Header Ads


Χιμένεθ: «Έχουμε τεράστια περιθώρια βελτίωσης, οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το ντέρμπι»

Χιμένεθ: «Έχουμε τεράστια περιθώρια βελτίωσης, οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το ντέρμπι»


Όλα όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την βελτίωση που υπάρχει στην ομάδα και τη συνέχεια


Τεράστια περιθώρια βελτίωσης έχει η ΑΕΚ όπως τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ στις δηλώσεις του στη NOVA.

Ο τεχνικός της Ένωσης παραδέχτηκε πως η ομάδα όντως έχει βελτιωθεί αλλά επισήμανε πως χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά, ενώ αναφερόμενος στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, εξήγησε πως αυτό θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

"Συνεχίζουμε να δουλεύουμε, έχουμε ένα δύσκολο ματς μπροστά μας, έχει γίνει η αποκατάσταση και θα είμαστε σε καλή κατάσταση για να παίξουμε σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση", τόνισε εν όψει ΠΑΟΚ. 

Για την σημαντική βελτίωση ανασταλτικά που παρουσιάζει η ομάδα επισήμανε: "Είναι σημαντικό να έχουν όλοι την ίδια νοοτροπία στους αγώνες. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ευκαιρίες, αλλά να τις μετουσιώνουμε σε γκολ. Έχουμε κάποιες αδυναμίες στα τελειώματα των φάσεων". 

Ο Χιμένεθ ανέφερε πως η ομάδα του έχει "βελτιωθεί σημαντικά, αλλά υπάρχουν ακόμα τεράστια περιθώρια βελτίωσης", ενώ αναφερόμενος στο ματς με τον ΠΑΟΚ τόνισε:

"Είναι σημαντικό παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα, η μια ομάδα γνωρίζει την άλλη τέλεια. Θα είναι οι μικρές λεπτομέρειες αυτές που θα κάνουν τη διαφορά".

Δείτε επίσης τι είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τις πιθανότητες διεκδίκησης του τίτλου, αλλά και την επιστροφή του στην Τούμπα για πρώτη φορά μετά τη σεζόν που η Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA ο Μανόλο Χιμένεθ ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ:

Για το πως είναι η ομάδα μετά από ακόμα μια σερί νίκη: «Συνεχίζουμε για να υπάρχει αποκατάσταση των παικτών που έπαιξαν και είχαν κάποιους τραυματισμούς. Πιστεύω πως θα είμαστε σε καλή κατάσταση για να παίξουμε ένα ενδιαφέρον και σημαντικό παιχνίδι».

Για τις επιστροφές των Τσιγκρίνσκι και Ανσαριφάρντ: «Είναι σημαντικό να μπορέσεις να έχεις όσους περισσότερους γίνεται. Κάποιοι είναι σε αποκατάσταση, άλλοι δεν είναι τόσο καλά. Θα είναι σημαντικό να τους χρησιμοποιήσω όσο και αυτοί μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα».

Για το πόσο ικανοποιημένος είναι από τη βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας και τι θα ήθελε να βελτιώσει ακόμα: «Δεν έχει να κάνει μόνο ότι η ομάδα μπορεί να κάνει άμυνα καλύτερα, το σημαντικό είναι να υπάρχει καλή νοοτροπία. Θα πρέπει να διαχειριζόμαστε καλύτερα τον χρόνο και να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Να συνεχίζουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες και να τις μετατρέπουμε σε τελικές γιατί στο τελευταίο σουτ είμαστε λίγο αδύναμοι. Έχουμε βελτιωθεί αλλά έχουμε περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Για να μπορέσεις να το καταφέρεις χρειάζεται δουλειά και χρόνο. Δεν έχουμε τον καλύτερο δυνατό χρόνο, όμως πρέπει σε αυτόν να μπορέσουμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα».

Για το τι περιμένει για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Είναι σημαντικό ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα με δύο καλές ομάδες που γνωρίζονται τέλεια. Θα είναι οι μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. Αν μια ομάδα βρεθεί σε μια καλή μέρα και η άλλη σε όχι τόσο καλή μέρα το αποτέλεσμα θα είναι ξεκάθαρο. Αλλά αν οι δύο ομάδες είναι στο 100% τότε κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα. Σέβομαι τον ΠΑΟΚ γιατί πιστεύω πως είναι μια καλή ομάδα».

Για το αν η ΑΕΚ κερδίσει στην Τούμπα τότε θα μπορεί να λέει ότι επιστρέφει δυνατά για τη μάχη του τίτλου: «Εγώ αυτό που μπορώ να υπολογίζω είναι αυτό που ζω από τις 27 Δεκεμβρίου. Είμαστε λίγο χρονικό διάστημα εδώ και η ομάδα με εκπλήσσει ευχάριστα. Γνωρίζω και καταλαβαίνω τις ελλείψεις που έχουμε, δουλεύουμε για να βελτιωθούμε, αλλά ξέρω τα μεγάλα πλεονεκτήματα και τις μεγάλες αρετές που έχουμε και προσπαθώ να τα δείξουμε στο γήπεδο. Αυτό που περιμένω είναι η ΑΕΚ σε κάθε ματς να τιμά αυτό που αντιπροσωπεύει».

Για το ότι επιστρέφει στην Τούμπα μετά από το επεισοδιακό ματς του 2018: «Έχω παίξει με όλους τους δυνατούς τρόπους στην Τούμπα. Ως ποδοσφαιριστής με τη Σεβίλλη, και ως προπονητής είχα και τα τρία αποτελέσματα εκεί. Κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό να συμβεί όταν δύο καλές ομάδες αντιμετωπίζει η μία την άλλη».

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.