Header Ads


Απόφαση – σταθμός δικαστηρίου: Παράνομη η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ

Απόφαση – σταθμός δικαστηρίου: Παράνομη η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ


Τι αποφάσισε το δικαστήριο της Χάγης!
Σε μία απόφαση-βόμβα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, η οποία μπορεί να επηρεάσει ευρωπαϊκά και άλλες αποφάσεις αντίστοιχων δικαστηρίων, έφτασε δικαστήριο της Ολλανδίας, το οποίο διέταξε σήμερα Τρίτη την Κυβέρνηση της χώρας να αποσύρει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η ολλανδική κυβέρνηση είχε αποφασίσει να εφαρμόσει αυτό το μέτρο για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η απαγόρευση είχε ισχύ από τις 21.00 ως της 04.30 και ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τα τέλη Ιανουαρίου, συγκεκριμένα από τις 23 του μήνα. Πρόσφατα μάλιστα αποφασίστηκε να υπάρξει παράταση του μέτρου ως τις 3 Μαρτίου.

Η απόφαση όμως του δικαστηρίου της Χάγης φαίνεται πως φέρνει τα πάνω κάτω στη χώρα καθώς «η απαγόρευση κυκλοφορίας βασίζεται σε έναν νόμο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπου δεν υπάρχει χρόνος για συζήτηση με το Κοινοβούλιο».

Το ποσοστό των κρουσμάτων και του ιικού φορτίου μειωνόταν στην Ολλανδία και η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εξηγήσει επαρκώς στο δικαστήριο γιατί η απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο σε αυτό το στάδιο της πανδημίας. «Δεν υπήρχε οποιαδήποτε τέτοια πιεστική ανάγκη σε αυτήν την περίπτωση. Εκτεταμένα μέτρα, όπως αυτά, πρέπει να στηρίζονται σε κατάλληλους νόμους», πρόσθεσε το δικαστήριο για τη λογική της απόφασής του.

Ήταν η πρώτη φορά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που ένα τέτοιο μέτρο εφαρμόστηκε στην Ολλανδία και έφερε όπως ήταν αναμενόμενο αντιδράσεις και πολυήμερες ταραχές στη χώρα με συνεχόμενες διαδηλώσεις.

Παρόλα αυτά εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε πως η απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να μελετηθεί χωρίς να αποκλείει τίποτα.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.