Header Ads


Εταιρεία πληρώνει 2.000 ευρώ όποιον μείνει 24 ώρες μακριά από όλες τις οθόνες

Εταιρεία πληρώνει 2.000 ευρώ όποιον μείνει 24 ώρες μακριά από όλες τις οθόνες


Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται - Σας έχει κουράσει ατελείωτο σκρολάρισμα;
Αφήστε στην άκρη το κινητό τηλέφωνο έστω για μια ώρα. Ή, ακόμα καλύτερα, για 24 ώρες - μπορεί να βγάλετε 2.400 δολάρια (2.000 ευρώ).

Το Reviews.org, μια εταιρεία που δοκιμάζει οικιακές υπηρεσίες και προϊόντα, διεξάγει μια 24ωρη πρόκληση ψηφιακής αποτοξίνωσης. Θα πληρώσει τους επιλεχθέντες με αυτό το γενναιόδωρο ποσό αν καταφέρουν να «επιβιώσουν» μια ολόκληρη ημέρα μακριά από όλες τις οθόνες.

«Εάν έχετε την επιθυμία να απομακρύνετε τις συσκευές σας για μια ημέρα, αλλά εξακολουθείτε να έχετε την ανάγκη να πληρωθείτε, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για εσάς», έγραψε η εταιρεία στον ιστότοπό της όπου μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι επίδοξοι υποψήφιοι αυτού του πρωτότυπου «πειράματος».

Κολλημένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Τέλεια (για το διαγωνισμό)
Για να προσδιοριστεί ποιος είναι κατάλληλος για να υποβάλει αίτηση συμμετοχής, η εταιρεία θέτει μερικές απαιτητικές ερωτήσεις.

«Ηθελες πάντα να κερδίσεις διαγωνισμούς στην πραγματική ζωή, αλλά είσαι πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να νικήσεις σε βίντεο παιχνίδια; Γνωρίζεις κάπως υπερβολικά πολλά πράγματα για τους παλιούς γνωστούς σου από τα social media;» ρωτάει, μεταξύ άλλων, το Reviews.org τους πιθανούς υποψηφίους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ιδανικός υποψήφιος είναι κάποιος που είναι «σίγουρα μέσα στην τεχνολογία» και αντέχει την πρόκληση. Ενώ φαίνεται εύκολη μια αποτοξίνωση από το Instagram για μια μέρα - η πρόκληση είναι λίγο πιο δύσκολη.

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται

Οσοι επιλεγούν καλούνται να μείνουν μακριά όχι μόνο από τα τηλέφωνά τους για 24 ώρες, αλλά και από την τηλεόραση, τα βιντεοπαιχνίδια, τους υπολογιστές, τα έξυπνα ρολόγια και τις έξυπνες συσκευές.

Ομως, η εταιρεία διευκρινίζει ότι τα μικροκύματα επιτέπονται.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν χρηματοκιβώτια για να κλειδώσουν σε αυτά τις ηλεκτρονικές τους συσκευές για τις 24 ώρες, μαζί με μια δωροκάρτα της Amazon αξίας 200 δολαρίων για να δημιουργήσουν ένα «κιτ επιβίωσης» χωρίς τεχνολογικά μέσα.

Ορισμένες προτάσεις για το κιτ επιβίωσης από το Reviews.org είναι μια γραφομηχανή αντί για υπολογιστή, χαρτί αντί για word και χρώματα με πινέλα για ως υποκατάστατο της «τέχνης» της selfie.

Ο χρόνος μπροστά στην οθόνη είναι ένας αυξανόμενος κίνδυνος για την υγεία
Η πρόκληση της εταιρείας έρχεται σε μια εποχή που ο «χρόνος οθόνης» έχει αποκτήσει νέο νόημα.

Η πανδημία έχει αναγκάσει πολλούς ανθρώπους να εργαστούν εξ αποστάσεως και μαθητές να σπουδάζουν μέσω διαδικτύου , καθιστώντας τις οθόνες πιο αναγκαίες από ποτέ.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2019 από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Common Sense Media, οι έφηβοι στις ΗΠΑ ξοδεύουν κατά μέσο όρο περισσότερες από επτά ώρες την ημέρα σε μέσα οθόνης μόνο για ψυχαγωγία.

«Εχουμε την αίσθηση ότι κάποιος εκεί έξω χρειάζεται ένα διάλειμμα», έγραψε το Reviews.org.

Για να υποβάλει κανείς αίτηση, η εταιρεία ζητά λίγα προσωπικά στοιχεία και μια εξήγηση 100 λέξεων σχετικά με το τι καθιστά κάποιον κατάλληλο για επιλογή. 

Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές έως τις 26 Μαρτίου και οι νικητές θα ανακοινωθούν στο κανάλι της εταιρείας στο YouTube στις 29 Μαρτίου.

(με πληροφορίες από CNN)
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.