Header Ads


Κασάπης: «Δεν είναι ΑΕΚ αυτό - Ούτε στον Μελισσανίδη αρέσει!»

Κασάπης: «Δεν είναι ΑΕΚ αυτό - Ούτε στον Μελισσανίδη αρέσει!»


«Βόμβες» από τον Μιχάλη Κασάπη για την ΑΕΚ - Τι είπε για Μιτάι αλλά και για όλα τα μπακ της Ένωσης!
Ο τελευταίος μεγάλος αριστερός μπακ της ΑΕΚ, μέχρι σήμερα καλύτερος δεν βρέθηκε. Ούτε χρησιμοποιήθηκε ποτέ κάποια σύγκριση «παίζει σαν τον Κασάπη», τέτοια η απόσταση που δημιούργησε η δική του κιτρινόμαυρη διαδρομή.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στο enwsi.gr:

-Βλέπεις την ΑΕΚ; Αντέχεις;

«Αυτή που βλέπουμε δεν είναι η ΑΕΚ. Παρακολούθησα τον αγώνα με τον Άρη και πήγα να σπάσω την τηλεόραση. Ευτυχώς είναι κλειστές οι καφετέριες και δεν ακούμε το κράξιμο από τον κόσμο. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πληγωμένος. Θέλει μία ομάδα πρωταγωνίστρια. Μία ομάδα που θα παίζει με περηφάνια. Δεν είναι ντροπή η ήττα, ποδόσφαιρο είναι συμβαίνει. Ντροπή είναι ν’ αδιαφορείς».

-Τι δεν γίνεται σωστά; Τι νομίζεις πως φταίει γι’ αυτή την αποκαρδιωτική εικόνα;

«Οι ποδοσφαιριστές δεν μου δείχνουν πως έχουν το πάθος για να κερδίσουν. Μπορεί να μην σου βγει μία σέντρα, να κάνεις λάθος πάσα αλλά δεν γίνεται να μην έχεις πάθος για να νικήσεις. Παίζουν με εγωισμό, σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους κι όχι τι χρειάζεται η ομάδα. Χάναμε από τα Γιάννινα κι η ομάδα έπαιζε αμυντικά. Το ίδιο και με τον Άρη. Μα είναι δυνατόν; Η ΑΕΚ σημαίνει επίθεση!».

– Εσύ έπαιζες επίθεση αν και αμυντικός…

«Βέβαια! Τώρα βλέπω να μην βγάζουν ούτε σέντρες τα πλάγια μπακ. Ο Λόπες, για παράδειγμα, ανεβαίνει και δεν κάνει 4-5 σέντρες σε κάθε ημίχρονο. Να παίξεις με τον φορ, να τον βγάλεις στον χώρο για να ξεφύγει από τον αμυντικό και να φτιάξεις την φάση. Κι αν δεν ξέρουν, να δουλέψουν στην προπόνηση και να βελτιωθούν».

– Το τελευταίο που είπες είναι σημαντικό. Πόση σημασία έχει η προπόνηση;

«Παίζεις όπως προπονείσαι, αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μου φαίνεται να δουλεύουν όπως πρέπει στις προπονήσεις. Εδώ τελειώνει η προπόνηση, φτιάχνουν το μαλλί και φεύγουν! Δεν είναι έτσι όμως. Θέλεις να βελτιωθείς; Πρέπει να δουλέψεις, κάτσε μετά την προπόνηση και δούλεψε στις σέντρες, κάνε όσα πρέπει για να βελτιωθείς».

