Header Ads


Κικίλιας: Σκληρό lockdown Μαρτίου στην Αττική!

Κικίλιας: Σκληρό lockdown Μαρτίου στην Αττική!


Με εισήγηση Κικίλια η Αττική φαίνεται πως μπαίνει για 1 μήνα σε σκληρό lockdown!
Σε «κόκκινο» συναγερμό κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ανησυχητικά, με τις ΜΕΘ της Αττικής να γεμίζουν επικίνδυνα. 

Το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας έριξε τη «βόμβα» και τόνισε πως θα εισηγηθεί σύντομο σκληρό lockdown «τύπου Μαρτίου» στην Αττική, ανάλογα και με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ιδιαίτερα ανήσυχος είναι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για τα δεδομένα που προκύπτουν από την αυξητική πορεία που ακολουθούν τα κρούσματα, οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό και οι μολύνσεις στα παιδιά ηλικίας 0 έως 9 ετών.

Μιλώντας στο Open το πρωί της Τρίτης, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε πως η πληρότητα στις κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική ανέρχεται πλέον στο 71%.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ στις 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, στις 7/2, 245 και στις 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. Δίνουμε μάχη με το χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού», συμπλήρωσε.

Συναγερμό σημαίνουν και οι μολύνσεις στα μικρά παιδιά, με τον Υπουργό Υγείας να τονίζεις πως «την περίοδο 24/1-30/1 είχαμε αύξηση 11% των κρουσμάτων στις ηλικίες 0-9.

«Βόμβα» με lockdown τύπου Μαρτίου

Όπως είπε, εάν και τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν σήμερα είναι ανησυχητικά, τότε η η εισήγησή του θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown» όμοιο με αυτό του Μαρτίου.

Σημείωσε πως ο ένας μετά το άλλο δήμο στην Αττική παρουσιάζουν αυξητική τάση.

Αναφορικά με το τι έφταιξε που φτάσαμε σε νέα αύξηση των κρουσμάτων, σημείωσε ότι «δεν έφταιξε τίποτα, η κινητικότητα είναι προφανές ότι αυξάνει και τη μετάδοση του ιού».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως χρειάζεται μία τελευταία προσπάθεια και αξίζει να την κάνουμε όλοι μαζί.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.