Header Ads


Αποκάλυψη Μητσοτάκη: Τόσο θα διαρκέσει το lockdown!

Αποκάλυψη Μητσοτάκη: Τόσο θα διαρκέσει το lockdown!


Πόσο θα διαρκέσει το lockdown στη πραγματικότητα - Τι αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!
Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα οδήγησαν στην απόφαση της επιβολής του σκληρού lockdown στην Αττική από το πρωί της Πέμπτης (11.02) μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Επιβεβαιώθηκε από τον πρωθυπουργό ότι η τακτική του «ακορντεόν» στην αγορά και την κοινωνία θα εφαρμοστεί για τουλάχιστον δυο μήνες ακόμα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις με διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό το απόγευμα της Τρίτης (09.02), αναφέροντας πως κλείνουν λιανεμπόριο και σχολεία και παραπέμποντας στους αρμόδιους για τις περαιτέρω διευκρινίσεις.

Μεταξύ άλλων, στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συνεχίσει την εφαρμογή του συστήματος «ακορντεόν» τουλάχιστον για δυο μήνες ακόμα.

Αρχικά εξήγησε το πλεονέκτημα του να υπάρχει ένα διάστημα ανοίγματος στην αγορά από το να υπάρξει κλείσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα και κλείνοντας το διάγγελμα γνωστοποίησε την πρόθεση για τη συνέχιση της επιβολής μέτρων ή της άρσης των απαγορεύσεων ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν.

«Γνωρίζουμε, όμως, ότι οι επιθέσεις του κορονοϊού μπορεί να εκδηλωθούν αιφνιδιαστικά και με ρυθμούς εκθετικούς. Σαν τη φωτιά που απλώνεται γρήγορα και καταστροφικά. Δείτε τι έγινε στην Πορτογαλία. Γι’ αυτό, άλλωστε, κι απέναντι σε ένα φαινόμενο δυναμικό επιλέξαμε την τακτική επισκόπηση και την ευέλικτη προσαρμογή των μέτρων, ανάλογα με την πραγματική κατάσταση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Επιλέγοντας στοχευμένα μέτρα με γρήγορα αντανακλαστικά. Λαμβάνοντας, όμως, υπόψη και τη σωρευμένη πίεση από τους περιορισμούς και την ανάγκη που έχουμε όλοι μας να ξαναβρούμε τους κανονικούς μας ρυθμούς. Γιατί τελικά ήταν μεγάλη ανάσα για την αγορά και την κοινωνία να μείνει 2 εβδομάδες ανοικτή και 2 κλειστή από το να είναι 4 εβδομάδες αποκλεισμένη», ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα κρυφτώ: Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού. Από μας εξαρτάται τι θα συμβαίνει κάθε φορά», τόνισε προς το τέλος του διαγγέλματος.

Η ανακοίνωση για το σκληρό lockdown στην Αττική

Την εφαρμογή σκληρού lockdown στην Αττική για τις επόμενες δυο εβδομάδες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Από το πρωί της Πέμπτης (11.02), σε όλη την Αττική κλείνουν σχολεία και λιανεμπόριο, ενώ τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν την Τετάρτη (10.02) από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα υπάρξει πλάνο στήριξης για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές ενώ ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προχωράει και ήδη έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 500.000 Έλληνες πολίτες. Ανέφερε, επίσης, πως για ένα δίμηνο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το σύστημα «ακορντεόν» σε ό,τι αφορά το άνοιγμα και το κλείσιμο της αγοράς, τονίζοντας πως με την τήρηση των μέτρων θα έρθει η τελική νίκη.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.