Header Ads


Μετακίνηση σε άλλο δήμο: Τι ισχύει από σήμερα - Τι άλλαξε στους κωδικούς μετακίνησης «2» και «6»

Μετακίνηση σε άλλο δήμο: Τι ισχύει από σήμερα - Τι άλλαξε στους κωδικούς μετακίνησης «2» και «6»


Αλλαγές στους κωδικούς μετακίνησης «2» και «6» φέρνουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού.
Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων φέρνουν αλλαγές και στους κωδικούς μετακίνησεις που στέλνουμε στο 13033.

Η επέκταση του ωραρίου μετακίνησης έως τις 21:00 για όλες τις μέρες, σε όλη την επικράτεια, το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων και των πάρκων για επίσκεψη έως τριών ατόμων με μάσκα και τον κωδικό «6» με SMS στο 13033, με τη μετάβαση σε αυτό να γίνεται με τα πόδια, ή με ποδήλατο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων, καθώς και η τέλεση λειτουργιών με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και για τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου, όπως και να επιτραπεί η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με το SMS 6.

Τι θα γίνει με τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο και τους κωδικούς «2» και «6»
Παρά το γεγονός ωστόσο ότι ενεργοποιήθηκε αυτή η «βαλβίδα εκτόνωσης», οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό «6» στο 13033.

Ο λόγος είναι, όπως είπαν, ότι το συγκεκριμένο μέτρο δείχνει μέχρι στιγμής να αποδίδει, οπότε και παρατάθηκε.

Έτσι λοιπόν, όσοι θέλουν να μετακινηθούν με SMS 6 στο 13033 μπορούν να πάνε… όπου θέλουν όσο αυτό γίνεται με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Σε ότι αφορά τον κωδικό SMS 2, δεν αλλάζει κάτι στην ισχύ του ωστόσο θα χρησιμοποιείτει πλέον για την μετάβαση σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής.

Δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες

Τη δυνατότητα δωρεάν διενέργειας τεσσάρων rapid test μηνιαίως για το σύνολο του πληθυσμού, μόνο με το ΑΜΚΑ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ λακης Σκέρτσος, καλώντας τους πολίτες στη σύναψη νέας συμφωνίας εμπιστοσύνης με το κράτος.

Με ένα «μεγάλο ευχαριστώ» προς τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για «τις αντοχές, τη στωικότητα, την επιμονή, το υψηλό αίσθημα ατομικής, συλλογικής και εν τέλει εθνικής ευθύνης που έχουμε δείξει», ξεκίνησε την ομιλία του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αλλά και ένα «μεγάλο, διαρκές ευχαριστώ» στο υγειονομικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ, των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εδώ και ένα χρόνο.

Σε ό,τι αφορά το μείγμα των μέτρων της επόμενης ημέρας, ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για μικρές ανάσες ελευθερίας, ταυτόχρονα όμως με τη μέγιστη ευθύνη που θα πρέπει να συνεχίζουν να επιδεικνύουν οι πάντες -και τούτο λόγω των κινδύνων που εμφανίζει η περίοδος εξαιτίας των μεταλλάξεων.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.