Header Ads


Το εντυπωσιακό σερί προκρίσεων του Μανόλο Χιμένεθ!

Το εντυπωσιακό σερί προκρίσεων του Μανόλο Χιμένεθ!


Με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο, η ΑΕΚ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε «νοκ άουτ» αναμετρήσεις στο κύπελλο και μετράει έντεκα στα έντεκα.
Μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να είναι στο επίκεντρο αυτή την στιγμή, λόγω της σκληρής κριτικής που δέχεται, ωστόσο η πρόκριση της ΑΕΚ απέναντι στον Βόλο, δίνει συνέχεια σε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ του Σεβιγιάνου τεχνικού, από την πρώτη σεζόν που κάθισε στον πάγκο της Ένωσης.

Με τον Μανόλο Χιμένεθ προπονητή, η ΑΕΚ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε νοκ άουτ φάση του κυπέλλου. Είτε σε μονά παιχνίδια, είτε σε διπλές αναμετρήσεις πάντα παίρνει την πρόκριση. Σε έντεκα περιπτώσεις έχει πετύχει ισάριθμες προκρίσεις. Με τις πρώτες εννιά, η ΑΕΚ έχει πάει σε τρεις τελικούς με τον Χιμένεθ στον πάγκο. Μέσα στις προκρίσεις που έχει πετύχει, υπάρχουν και Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Μάλιστα έχει κερδίσει και τους τρεις εκτός έδρας!

Στην πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ, που κατέκτησε τελικά και το κύπελλο Ελλάδας στον τελικό με τον Ατρόμητο, σημείωσε έξι προκρίσεις. Σε νοκ άουτ παιχνίδια αρχικά, με Πανθρακικό(1-5) και Λάρισα(1-4)και μετά σε διπλές αναμετρήσεις στα προημιτελικά και ημιτελικά αντίστοιχα, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Νίκησε με 0-2 ως τυπικά φιλοξενούμενη η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε με το ιστορικό γκολ του Μίτσελ στις καθυστερήσεις στην ρεβάνς(2-3). Απέναντι στον ΠΑΟΚ ισοπαλία 0-0 στο ΟΑΚΑ και νίκη με 0-1 στην Τούμπα, με το γκολ του Δέλλα.

Το 2016-17, στην φάση των «16» η ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ απέκλεισε σε διπλές αναμετρήσεις τον Λεβαδειακό(0-1 και 6-0). Στα προημιτελικά τον Πλατανιά (0-0 και 3-0) και στους ημιτελικούς τον Ολυμπιακό. Με νίκη 1-2 στο Φάληρο και ήττα 0-1 στο ΟΑΚΑ. Πριν φτάσει στον τελικό με τον ΠΑΟΚ στον Βόλο.

Στο σύντομο πέρασμα του στο δεύτερο μισό της σεζόν 2018-2019, ο Μανόλο Χιμένεθ πέτυχε δύο προκρίσεις. Στα προημιτελικά με τον Ατρόμητο (0-1 και 3-0) και στα ημιτελικά με την Λαμία (2-0 και 0-4). Δηλαδή με τέσσερις νίκες και χωρίς η ΑΕΚ να δεχθεί γκολ, σε κάποιο από τα τέσσερα παιχνίδια.

Φέτος έχει ήδη προλάβει να αποκλείσει τον Απόλλωνα (2-0 και 1-2) και τώρα και τον Βόλο (4-2 και 0-1).

Έντεκα «ζευγαρώματα» στο κύπελλο, έντεκα προκρίσεις για την ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, σε τέσσερις διαφορετικές σεζόν. Και στις τρεις προηγούμενες έχει πάρει ισάριθμες φορές στον τελικό, με μια κατάκτηση.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.