Header Ads


Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ 2-1

Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ 2-1


Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-1 της Ντόρτμουντ στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League και απέκτησε μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Γερμανία χάρη στο γκολ του Φόντεν στο 90'.
Ζωντανοί παραμένουν οι Βεστφαλοί.

Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση της πρόκρισης για Μάντσεστερ Σίτι και Ντόρτμουντ. Οι Πολίτες επικράτησαν 2-1 των Βεστφαλών στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League χάρη στα τέρματα των Ντε Μπράινε και Φόντεν, όμως το γκολ του Ρόις έχει δώσει ένα πολύτιμο εκτός έδρας τέρμα στους Γερμανούς ενόψει της ρεβάνς.

Η Μάντσεστερ Σίτι από τα πρώτα λεπτά είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, το passing game της απορροφούσε η οργάνωση της Ντόρτμουντ. Μάλιστα, οι Βεστφαλοί απείλησαν για πρώτη φορά με τον Μπέλινγκχαμ στο 7'.

Στο 19ο λεπτό στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία στο παιχνίδι, η ομάδα του Γκουαρδιόλα πήρε το προβάδισμα. Έπειτα από λάθος του Τσαν. O Ντε Μπράινε πήρε μέτρα στο γήπεδο, μοίρασε στον Φόντεν στα δεξιά, εκείνος σέντραρε για τον Μαχρέζ, ο οποίος βρήκε ξανά τον αφύλαχτο Βέλγο στην περιοχή για να γράψει το 1-0.

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε να κυριαρχεί έχοντας την κατοχή της μπάλας. Στο 30ο λεπτό ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για φάουλ του Τσαν στον Ρόδρι, όμως αφού ήλεγξε τη φάση με τη βοήθεια του VAR, διόρθωσε την απόφασή του. Στο 37ο λεπτό οι Βεστφαλοί βρήκαν δίχτυα, έπειτα από κλέψιμο του Μπέλινγκχαμ στον Έντερσον έξω από την περιοχή, όμως ο διαιτητής έδειξε φάουλ.

Προς το τέλος του ημιχρόνου, οι Βεστφαλοί επιχείρησαν να βγουν περισσότερο μπροστά, με την Σίτι να προσπαθεί να βρει κενούς χώρους στην κόντρα. Έτσι, το 1-0 παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο μέρος.

H Ντόρτμουντ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος θέλοντας να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα,με τη Σίτι να ψάχνει να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθη στη μεσαία γραμμή. Στο 50' είχε και μία σημαντική στιγμή, με τον Χάλαντ να εκμεταλλεύεται κάθετη πάσα, να κερδίζει τον Ρούμπεν Ντίας, να πατάει περιοχή, αλλά να τον προλαβαίνει ο Έντερσον.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά η Μάντσεστερ Σίτι ισορροπούσε κάπως το παιχνίδι, ενώ στο 65ο λεπτό έχασε σημαντική ευκαιρία για το 2-0. Ο Ντε Μπράινε από τα δεξιά γύρισε στον Φόντεν, ο οποίος βρισκόταν μόνος του μέσα στην περιοχή, αλλά πλάσαρε πάνω στον Χιτς.

Οι Πολίτες απείλησαν εκ νέου στο 76ο λεπτό. Ο Ντε Μπράινε έτρεξε κάποια μέτρα μένοντας όρθιος στα μαρκαρίσματα, έκανε χαμηλό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Χιτς. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο αύξανε την πίεση της η Σίτι με τον Φόντεν να χάνει ευκαιρία στο 81ο λεπτό.

Ωστόσο, η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες της και ισοφαρίστηκε. Ο Mάρκο Ρόις μετά από τη τρομερή πάσα του Χάλαντ πάτησε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-1. Έφτασε έτσι το 18ο γκολ του στο Champions League και έγινε ο πρώτος σκόρερ στη ιστορία της Ντόρμουντ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ξεπερνώντας τον Λεβαντόβσκι.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Γκιουντογκάν έγινε αποδέκτης της μπάλας, έπειτα από σέντρα, στα αριστερά της περιοχής, μοίρασε στον Φόντεν και εκείνος αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα σημειώνοντας το τελικό 2-1.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο, Ρόντρι, Γιντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπράινε, Φόντεν, Σίλβα

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς, Μορέι, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ, Τζαν, Νταχούντ, Κνάουφ, Χάλαντ, Ρόις
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.