εστίαση είπε πως το άνοιγμα πάει για μετά το Πάσχα.

«Η εστίαση θα ανοίξει στους εξωτερικούς χώρους και μάλλον μετά το Πάσχα. Είναι πολύ καλύτερο να είμαστε έξω από μέσα. Ο καιρός είναι σύμμαχος. Η εστίαση έχει ένα πρόβλημα. Πρέπει να κατεβάσεις τη μάσκα όταν είναι να φας ή να πιείς», ανέφερε ο πρωθυπουργός, που ομολόγησε πως περίμενε ότι το lockdown θα είχε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που τελικά φάνηκαν.
 
«Περιμέναμε ότι το lockdown θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν το είχαμε επιβάλει, τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά. Δεν είχε αποτελεσματικότητα λόγω της μετάλλαξης, αλλά και της κούρασης του κόσμου. Στο πρώτο κύμα υπήρχε φόβος. Τώρα πολλοί θεωρούν ότι δεν τους αφορά. Ιδίως οι νέοι», σχολίασε.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.