Header Ads


Ο Γκαρσία άδειασε τις...ταράτσες!

Ο Γκαρσία άδειασε τις...ταράτσες!


Με το γνωστό κι αγαπημένο 1-0 (τρίτο σερί) του Μανόλο Χιμένεθ, η ΑΕΚ πέρασε νικήτρια από το «Κλ. Βικελίδης» κόντρα στον Άρη που κινήθηκε σε ρηχά νερά - Η γκολάρα του Λιβάι Γκαρσία έκρινε το παιχνίδι. Στη 2η θέση η Ένωση!

Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε στο «Κλ. Βικελίδης» γιατί είχε εξαιρετική τακτική προσέγγιση του αγώνα και μετέτρεψε μια δημιουργική ομάδα όπως ο Άρης να μοιάζει εξόχως δυσλειτουργική. Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν ο παίκτης που έδωσε στην «Ένωση» το χρυσό γκολ με το οποίο έπιασε τον Άρη στη βαθμολογία. Πολύ κακό παιχνίδι από τους «κίτρινους» καθώς παρουσιάστηκαν άδειοι σε ενέργεια και δύναμη με αποτέλεσμα κάνοντας μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις τους.  

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ  

Μια απόφαση-έκπληξη επιφύλαξε ο Μανόλο Χιμένεθ στο αρχικό σχήμα με την επιλογή του Θεοδόση Μαχαίρα στο αριστερό άκρο της επίθεσης αντί του Πέτρου Μάνταλου ή του Μάρκο Λιβάγια.  Ο Ισπανός τεχνικός επιβεβαίωσε την εκτίμηση για διάταξη 4-3-3 καθώς στην κορυφή της επίθεσης διατηρήθηκε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ενώ στο δεξί άκρο χρησιμοποίησε τον Λιβάι Γκαρσία. Επιλογές στην άμυνα δεν υπήρχαν πλην της τετράδας των Λόπεζ, Μπακάκη, Νεντελτσιάρου και Σβάρνα, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής επέλεξε τους Γαλανόπουλο, Σιμόνες και Κρίστισιτς.  

Έχοντας απορρίψει τη σκέψη αλλαγής πλάνου και επιμένοντας στο 4-2-3-1, για τον Άκη Μάντζιο υπήρχε μόλις ένα δίλημμα πριν από το παιχνίδι. Μεταξύ των Ντάνιελ Μαντσίνι-Ματέο Γκαρσία επέλεξε τον πρώτο, ενώ η επιστροφή του Χαβιέρ Ματίγια στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δίπλα στον Λούκας Σάσα, ήταν αναμενόμενη όπως κι αυτή του Ντάνιελ Σούντγκρεν στο δεξί άκρο της άμυνας. Έτσι ο Εμάνουελ Σάκιτς αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο ενώ διατηρήθηκαν στο κέντρο της άμυνας οι Ροζ-Μπεναλουάν. Μαντσίνι, Γκάμα, Σίλβα και Μάνος ήταν η τετράδα στην μεσοεπιθετική γραμμή.  

ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ… ΤΕΛΟΣ  

Η αδυναμία του Δημήτρη Μάνου να εκτελέσει (μετά από τραγικό λάθος του Λόπεζ) στο 7ο λεπτό και η αδύναμη κεφαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ (περίπου) από το ύψους του πέναλτι  στο 21ο λεπτό, μάλλον ήταν οι μοναδικές άξιες αναφοράς φάσεις του πρώτου ημιχρόνου το οποίο ήταν κακό και είχε πολλά μαρκαρίσματα. Ο Άρης παρουσιάστηκε δυσλειτουργικός, δίχως ένταση στο παιχνίδι του και ουδόλως δημιουργικός καθώς πλην του Ντάνιελ Μαντσίνι δεν είχε σημείο αναφοράς στην επίθεση. Εννιά στις… δέκα πάσες που πήρε ο Δημήτρης Μάνος ήταν εκτεθειμένος, ενώ ο Μπρούνο Γκάμα είχε δυσκολία ανταπόκρισης σε ρόλο επιτελικού μέσου. Ο δε Σάντε Σίλβα (στη δεξιά πλευρά) πέρα από την αρχική έκρηξη ήταν ημιτελής και επιπόλαιος.  

Έτσι η ΑΕΚ ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο με ηγετική φυσιογνωμία στον άξονα της μεσαίας γραμμής τον Σιμόες και βασικό τρόπο έκφρασης στην επίθεση τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Σάκιτς είχε πρόβλημα στην αντιμετώπισή του, κυρίως στις περιπτώσεις που δεν έπαιρνε τη βοήθεια του Σίλβα, Ωστόσο, σε επίπεδο δημιουργίας και η «Ένωση» επίσης πήρε χαμηλό βαθμό. Αμυντικά όμως – και με εξαίρεση τον Λοπεζ – τα πήγε περίφημα και δεν επηρεάστηκε από την αποχώρηση (λόγω τραυματισμού) του Νεντελτσιάρου στο 18ο λεπτό. Ο Ζίγκα Λάτσι δεν είχε πρόβλημα στον έλεγχο των κινήσεων του Μάνου. Το ημίχρονο έκλεισε με έξυπνη κίνηση στον χώρο από τον Λούκας Σάσα και δυνατό σουτ όπου η μπάλα πέρασε παράλληλα της εστίας της ΑΕΚ καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν πλαγίως της εστίας της ΑΕΚ. Να σημειωθεί ότι ο Άρης ζήτησε πέναλτι στο 7ο λεπτό όταν ο Μπρούνο Γκάμα επιχείρησε να περάσει μεταξύ τριών παικτών της ΑΕΚ.  

