Header Ads


Η πρώτη μεγάλη αλλαγή του Μανόλο στην ΑΕΚ

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή του Μανόλο στην ΑΕΚ


Μπορεί το 0-1 στη Λαμία να μοιάζει πολύ… φτωχό, ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας εμφανίστηκε μία ΑΕΚ από τα παλιά. Μία ομάδα που σιγά-σιγά αποκτάει το πνεύμα μαχητή του Μανόλο Χιμένεθ και η οποία από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνεται τόσο εντός όσο εκτός γηπέδου.


Η Ένωση μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη για να πάρει τους τρεις βαθμούς και όπως είπε και ο προπονητής, προτιμούσε να το κάνει με… μισό μηδέν, παρά με 1-3. Αυτή θα είναι η λογική της ομάδας, όταν ο κόουτς δουλέψει και καταφέρει να περάσει στα Σπάτα τις αρχές που θέλει να υπάρχουν.

Ήδη άλλωστε, από τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μανόλο στην Ελλάδα, παρακολουθούμε μία διαφορετική ΑΕΚ, πιο ενωμένη – πιο δεμένη και με καλύτερη ψυχολογία. Είναι φανερό πως πλέον το κλίμα στα αποδυτήρια είναι καλύτερο και ότι οι κόντρες και οι διαφωνίες μεταξύ των παικτών, μειώνονται αν όχι εξαφανίζονται. Αυτή είναι και η πρώτη μεγάλη αλλαγή του Χιμένεθ.

Από εκεί και πέρα, οι κιτρινόμαυροι» κατάφερα να κρατήσουν για ακόμα μία φορά το μηδέν, παρότι παρουσίασαν κενά στην άμυνά τους, ενώ έπαιξαν και για σχεδόν ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Εμάνουελ Ινσούα. Παρόλα αυτά, το 0-1 το κράτησαν εύκολα και δεν αγχώθηκαν ιδιαίτερα. Πιο πολύ είχαν απειληθεί όταν έπαιζαν 11 εναντίον 11.

Και αυτό πιστώνεται αποκλειστικά στον Ισπανό κόουτς, που μετά την αποβολή έκανε μαεστρικό κοουτσάριμα. Όλες οι αλλαγές του ήταν σωστές. Οι Κρίστισιτς και Γαλανόπουλος έδεσαν το κέντρο, έφεραν ηρεμία και κράτησαν μπάλες, ο Λιβάγια έδωσε ποιότητα, ενώ ο Ολιβέιρα ήταν εξαιρετικός σε αυτό που κλήθηκε να κάνει. Έτρεξε πάρα πολύ, ταλαιπώρησε την άμυνα των γηπεδούχων και δεν τους άφησε να ανέβουν και να πιέσουν.

Οι στοχευμένες λοιπόν αλλαγές οδήγησαν την Ένωση στο διπλό, το οποίο ήρθε όμως και λόγω της ποιότητας του Καρίμ Ανσαριφάρντ, που επιβεβαιώνει πως πρόκειται για μία από τις καλύτερες φετινές μεταγραφές της Σούπερ Λιγκ. Το τελείωμά του στο γκολ είναι εξαιρετικό, δύσκολο και πανέξυπνο. 

Δικαίως έχει πάρει τη φανέλα βασικού και αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Έχει την ποιότητα και τον τρόπο να σκοράρει. Αν τον βοηθούν και τα εξτρέμ, όπως έκαναν στη Λαμία για μεγάλο διάστημα οι Τάνκοβιτς και Αλμπάνης, θα είναι ακόμα καλύτερος προσεχώς!
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.