«Βόμβες» Κασάπη στο enwsi.gr: «Δεν είναι ΑΕΚ αυτό -Ούτε στον Μελισσανίδη αρέσει» -Τι είπε για Μιτάι και μπακ

Ο Μιχάλης Κασάπης έχει ζήσει την μεγάλη ΑΕΚ των 90ς. Με τον Δικέφαλο στο στήθος συμπλήρωσε 254 συμμετοχές κι έβαλε 8 γκολ στο πρωτάθλημα. Μόνιμη πηγή κινδύνων από τ’ αριστερά ήταν σημαντικός στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1994, στις φιέστες για τα τέσσερα κύπελλα (1996, 1997, 2000, 2002) και στην επιτυχία με το Σούπερ Καπ του 1996. Ηταν κορυφαίος κι έπαιξε με τους κορυφαίους…

– Τρομερή ομάδα τότε. Δεν επιχειρώ σύγκριση σε καμία περίπτωση με εκείνη την εποχή αλλά τι θεωρείς πως λείπει τώρα;

«Η ΑΕΚ δεν έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές ηγέτες, ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Εμείς ήμασταν ομάδα κι είχαμε προσωπικότητες, έπεφτε ο ένας τον ανέβαζε ο άλλος. Εδώ δεν βλέπω να είναι ομάδα, να λειτουργούν ως οικογένεια, δεν φαίνεται να είναι καλά στ’ αποδυτήρια. Δεν παίζουν όπως ένα σύνολο, δεν αγωνίζονται περήφανα φορώντας το έμβλημα της ΑΕΚ».

– Τότε υπήρχε κι ο μεγάλος Ντούσαν Μπάγεβιτς… Ο κόσμος ρωτά εάν λείπει και τώρα από την ομάδα καθώς έφυγε από το πόστο του Εκτελεστικού Διευθυντή ως πρωταθλητής…

«Έπαιξε μεγάλο ρόλο η αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγιεβιτς μετά το 2018. Ήταν μεγάλη η συμμετοχή του στην καθημερινότητα της ομάδας. Και μόνο που τον έβλεπες να κυκλοφορεί στ αποδυτήρια, με όλο αυτό το κύρος, σ’ έπιανε δέος, είχες σεβασμό. Είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, με μεγάλη ιστορία, μετρούσε η γνώμη του».

– Τι γνώμη έχεις για την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ, του προπονητή εκείνου του τίτλου;
 
«Ο Χιμένεθ είναι η κατάλληλη επιλογή. Είναι ο καλύτερος προπονητής για να δουλέψει την ομάδα στην προπόνηση, για να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές και να τους εξελίξει. Ξέρει την ΑΕΚ, έχει πάρει πρωτάθλημα, γνωρίζει πως πρέπει να βελτιώσει την τακτική».

– Είπες νωρίτερα πως η ΑΕΚ σημαίνει επίθεση αλλά δεν το βλέπουμε στο γήπεδο…

«Έχεις δίκιο. Δεν γίνεται να παίζουμε απέναντι στον Αρη, να χάνουμε και να μην παίζουμε με δύο επιθετικούς… Η ΑΕΚ είμαστε, δεν γίνεται να παίζουμε πίσω από την μπάλα και να περιμένουμε στην άμυνά μας. Αυτό πιστεύω πως ήταν το λάθος και με τον Καρέρα. Δεν εφάρμοσε τα κατάλληλα συστήματα για μία ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. ΑΕΚ σημαίνει επίθεση, είναι σημαντική η άμυνα αλλά πρέπει να παίζεις όμορφο κι επιθετικό ποδόσφαιρο».

«Βόμβες» Κασάπη στο enwsi.gr: «Δεν είναι ΑΕΚ αυτό -Ούτε στον Μελισσανίδη αρέσει» -Τι είπε για Μιτάι και μπακ

Ο Μιχάλης Κασάπης έχει γνωρίσει την διεθνή αναγνώριση με την κλήση στην μεικτή Κόσμου το 1995 με προπονητή τον τεράστιο Γιόχαν Κρόιφ ανάμεσα στους Μαραντόνα, Ρομάριο, Σούστερ, Στόιτσκοφ… Τι να λέμε τώρα… Αυτή την μεγάλη εμπειρία προσπάθησε να διοχετεύσει όταν συνεργάστηκε με την ΑΕΚ κι ως σκάουτερ.

