Header Ads


Kινδυνεύει μέχρι και με υποβιβασμό ο Άρης!

Kινδυνεύει μέχρι και με υποβιβασμό ο Άρης!


Η ΠΑΕ Άρης διατρέχει κίνδυνο επιβολής βαριάς ποινής σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι φέρει ευθύνη στην κατασκευή πλαστών εγγράφων για την άδεια παραμονής του ποδοσφαιριστή Μπόρτσε Λάσκοφ σε μια υπόθεση η οποία βρίσκεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Η έρευνα για την υπόθεση του Σκοπιανού ποδοσφαιριστή άρχισε το 2020 (όπως αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM 94,6) με το ερώτημα που διατύπωσε η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής προς την ΕΠΟ καθώς της προσκομίστηκε έγγραφο (το οποίο έφερε την υπογραφή του Αλέξη Δέδε και τη σφραγίδα της Ομοσπονδίας) σύμφωνα με το οποίο ο κ. Δέδες ενέκρινε την εγγραφή του αθλητή στα μητρώα της ΠΑΕ Άρης και την επαγγελματική συνεργασία του με τους «κίτρινους».

Μάλιστα προσκομίστηκε έγγραφο το οποίο έφερε την υπογραφή του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρου Καρυπίδη, σε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Λάσκοφ.

Η Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε διευκρινίσεις επί της συγκεκριμένης υπόθεσης δεδομένου του ότι του χορηγήθηκε ετήσια άδεια παραμονής στη χώρα – από τις 13/9/2018 έως και 3/8/2019 – διερευνώντας τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις χορήγησης αυτής. Η ΕΠΟ δήλωσε άγνοια επί του θέματος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει εγγεγραμμένος παίκτης στα μητρώα της καθώς δεν υφίσταται συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη. 

Το αυτονόητο συμπέρασμα ήταν ότι το έγγραφο ήταν πλαστό καθώς επί του ζητήματος δεν είχε την παραμικρή γνώση και ο Αλέξης Δέδες. Μετά την έρευνα της Εισαγγελίας, η ΕΠΟ παρέπεμψε το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ η έρευνα των εισαγγελικών αρχών οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι το έγγραφο της ΕΠΟ ήταν πλαστό προς τον Άρη όπως και η κατασκευή πλαστού συμβολαίου το οποίο μάλιστα δεν κατατέθηκε στις αρμόδιες αρχές. Ο ποδοσφαιριστής μέτρησε 15 συμμετοχές με την Κ19 του Άρη το 2019 ενώ στο τελευταίο διάστημα ανήκει στον Απόλλωνα Πόντου.

Το ζήτημα είναι στάσιμο εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο αφού δεν έχει επιληφθεί ακόμη η Επιτροπή Δεοντολογίας καθώς η έρευνα «τρέχει» και σε ποινικό επίπεδο βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από τις εισαγγελικές αρχές. Είναι βέβαιο ότι στο επόμενο διάστημα θα κληθεί η ΠΑΕ Άρης για να παρέχει εξηγήσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ευθύνη της ιδίας. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί αυτό θα κινδυνεύσει με πολύ βαριά ποινή καθώς το άρθρο 17 του κώδικα δεοντολογίας (σ. σ. περί «Πλαστογραφίας και νόθευσης εγγράφου»)  προβλέπει αφαίρεση τουλάχιστον έξι βαθμών έως και υποβιβασμό.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.