Header Ads


Στον «πάγο» το άνοιγμα του λιανεμπορίου!

Στον «πάγο» το άνοιγμα του λιανεμπορίου!


Δεύτερες σκέψεις από την κυβέρνηση.
Σε φάση επανεκκίνησης μπαίνει σταδιακά η ελληνική κοινωνία μετά το lockdown του Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος την Παρασκευή ανοίγουν και πάλι κάποιες δραστηριότητες ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά από τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.

Όπως είναι λογικό μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το σταδιακό άνοιγμα, γεννήθηκαν αρκετές απορίες για τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Μην ξεχνάμε ότι το λιανεμπόριο είναι κλειστό εδώ και εβδομάδες ενώ το λουκέτο στην εστίαση παραμένει από τον Νοέμβριο.

Όπως όλα δείχνουν στην κυβέρνηση κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες ανέφεραν ότι η κυβέρνηση προσανατολιζόταν στο άνοιγμα από τις 29 Μαρτίου.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα όμως δεν επιτρέπουν την οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Καθημερινά ανακοινώνεται ρεκόρ διασωληνωμένων με τα νοσοκομεία να κάνουν εφημερίες σε συνθήκες «πολέμου».

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα για την άρση του lockdown πηγαίνουν, όπως όλα δείχνουν, ένα βήμα πίσω.

Ερώτημα, παραμένει, τι θα γίνει και με την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων με το αυτοκίνητο, δηλαδή εάν οι περιορισμοί με τον κωδικό 6 στο SMS στο 13033 θα πάνε για τις 29 Μαρτίου ή όχι.

Το μεγάλο «αγκάθι» είναι το άνοιγμα της εστίασης. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός πολιτών προκειμένου να ανοίξουν και πάλι τα μαγαζιά και και τα κέντρα διασκέδασης.

Καθοριστικός μήνας είναι ο Απρίλιος όπου η Ελλάδα αναμένεται να λάβει 1.971.000 δόσεις, κάτι που θα αποκλιμακώσει τα περιοριστικά μέτρα.

Στην κυβέρνηση, θέλουν, μέχρι το Πάσχα να μπορέσει να ανοίξει η μετακίνηση από νομό σε νομό για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε στο χωριό μας και να ανοίξει και ο τουρισμός.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.