Header Ads


Lockdown: Πότε ανοίγουν καφέ, μπαρ, εστιατόρια!

Lockdown: Πότε ανοίγουν καφέ, μπαρ, εστιατόρια!


Τα νέα δεν είναι καλά για τον κλάδο της εστίασης - Καφετέριες, ταβέρνες, μπαρ και νυχτερινά κέντρα, όπως όλα δείχνουν θα ανοίξουν... τελευταία
Σε απόγνωση είναι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης, μετά την ανακοίνωση του νέου lockdown από την κυβέρνηση.

Η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί σε δραματική, με τα καταστήματα να είναι κλειστά ήδη τρεις μήνες και να μην προβλέπεται να ανοίγουν πριν τον Μάιο.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα καφετεριών, μπαρ και εστιατορίων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι ούτε καν δέχονται να βάλουν στην ατζέντα το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η κατάσταση ωστόσο για τους επιχειρηματίες έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν και τη βοήθεια από την κυβέρνηση να είναι ελάχιστη, την ώρα που οι εργαζόμενοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με το επίδομα της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Δυστυχώς, όσο οι λοιμωξιολόγοι δεν βάζουν στο τραπέζι το άνοιγμα της εστίασης, το «λουκέτο» πλησιάζει όλο και περισσότερο το τραπέζι των καταστηματαρχών. Είναι γεγονός ότι ακόμα και σε περιοχές όπως το Κολωνάκι, το Ψυχικό, το Χαλάνδρι και η Κηφισιά, πολλοί επιχειρηματίες δεν άντεξαν την ασφυκτική πίεση και επέλεξαν να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Το ερώτημα βέβαια είναι πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να ανοίξει τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια. Κατ’ αρχάς Απόκριες τις ξεχνάμε, όπως επίσης ξεχνάμε και το Πάσχα.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξει η εστίαση το Πάσχα», δηλώνουν κατηγορηματικά κυβερνητικές πηγές, τοποθετώντας το άνοιγμα της εστίασης μετά τις 10 Μαΐου και μάλιστα με αυστηρά μέτρα.

«Είμαστε στο τέλος της διαδρομής. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με την πρόοδο του εμβολιασμού και την έξοδό μας από τον χειμώνα είμαστε στο τελευταίο δίμηνο αυτής της πολύ μεγάλης προσπάθειας. Είναι σημαντικό τώρα να μην τιναχτούν όλα στον αέρα. Γι’ αυτό κι ελήφθησαν τα μέτρα, όμως ήταν απαραίτητα για να ανασχεθεί το τρίτο κύμα», τονίζουν κυβερνητικές πηγές ζητώντας κατανόηση. Αλλά, πόση κατανόηση και για πόσο;
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.