ΤΑΡΑΞΕ ΝΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΜΑΝΤΑΛΟ, ΛΙΒΑΓΙΑ  

Δύο λάθη του Κρίστισιτς τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε ο Άρης κι ένα δυνατό σουτ του Καρίμ Ανσαριφάρντ όπου η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπουσέ συνέθεσαν το φιλμ του πρώτου 15πτου του δεύτερου μέρους. Τίποτε δεν άλλαξε ως προς την εικόνα του αγώνα για να έρθει το 60ο λεπτό και η πρώτη ουσιαστική παρέμβαση του Μανόλο Χιμένεθ καθώς έριξε στο παιχνίδι τους Μάνταλο, Λιβάγια κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα, ο Άκης Μάντζιος απάντησε με την είσοδο του Ματέο Γκαρσία.  

Η ΒΟΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ  

Ο Λιβάι Γκαρσία μετουσίωσε την καλή εμφάνισή του στο 65ο λεπτό καθώς ήταν ο παίκτης που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα με τη «βολίδα» του 65ου λεπτού (0-1) με εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μανόλο Χιμένεθ ενίσχυσε τη μεσοαμυντική γραμμή του με τη χρησιμοποίηση του Σάκχοφ αντί του σκόρερ, αλλά ξη αλλαγή του φορ δεν έγινε ποτέ. Κι αυτό διότι ο Κροάτης ρέφερι Μπέμπεκ δεν αντιλήφθηκε τη διπλή αλλαγή της ΑΕΚ, έγινε η μία και μετά δεν έδωσε το δικαίωμα στον Ολιβέιρα να αντικαταστήσει τον Ανσαριφάρντ.  Έτσι ο Ολιβέιρα φόρεσε και πάλι το μπουφάν του και ο Ανσαριφάρντ έμεινε στο γήπεδο! Ο  Άκης Μάντζιος πέρασε πάντως στο παιχνίδι τον Κριστιάν Λόπεθ.  

Τα λεπτά κυλούσαν, η ΑΕΚ έπαιρνε αυτό που ήθελε και ο Άρης δεν είχε τρόπο δημιουργίας προϋποθέσεων για το γκολ της ισοφάρισης. Πολλά μαρκαρίσματα, νεύρα και ούτε υποψία φάσης μέχρι τη συμπλήρωση 90 λεπτών. Η ΑΕΚ έπαιξε με τον χρόνο, ο Άρης δεν μπορούσε να δημιουργήσει κι έτσι η ομάδα του Χιμένεθ στα τελευταία δευτερόλεπτα βρήκε και δεύτερο γκολ όταν ο Λιβάγια έφυγε στην πλάτη της άμυνας, στην κεφαλιά του Ανσαριφάρντ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι αλλά ο Λιβάγια πήρε το ριμπάουντ και την έστειλε στα δίχτυα αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη καθώς ο Κροάτης επιθετικός ήταν εκτεθειμένος.  

Ο MVP: Ο Λιβάι Γκαρσία μετουσίωσε την καλή εμφάνισή του με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 65’ όπου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.  

Στο ύψος του: Ο Σιμόες έκοβε κι έραβε στον χώρο της μεσαίας γραμμής  

Ο «αδύναμος κρίκος»: Γενικώς η τετράδα της επίθεσης του Άρη καθώς για πρώτη φορά οι «κίτρινοι» ήταν τόσο ακίνδυνοι.  

Η «γκάφα»: Αυτή του Λόπεζ στο 7ο λεπτό καθώς έβγαλε τον Μάνο τετ α τετ με τον Αθανασιάδη, ασχέτως του ότι ο επιθετικός του Άρη αντέδρασε ερασιτεχνικά.  

Το «στραγάλι»: Ανεπαρκής ο Κροάτης Μπέμπεκ. Πολλές χαμένες φάσεις, τα έχασε στον πειθαρχικό έλεγχο, τα έκανε μαντάρα και στη διπλή αλλαγή της ΑΕΚ όπου ο Ολιβέιρα δεν μπήκε τελικώς στο γήπεδο!  

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ έκανε το παιχνίδι της; είχε εξαιρετική τακτική προσέγγιση και πάτησε στην ποιότητα του Λιβάι Γκαρσία για να πάρει τη νίκη. Κακό παιχνίδι από τον Άρη ο οποίος ήταν άδειος από ενέργεια με κύριο χαρακτηριστικό ότι δεν έκανε φάση στο δεύτερο ημίχρονο!  

Οι συνθέσεις:  

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σακιτς (87’ Ιωάννου), Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Ματίγια, Λούκας Σάσα (87’ Τζέγκο), Μπρούνο Γκάμα, Μαντσίνι, Σίλβα (63’ Ματέο Γκαρσία), Μάνος (75’ Λόπεθ).  

ΑΕΚ (Μανόνο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπεζ, Νεντελτσιάρου (20’ Λάτσι), Σβάρνας, Σιμόες, Κρίστισιτς (60’ Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Μαχαίρας (60’ Λιβάγια), Γκαρσία (75’ Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.