Header Ads


Να ξεκινήσει με νίκη στους «16» κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ θέλει η ΑΕΚ

Να ξεκινήσει με νίκη στους «16» κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ θέλει η ΑΕΚ


Την πρώτη της υποχρέωση στη φάση των «16» του BCL δίνει η ΑΕΚ, που υποδέχεται την Τουρκ Τέλεκομ στο ΟΑΚΑ.
Ποδαρικό με το δεξί θέλει να κάνει στη φάση των «16» του Basketball Champions League η ΑΕΚ, η οποία φιλοξενεί την Τουρκ Τέλεκομ στο ΟΑΚΑ (19:30, ΕΡΤ3, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Η Ένωση των χιλίων προβλημάτων έρχεται από την άνετη νίκη (98-76) επί του Μεσολογγίου το Σάββατο για τη Stoiximan Basket League, στην πρώτη της υποχρέωση μετά από έναν περίπου μήνα.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Νίκο Γκίκα και Γιανίκ Μορέιρα, ενώ δύο ακόμα παίκτες του έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, κάτι που σημαίνει ότι οι «κιτρινόμαυροι» συμπληρώνουν με το… ζόρι δωδεκάδα.

Θυμίζουμε ότι αναβλήθηκε η συνάντηση της ΑΕΚ με τη Νίζνι για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των «16» του θεσμού λόγω των τριών συνολικά κρουσμάτων Covid-19 στο εσωτερικό της Ένωσης.

Από την άλλη, η Τουρκ Τέλεκομ θεωρείται η πιο ισχυρή αντίπαλος του «δικέφαλου» στον 11ο όμιλο της διοργάνωσης, αφού διαθέτουν υψηλό μπάτζετ και παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας.

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν με νίκη τον δεύτερο γύρο, καθώς επικράτησαν 83-76 της Στρασμπούρ στην Άγκυρα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νικ Τζόνσον, ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους, ενώ κατέβασε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ.

Στο ρόστερ της Τουρκ Τέλεκομ βρίσκουμε και δύο γνώριμους των Ελλήνων φιλάθλων, τον φόργουορντ Κάιλ Γουίλτζερ, ο οποίος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό το 2017-18, αλλά και τον γκαρντ Μάρκους Φόστερ, που ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό, όμως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και μετακόμισε στην ομάδα του Γκορέν πριν από λίγες εβδομάδες.

Από το ρόστερ των Τούρκων ξεχωρίζουν επίσης ο νεοαποκτηθείς πάουερ φόργουορντ/σέντερ Τζόνι Ο’ Μπράιαντ και ο άλλοτε NBAer Σαμ Ντέκερ, που αγωνίζεται στο «3» και στο «4».

Η Τουρκ Τέλεκομ έχει υποστεί μόλις μία ήττα σε 7 παιχνίδια στο τρέχον BCL, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι υπερέχει της Ένωσης μόλις σε δύο στατιστικές κατηγορίες: στα ριμπάουντ (σ.σ. μαζεύει 6 περισσότερα/μέσο όρο) και στους πόντους σε αιφνιδιασμό (σ.σ. πετυχαίνει 7 περισσότερους/μέσο όρο).

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.