Header Ads


Οι ευχές της ΑΕΚ στο Πέρα Κλουμπ για τα 98 χρόνια ιστορίας του (pic)

Οι ευχές της ΑΕΚ στο Πέρα Κλουμπ για τα 98 χρόνια ιστορίας του (pic)


Τα 98 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει σήμερα ο αθλητικός σύλλογος Πέρα στην Κωνσταντινούπολη και η ΑΕΚ έστειλε τις δικές της ευχές.
Ο Α.Σ. Πέρα, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, είναι η ομάδα που αποτέλεσε ελληνικό φάρο στην Πόλη, ενώ από τα σπλάχνα του γεννήθηκαν τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο ΠΑΟΚ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ξέχασε τον ΑΣ Πέρα και έστειλε το δικό της μήνυμα στον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης.

Αναλυτικά οι ευχές της ΠΑΕ:

«Χρόνια πολλά από την οικογένεια της ΑΕΚ στον Αθλητικό Σύλλογο Πέρα, που συμπληρώνει σήμερα 98 χρόνια από την ίδρυσή του. Από τη συγχώνευση του Ερμή Πέρα και του Πέρα Κλουμπ προέκυψε ο σύλλογος, που αποτέλεσε ουσιαστικά τον πρόδρομο της ίδρυσης της ομάδας μας επί ελληνικού εδάφους. 

Στη φωτό του 1922 η ομάδα του Πέρα με τον μεγάλο Κώστα Νεγρεπόντη, ο οποίος αποτέλεσε στη συνέχεια εμβληματική φυσιογνωμία της ΑΕΚ.   

Αιώνια τιμή και πάντα επιτυχίες στον Beyoğlu Spor Kulübü - Αθλητικός Σύλλογος Πέρα!»

Ευχές έστειλε και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, με ανακοίνωσή της:

«Η ΑΕΚ εύχεται χρόνια πολλά στο ιστορικό Πέρα Κλουμπ που συμπληρώνει σήμερα, 10 Μαρτίου, 98 Χρόνια Ιστορίας!

Το ιστορικό κλαμπ, που πάντοτε βρισκόταν στο τιμόνι της κοινωνικής και αθλητικής ζωής της Πόλης, αποτελεί τον προπομπό του Συλλόγου μας.

Με έτος ίδρυσης το 1923 κατέκτησε δεκάδες τίτλους και διακρίσεις στο πέρασμα των ετών, ενώ εξακολουθεί μέχρι σήμερα να τιμά την Ιστορία, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της Κωνσταντινούπολης.

Από το 1924 τροφοδότησε την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, με σπουδαίους παράγοντες που κατάγονταν από την ευρύτερη οικογένεια του Πέρα Κλουμπ, αλλά και με αθλητές που φόρεσαν και την «κιτρινόμαυρη» φανέλα του Πέραν, με κορυφαίο όλων των Κώστα Νεγρεπόντη, που κατέκτησε τρόπαια ως παίκτης και ως προπονητής της ΑΕΚ».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.