Header Ads


Superman Χάαλαντ την έστειλε στους «8»!

Superman Χάαλαντ την έστειλε στους «8»!


Όπως και στην Σεβίλλη, ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε δύο φορές και έστειλε μόνος του την Ντόρτμουντ στα προημιτελικά του Champions League με το επεισοδιακό 2-2
Μπορεί εν έτει 2021 ένας παίκτης μόνος του να οδηγήσει την ομάδα του ως τα προημιτελικά του Champions League; Αν λέγεται Έρλινγκ Χάαλαντ, ναι γίνεται!

Ο Νορβηγός σκόραρε για 6ο συνεχόμενο ματς στην διοργάνωση, έγινε ο νεαρότερος παίκτης που φτάνει τα 20 γκολ στο Champions League, βρήκε δίχτυα δύο φορές, όπως και στην Ισπανία και έκανε μόνος του την διαφορά.

Η χειρότερη Ντόρτμουντ των τελευταίων ετών που παραπαίει στην Bundesliga, απέκλεισε την Σεβίλλη (2-2), κάτι που οφείλει στον 20χρονο Νορβηγό, ο οποίος… δεν αντιμετωπίζεται.

Όπως και στο πρώτο ματς, οι Ανδαλουσιανοί είχαν την κατοχή, τα μέτρα, το έλεγχο, αλλά όχι την ποιότητα μπροστά. Αρκούσε ένα λάθος στο build-up για να γίνει άμεσα κλασική ευκαιρία, την οποία τελείωσε ο Χάαλαντ μετά από ασίστ του Ρόις (35’, 1-0).

Η καλύτερη άμυνα της La Liga δεν είχε απάντηση στο τανκ από την Νορβηγία ούτε στην επανάληψη. Ο Χάαλαντ με απίθανη ενέργεια έκανε το 2-0 (49’) ή μάλλον έτσι νόμιζε.

Ο διαιτητής επέλεξε να ακυρώσει το γκολ για να δώσει πέναλτι σε προηγούμενο τράβηγμα πάνω στον Νορβηγό κι εκεί έγινε το ακόμα πιο απίθανο. Ο Μπουνού απέκρουσε την εκτέλεση, όμως δόθηκε επανάληψη.

Ο Χάαλαντ δεν αστόχησε πάλι (54’) και από εκεί και μετά πήρε την σκυτάλη ο Χιτς. Ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ είχε απαντήσεις στις προσπάθειες από Πάπου Γκόμες (64’) και Όσκαρ (67’), όχι όμως και στο πέναλτι του Εν Νεσιρί που έκανε το 2-1 (69’).

Η Σεβίλλη και ο Λοπετέγκι τα έπαιξαν όλα για όλα, όμως το θαύμα δεν ήρθε ποτέ, παρότι τελικά οι Ισπανοί γλίτωσαν την ήττα. Η κεφαλιά του Κουντέ (87’) απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εν Νεσιρί έκανε το 2-2. Ήταν όμως αργά…

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Χιτς, Μόρεϊ, Εμρέ Τσαν, Χούμελς, Σουλτς, Ντιλέινι, Μπέλινγχαμ, Νταχούντ, Αζάρ (67’ Πάσλακ), Ρόις, Χάαλαντ.

Σεβίλλη: Μπουνού, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια, Φερνάντο (86’ Ράκιτιτς), Χορδάν (60’ Πάπου Γκόμες), Όσκαρ (79’ Τόρες), Οκάμπος (60’ Ντε Γιονγκ), Σούσο (86’ Μουνίρ), Εν Νεσιρί.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.