– Η ΑΕΚ δεν δείχνει να κινείται αυτόνομα στις μεταγραφές…
 
«Είναι μία πικρή αλήθεια. Η ΑΕΚ δεν έχει επαρκές τμήμα σκάουτινγκ. Υστερούμε σ’ αυτόν τον τομέα. Όταν ήμουν στην ομάδα είχα προτείνει να χτενίσουμε όλη την Στερεά Ελλάδα επειδή γνωρίζω καλά την περιοχή. Ξέρετε τι ταλέντο υπάρχει; Αλλά δεν είμαστε οργανωμένοι. Ένα ταλέντο πρέπει να το δεις για αρκετό καιρό. Πρέπει να το παρακολουθήσεις σε σειρά αγώνων, δεν αρκεί να δεις ένα παιχνίδι και μετά να βγάλεις απόφαση. Δεν γίνεται έτσι. Αλλά εμείς δεν έχουμε κόσμο για να τρέξει την διαδικασία και χάνουμε ταλέντα που καταλήγουν στους ανταγωνιστές μας».

– Τα ίδια και με τις Ακαδημίες… Η ΑΕΚ δυσκολεύεται να προωθήσει τα νέα παιδιά…

«Ένα νέο παιδί όταν έρθει στις Ακαδημίες το πρώτο πράγμα που πρέπει να του μάθεις είναι που έχει έρθει. Να μάθει την ιστορία της ΑΕΚ, τι σημαίνουν τα χρώματα και το έμβλημα, πως πρέπει να νιώθει όταν φορά αυτήν την φανέλα. Είναι σημαντική η δουλειά με τα νέα παιδιά αλλά δεν μπορεί να γίνεται συγκυριακά πρέπει να υπάρχει σχέδιο. Βλέπεις πως ένα παιδί έχει ταλέντο; Τότε πρέπει να τον βάλεις να παίξει. Να είναι 17, 18 και να παίζει. Λέμε τον Ραντόνια ταλέντο κι ο Ραντόνια είναι ήδη 20 ετών».

– Η ΑΕΚ έκανε μία κίνηση ανανέωσης συμβολαίων σε νέα ταλέντα. Έχεις σχηματίσει γνώμη για την αξία τους;

«Ο Μιτάι βλέπω πως έχει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του αλλά χρειάζεται πολλά περισσότερα για να είναι βασικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ κι αυτό επιτυγχάνεται με πολλή δουλειά. Είδα λίγο και τον Νταντσένκο όπως όλοι μας. Χρειάζεται χρόνος, μην βιαστούμε να τον κρίνουμε. Τα ίδια ισχύουν και για τον Λάτσι. Να αφήνουμε τα παιδιά να εξελιχθούν και να μην ψάχνουμε ταμπέλες όπως ο νέος Κασάπης ή ο νέος Μανωλάς».

– Τα νέα παιδιά όμως χρειάζονται δίπλα έμπειρους ποδοσφαιριστές. Θέλω να σε ρωτήσω τι γνώμη έχεις για όσα έχουν συμβεί στην περίπτωση του Μάρκο Λιβάγια…

«Είναι λάθος αυτό που έχει γίνει με τον Λιβάγια. Ωραία, δεν συμφωνεί ή δεν θέλει να μείνει. Δεκτόν! Αλλά έχει συμβόλαιο, δεν μου φαίνεται σωστό να μην παίζει ενώ πληρώνεται κι ανήκει στην ομάδα. Ξέρετε όλα αυτά σ’ έναν βαθμό επηρεάζουν τ’ αποδυτήρια. Ο Λιβάγια είναι χρόνια στην ομάδα, έχει φίλους, παρέες, δεν αποκλείω να επηρεάζεται το κλίμα όταν βλέπεις πως ο φίλος σου δεν παίζει».

