Header Ads


Ξεκινούν το Ευρωπαϊκό ταξίδι οι Πρωταθλητές με KH Prishtina!

Ξεκινούν το Ευρωπαϊκό ταξίδι οι Πρωταθλητές με KH Prishtina!


Επιτέλους… ματς!
Αυτός θα μπορούσε ο εναλλακτικός τίτλος, καθώς μετά από 2 μήνες η ομάδα χάντμπολ επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους αντιμετωπίζοντας το διήμερο 19-20/12 την KH Prishtina στην αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ για τον 3ο Γύρο του EHF European Cup.

Οι Πρωταθλητές ξεκινούν την ευρωπαϊκή τους πορεία από την έδρα τους όπου θα δώσουν και τους δύο αγώνες με την ομάδα του Κοσόβου.

Και οι δύο αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 19:00 και θα μεταδοθούν ζωντανά από την COSMOTE TV και το κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube.

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών επιλέγοντας στην αποστολή του “Δικεφάλου” τους: Bauer, Kosanovic, Παπαδιουνσίου, Τζηράς, Νικολαΐδης, Κεδέρης, Μυλωνάς, Καλόμοιρος, Florido, Jimenez, Δομπρής, Buneta, Reina, Αραμπατζής, Lemos, Αραπακόπουλος.

Ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ελλάδος δήλωσε στο aek.gr: “Επιστρέφουμε σε επίσημους αγώνες μετά από μεγάλο διάστημα και ο ενθουσιασμός είναι σαφής. Η ομάδα έχει βρει τον ρυθμό της μέσα σε αυτόν τον μήνα που επανενταχθήκαμε στις προπονήσεις και μοναδικό πρόβλημα είναι η έλλειψη αγώνων είτε φιλικών είτε επισήμων, μιας και είμαστε μία από τις ελάχιστες χώρες που δε δραστηριοποιείται το πρωτάθλημά της. Έχουμε αναγνωρίσει τον αντίπαλο μέσα από βίντεο και έχουμε δουλέψει πράγματα προσαρμοσμένα σε αυτόν. Θεωρώ την ομάδα μου φαβορί για την πρόκριση κόντρα στην KH Prishtina, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη δίψα μιας ομάδας που δεν έχει τίποτα να χάσει. Οφείλουμε να παρουσιαστούμε συμπαγείς και να πάρουμε αυτή την πρόκριση σαν σύνολο, δείχνοντας τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει για τη φετινή σεζόν“.

Με βάση την επίσημη στατιστική του Συλλόγου, αυτή θα είναι η 11η παρουσία της ΑΕΚ στην Ευρώπη, γράφοντας χρυσές σελίδες στην ελληνική χειροσφαίριση. Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν να επιδείξουν 1 παρουσία σε Τελικούς Challenge Cup το 2018, 1 παρουσία σε Ημιτελικούς Challenge Cup το 2019 και 2 παρουσίες σε Προημιτελικούς Challenge Cup το 2011 και το 2020. Συνολικά, η ΑΕΚ στην ιστορία της έχει δώσει 44 ευρωπαϊκούς αγώνες, 22 εντός έδρας, 18 εκτός έδρας και 4 σε ουδέτερο γήπεδο. Έχει να επιδείξει 19 νίκες (14 εντός, 4 εκτός, 1 σε ουδέτερο γήπεδο), 3 ισοπαλίες (1 εντός έδρας, 2 εκτός έδρας) και 22 εκτός έδρας (7 εντός έδρας, 12 εκτός έδρας, 3 σε ουδέτερη έδρα). Στα γκολ, η ΑΕΚ έχει σημειώσει 1206, ενώ έχει δεχθεί 1174.

Τέλος, πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στην Ευρώπη είναι ο Χριστόφορος Μπακακούκας με 163 τέρματα.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.