Header Ads


Επαφή της ΑΕΚ με Μπάρκα για επιστροφή!

Επαφή της ΑΕΚ με Μπάρκα για επιστροφή!


Ο Βασίλης Μπάρκας έφυγε πέρυσι για την Σκωτία και η ΑΕΚ ένα χρόνο μετά ανοίγει τον φάκελο για την απόκτηση τερματοφύλακα ενόψει της νέας σεζόν. 
Και μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει μία σημαντική προεργασία από τους «κιτρινόμαυρους». Προεργασία που είχε αφετηρία την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και συνεχίζεται τώρα, με την προσθήκη και άλλων στελεχών στο τμήμα σκάουτινγκ.

Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να αποκτήσουν έναν έμπειρο πορτιέρε, που θα βοηθήσει την ΑΕΚ αλλά και τον ανταγωνισμό με τους Παναγιώτη Τσιντώτα και Γιώργο Αθανασιάδη. Στην Ενωση πιστεύουν και στους δύο Ελληνες τερματοφύλακες, αλλά θεωρούν ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός θα τους βοηθήσει πάρα πολύ στην εξέλιξη τους. 

Κάτι που δεν έχει την φετινή σεζόν, μαζί και με την κακή αμυντική λειτουργία που πολλές φορές τους εξέθεσε. Και τα νούμερα είναι ενδεικτικά για το πόσο δύσκολο έργο είχαν, από την στιγμή που η μπάλα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έφτανε πολύ εύκολα στην περιοχή τους και οι αντίπαλοι βρισκόντουσαν άνετα σε θέση εκτέλεσης.

Στο πλαίσιο ανεύρεσης τερματοφύλακα υπάρχει ψηλά το όνομα του Ντένις Μπόικο της Ντιναμό Κιέβου (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023), όπως και αυτό του Φαμπιάνο της Ομόνοιας (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020) που είναι μία πιο ακριβή περίπτωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime η ΑΕΚ έκανε επαφή και για τον Βασίλη Μπάρκα. Δηλαδή, για να επιστρέψει για ένα χρόνο με την μορφή δανεισμού από την Σέλτικ, καθώς στους Κέλτες ο πρώην τερματοφύλακας της δεν τα πάει καθόλου καλά και βρίσκεται σε δυσμένεια. 

Μετρά μεν 20 συμμετοχές, αλλά βλέπει από τον πάγκο ή την εξέδρα τα 11 τελευταία ματς πρωταθλήματος με τον Σκοτ Μπέιν βασικό. Μάλιστα, η κριτική από ΜΜΕ στην Σκωτία και τους οπαδούς της Σέλτικ είναι πολύ σκληρή για την ανετοιμότητα του Μπάρκα να σταθεί σε αυτό το επίπεδο, ενώ κάνουν λόγο και για τα 6 εκατ.ευρώ που πλήρωσαν στην Ενωση για την αγορά του. Ο 26χρονος γκολκίπερ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 με τους Κέλτες, αλλά για την επόμενη σεζόν είναι όλα ανοιχτά.

Η ΑΕΚ επικοινώνησε και με την πλευρά του και με αυτήν της Σέλτικ για να γίνει διερευνητική επαφή για πιθανότητα επιστροφής του με δανεισμό. 

Ώστε και η ΑΕΚ να καλύψει το κενό με μία μικρού ρίσκου κίνηση (αγωνιστικά και οικονομικά), αλλά και για να βοηθήσει τους δύο Ελληνες τερματοφύλακες που έχει τώρα στο ρόστερ της. Ωστόσο, αντιμετώπισε πολλά εμπόδια… 

Αρχικά ο Μπάρκας δεν… ψήνεται για επιστροφή στην Ελλάδα και θέλει να παραμείνει είτε στην Σέλτικ, είτε στο εξωτερικό. Οπότε αυτό είναι κάτι που δυσκολεύει πολύ το σχέδιο της ΑΕΚ. Και επίσης η σκωτσέζικη ομάδα για να τον δανείσει ζητά χρήματα και μάλιστα αρκετά, καθώς πλήρωσε ένα σημαντικό ποσό για την αγορά του στην ελληνική ομάδα. Οπότε αυτή την στιγμή και παρά την επαφή που έγινε, δεν δείχνει να έχει πολλές πιθανότητες η επιστροφή Μπάρκα στην ΑΕΚ. Εκτός αν προκύψουν και άλλες εξελίξεις προσεχώς και διαφοροποιηθούν τα δεδομένα.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.