Header Ads


Πρώτο βήμα για Τελικούς η ΑΕΚΑΡΑ!

Πρώτο βήμα για Τελικούς η ΑΕΚΑΡΑ!


Τεράστια νίκη για την ΑΕΚΑΡΑ που επιβλήθηκε με 31-29 της RK Gorenje Velenje στα πλαίσια του 1ου Ημιτελικού του EHF European Cup και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της για 2η φορά στην ιστορία της σε Τελικούς Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης! 

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος τα έδωσαν κόντρα σε μία πολύ δυνατή ομάδα και έφτασαν στη νίκη με 2 τέρματα διαφορά, και πλέον ο επαναληπτικός της επόμενης εβδομάδας (24/04) στη Σλοβενία θα κρίνει την πρόκριση.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-1 και 1-2, αλλά η ΑΕΚ με τους Κεδέρη, Τζηρά και Buneta, πήρε κεφάλι στο σκορ με 4-2. Η “Ένωση” με σωστές και υπομονετικές επιθέσεις βρήκε δίχτυα με τον Μυλωνά, διατηρώντας το +2 (5-3, 6-4). Ο Bauer κάτω από τα δοκάρια έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις, με τον αντίπαλο γκολκίπερ βέβαια να τον μιμείται, και το παιχνίδι έλαβε μία άγρια ομορφιά. Ο Hykkerud πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ για το 9-7, με τον Florido να αναλαμβάνει… δράση και να εκτελεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και να διαμορφώνει το 11-9. Οι Σλοβένοι απάντησαν με σερί 3-0 και πέρασαν εκ νέου μπροστά με 11-12. Ο Florido με εντυπωσιακό τελείωμα ισοφάρισε σε 12-12, με την ΑΕΚ να προβαίνει σε μεγάλο… “ξέσπασμα”. Ο Pedersen με δυνατό σουτ έκανε το 13-12, με τον Κεδέρη να φεύγει δις στην κόντρα και να βάζει “φωτιά” στην αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ, με το ταμπλό να γράφει 15-12 υπέρ της ΑΕΚ. Ο Pedersen σηκώθηκε από τα 10 μέτρα και έκανε το 16-13, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στην εκπνοή του ημιχρόνου σε 16-14.

Florido, Μυλωνάς και Τζηράς διατήρησαν την ΑΕΚ στο +3, εν μέσω αποθέωσης από το κοινό (17-14, 18-15, 19-16). Οι Σλοβένοι πίεσαν ακόμα περισσότερο στην άμυνα και κατάφεραν με συνεχόμενα τέρματα από τα εξτρέμ να φέρουν το ματς στα ίσια (21-21). Η ΑΕΚ “ξεκόλλησε” επιθετικά με τον Μυλωνά στο 42′ (22-21), ενώ οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι έως το 25-25. Ο Kosanovic με ακόμα μία σπουδαία επέμβαση κράτησε το ματς στην ισοπαλία και στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Κεδέρης σημείωσε το 26-25. Η ΑΕΚ έβγαλε ακόμα 2 διαδοχικές άμυνες, με τους Μυλωνά και Florido να σκοράρουν δύο εντυπωσιακά τέρματα, με τους “κιτρινόμαυρους” να ξεφεύγουν με 3 γκολ διαφροά (28-25)! Ο Lemos που δεν είχε καταφέρει να φανεί έως εκείνο το σημείο, σηκώθηκε από τα 9 μέτρα και έκανε το 29-26, ενώ τον ακολούθησαν με δύο σπάνιας ομορφιάς τέρματα οι Αραμπατζής και Florido, με την ΑΕΚ να φτάνει στο 31-27 και το +4 για πρώτη φορά στον αγώνα! Οι Σλοβένοι βρήκαν δίχτυα με πέναλτι (31-28), ενώ στις δύο τελευταίες επιθέσεις η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει, με την RK Gorenje Velenje να διαμορφώνει το 31-29.

O Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε στην κάμερα της COSMOTE TV μετά το παιχνίδι: “Να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στον αντίπαλο. Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι υψηλού επιπέδου με παίκτες μεγάλων προδιαγραφών. Οι Σλοβένοι είναι μια τεράστια σχολή παίζει πολύ καλό χάντμπολ, έχουν υπομονή και σε αυτό έπρεπε να επενδύσουμε. Στην επίθεση πήγαμε καλά, βρήκαμε λύσεις. Η άμυνα θέλει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Επιθετικά είναι από τις καλύτερες που έχουμε αντιμετωπίσει, φάνηκε με πόσο υπομονή έψαχναν το γκολ. Θέλαμε τη νίκη αυτό ήταν το πρώτο ζητούμενο και τώρα θα πρέπει να μας κερδίσουν αυτοί για να προκριθούν. Έχουμε χρόνο για να προετοιμαστούμε. Έχουμε πολλά περισσότερα πράγματα να βελτιώσουμε με τον ερχομό των δύο νέων παικτών. Η πρόκριση θα κριθεί στο δεύτερο ματς θα πάμε έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη που στο βάθος θα δείχνει τελικό“.

Για το τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα: “Περισσότερες δικές μας επεμβάσεις, καλύτερες καλύψεις στα πίβοτ και στο τρανζίσιον θα πρέπει να βρούμε περισσότερα γκολ. Επιθετικά είχαμε μια κοιλιά, αλλά ήταν αναμενόμενο“.

AEK – RK Gorenje Velenje 31-29
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 6-5, 8-6, 11-9, 11-12, 16-14 (ημχ.), 18-16, 21-20, 23-23, 25-25, 28-26, 31-29
ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Bauer, Αραμπατζής 1, Hykkerud 2, Τζηράς 5, Δομπρής, Νικολαΐδης, Kosanovic, Μυλωνάς 5, Florido 7, Pedersen 1, Lemos 1, Παπαδιονυσίου 1, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος, Buneta 4, Κεδέρης 4.
RK GORENJE VELENJE (Jovicic): Haseljic 5, Tajnik 5, Pajt, Panitar, Starc, Miklavcic 3, Drobez, Komar, Βέρντινεκ 4, Grmsek 1, Taletovic, Slatinek, Predovic, Kavcic Μ. 4, Kavcic Α. 5, Ravnikar 1.
Διαιτητές: Sekulic – Jovanovic (Σερβία). Παρατηρητής: Παρτεμιάν. Δίλεπτα: 3-6. Πέναλτι: 3/4-2/2.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.