Header Ads


Το παρασκήνιο της ΑΕΚ με τον Παπασταθόπουλο!

Το παρασκήνιο της ΑΕΚ με τον Παπασταθόπουλο!


Η ΑΕΚ έκανε το χρέος της, αλλά ο Σωκράτης δεν έκανε αυτό που είπε το 2019!
Η Ένωση έφτασε πολύ ψηλά στο οικονομικό για τον Παπασταθόπουλο, που τελικά δεν κάνει αυτό ακριβώς που είπε τον Φλεβάρη του 2019. 

Αναλυτικά το άρθρο του Τάσου Τσατάλη στο sdna.gr:

Όλα δείχνουν πως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα συμφωνήσει να πάει στον Ολυμπιακό. Είναι μια εξέλιξη, που εύλογα λόγω του παρελθόντος του παίκτη με την ΑΕΚ, απογοητεύει αρκετούς οπαδούς της. Και μια μερίδα ασκεί και κριτική για το αν και πως κινήθηκε η Ένωση στο συγκεκριμένο θέμα.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να θυμίσουμε τι είπε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος σε δηλώσεις του στην ΕΡΑσπορ στις 18 Φεβρουαρίου του 2019. «Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω στην Ελλάδα και να πάω σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα, εκτός από την ΑΕΚ για το οικονομικό. Σε περίπτωση που γυρίσω και θελήσω να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα πάω στην ΑΕΚ. Βέβαια το θεωρώ δύσκολο να γυρίσω, γιατί τα πράγματα δεν πάνε προς το καλύτερο».

Το σημειώνουμε αυτό, γιατί έρχονται στο επίκεντρο και κάποιες δηλώσεις του 2014, όταν είπε πως μπορεί να πήγαινε και στον Ολυμπιακό ή σε άλλη ομάδα, αν η ΑΕΚ δεν έδειχνε ενδιαφέρον.

Η ΑΕΚ μπορεί να μην το πρόβαλλε, αλλά και για λόγους πολιτικής μετά από ένα σημείο να διέψευδε, όμως από την στιγμή που πρόκυψε θέμα επιστροφής του Παπασταθόπουλου στην Ελλάδα, φρόντισε να του δείξει το ενδιαφέρον της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, από την απλή συζήτηση, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Παναγιώτη Κονέ, φτάσαμε στις 15 του μήνα, η ΑΕΚ να δώσει σαφή εικόνα στον Παπασταθόπουλο για το που θα μπορούσε να φτάσει οικονομικά για να τον καλύψει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση, η πλευρά της Ένωσης έφτασε να δίνει εγγυημένο 1 εκατομμύριο τον χρόνο στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ενώ στην κουβέντα θα έμπαιναν και μπόνους.

Ο παίκτης στις αρχές της εβδομάδας, ενημέρωσε την πλευρά της ΑΕΚ πως τελικά οι προτεραιότητες του εξακολουθούν να είναι άλλες κι όντως έλεγε αλήθεια. Καθώς προσπάθησε πολύ να βρει πρόταση που θα κάλυπτε τις μίνιμουμ απαιτήσεις του οικονομικά, στην Serie A. Με βασικό στόχο να συμφωνήσει με την Λάτσιο. Τελικά η πρόταση που ήθελε δεν ήρθε και φαίνεται πως οι υψηλότερες προτάσεις που είχε, ήταν από την Ελλάδα.

 Ωστόσο από τις αρχές της εβδομάδας, που στην ΑΕΚ έδωσε το συγκεκριμένο μήνυμα, οι άνθρωποι της δεν ασχολήθηκαν ξανά. Φυσικά δεν θα το έκαναν σε καμιά περίπτωση τώρα, επειδή βγήκε τα τελευταία 24ωρα στο προσκήνιο ο Ολυμπιακός ως η πιο ισχυρή πιθανότητα.

Ο παίκτης είναι σε θέση να γνωρίζει πως για την περίπτωση του η ΑΕΚ, έφτασε να τον ενημερώσει πως θα εξαντλούσε τα όρια της οικονομικής της πολιτικής, την στιγμή που στην καλύτερη περίπτωση συμβόλαιο κοντά σε αυτό που θα είχε εκείνος αν ήθελε να παίξει ξανά στην Ένωση, θα είχε μόνο ο Λιβάγια. Εφόσον ο Κροάτης συμφωνήσει τελικά με την πρόταση της ΑΕΚ. Η επικοινωνιακή πίεση δεν θα μπορούσε να είναι όπως λένε ξεκάθαρα στην ΑΕΚ, γνώμονας για να πάνε σε πράγματα έξω από την λογική τους.

Σήμερα ωστόσο, αρχίζουν και βγαίνουν κάποια νούμερα σε σχέση με την επικείμενη συμφωνία του παίκτη με τον Ολυμπιακό. Φαίνεται λοιπόν πως ο Παπασταθόπουλος θα πάρει μαζί με τα μπόνους γύρω στο 1,5 εκατομμύριο τον χρόνο. Πάντα σύμφωνα με τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ που βγαίνουν σήμερα. Όταν η ΑΕΚ έφτασε στο 1 εκατομμύριο εγγυημένα.

Από αυτό και μόνο γίνεται κατανοητό πως η ΑΕΚ δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει ξανά επαφές με τον Παπασταθόπουλο. Γιατί αν είναι να κριθεί η σχέση της μαζί του, σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό, σε τέτοιου επιπέδου οικονομικές διαφορές, τότε και η κουβέντα μάλλον χάνει την αξία της. Πάντα με βάση τις δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος, πριν ακριβώς δύο χρόνια. Αυτό είναι το κριτήριο κι όχι το πως πρέπει να δει ένας επαγγελματίας το μέλλον του. Στα δικά του λόγια βασιζόμαστε, η εικόνα για το τι έκανε η ΑΕΚ είναι σαφής και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Άλλωστε τις δηλώσεις τις είχε κάνει από μόνος του, ποτέ από την πλευρά της Ένωσης δεν του είχε ζητηθεί δημόσια δήλωση αφοσίωσης...

Το SDNA, πριν μερικές μέρες, για το θέμα του Παπασταθόπουλου και της ΑΕΚ, είχε αναφέρει πως στην τελευταία θεωρούν πως έκαναν το χρέος τους από την στιγμή που ο παίκτης ήταν πιθανό να έρθει στην Ελλάδα και έχει δηλώσει πως θα ήθελε να παίξει ξανά στην ΑΕΚ, χωρίς προτεραιότητα μάλιστα στο οικονομικό. «Έκαναν το χρέος τους και περιμένουν», αναφέραμε σε εκείνο το ρεπορτάζ.

Η ΑΕΚ δεν προσέγγισε τον Παπασταθόπουλο σε μεγέθη που θα έδειχναν πως απλά θα ήθελε να εκμεταλλευτεί αυτή του την δήλωση κι επαναλαμβάνουμε πως ο πρώτη διεθνής στόπερ, γνωρίζει πως για να τον έκανε πάλι δικό της, η Ένωση θα «ταβάνιαζε» με βάση το επίπεδο των συμβολαίων που δίνει. Συν την προοπτική που θεωρούσαν στην ΑΕΚ πως του πρόσφεραν και ως σημείο αναφοράς εν όψει της εισόδου στο νέο γήπεδο και για την συνέχεια μελλοντικά στην παρουσία του Σωκράτη στην Ένωση.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.