– Άρα το κλίμα στ’ αποδυτήρια κι η νοοτροπία που επικρατεί επηρεάζουν;

«Η νοοτροπία είναι πολύ σημαντική σε μία ομάδα. Είδα τις δηλώσεις του Αθανασιάδη μετά την ήττα από τον Άρη. Είπε πως δεν ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή! Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δεν γίνεται ένας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ να λέει κάτι τέτοιο, άρα κάτι συμβαίνει. Εμείς δεν υπήρχε περίπτωση να μην κάνουμε όσα λέει ο προπονητής. Αλλά εμείς όταν μας έλεγε ο προπονητής να κάνουμε τέσσερα πράγματα κάναμε κι άλλα δύο από μόνοι μας γιατί είχαμε ταλέντο και προσωπικότητα, ξέραμε τι χρειαζόταν να γίνει στο γήπεδο για να νικήσει η ομάδα».

– Αλήθεια γιατί θεωρείς πως έχουν γίνει τόσα λάθη στο αγωνιστικό σκέλος; Ο κόσμος ρωτά, τι κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης;

«Ο κύριος Μελισσανίδης έχει ποδοσφαιρική σκέψη, τι να λέμε τώρα δεν γίνεται ν’ αμφισβητήσουμε τις γνώσεις του! Αλλά έχει πολλά πράγματα να κάνει. Ίσως έχει εμπιστευτεί λάθος ανθρώπους, σε κάποιες περιπτώσεις, γιατί έχουν γίνει πολλά λάθη στην ομάδα από το πρωτάθλημα και μετά. Αυτό που λέω είναι να κάνουμε τον σταυρό μας να είναι καλά ο κύριος Μελισσανίδης… Αναμόρφωσε την ΑΕΚ από το μηδέν! Έχει εγωισμό, είμαι σίγουρος πως δεν του αρέσει αυτό που βλέπει. Φτιάχνει το γήπεδό μας, αγόρασε και βελτιώνει το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα…».

– Τώρα που είπες Σπάτα θυμήθηκα που κάνατε προπονήσεις…

«Όταν ήμουν στην ομάδα ξέρεις τι έλεγα; Εμείς δουλεύαμε στους Θρακομακεδόνες κι αυτοί είναι σε παλάτι, σε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο. Είναι δυνατόν να μην δουλεύουν όπως πρέπει; Ο Μελισσανίδης όσα υποσχέθηκε τα έχει κάνει. Πιστεύω πως μόλις ολοκληρώσει το γήπεδο, θα βάλει όσα χρειαστούν για να είναι η ΑΕΚ μεγάλη!».



Ο Μιχάλης Κασάπης ξεκίνησε από την ηλικία των 17 χρόνων να παίζει στην πρώτη ομάδα του Λεβαδειακού. Φόρεσε την φανέλα της εθνικής Ελλάδας 37 φορές κι όταν έβγαλε τα σορτσάκια ασχολήθηκε ως προπονητής σε Φωκικό, Καλλονή, Χαλκίδα. Τώρα περιμένει να τελειώσει η ομηρία με τον covid 19 για να επιστρέψει στην δράση με τον Παναλίαρτο Βοιωτίας…

«Αυτό που γίνεται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν έχει λογική. Είναι προτιμότερο να πηγαίνουν τα παιδιά στα πάρκα χωρίς τις προβλεπόμενες προφυλάξεις αντί να έρθουν σε ένα αθλητικό περιβάλλον, προστατευμένο, να μπολιαστούν με την χαρά που τους προσφέρει το αγαπημένο άθλημά τους; Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι η καρδιά. Εάν συνεχιστεί το λουκέτο τότε θα πάθει έμφραγμα κι ο επαγγελματικός αθλητισμός. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία, δεν δρουν ανεξάρτητα το ένα από τ’ άλλο. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι η δεξαμενή που τροφοδοτεί την μεγάλη βιτρίνα».

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.