Header Ads


Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ στο Europa League!

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ στο Europa League!


Η ΑΕΚ σπατάλησε την ευκαιρία που δημιούργησε στον εαυτό της…
Η ευρωπαϊκή περιπέτεια της ΑΕΚ άρχιζε ένδοξα την 1η Οκτωβρίου, με την επική πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ, αλλά ολοκληρώθηκε άδοξα, ίσως και πρόωρα. 



Η «Ένωση» δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ευκαιρία που η ίδια πρόσφερε στον εαυτό της επιστρέφοντας στους ομίλους του Europa League.

Οι «κιτρινόμαυροι» όχι απλώς δεν κατάφεραν να προκριθούν στους «32», όχι απλώς πλήγωσαν το γόητρό τους με βαριές ήττες σαν αυτές από Ζόρια και Μπράγκα στο ΟΑΚΑ, αλλά έχασαν την ευκαιρία να αυξήσουν σημαντικά τη βαθμολογική τους συγκομιδή στην UEFA και να βάλουν αρκετά ακόμη χρήματα στα ταμεία τους.

Η ΑΕΚ μετά τους μόλις 2,5 βαθμούς που πήρε πέρσι με τον πρόωρο αποκλεισμό της στα playoffs από την Τραμπζονσπόρ, κατάφερε να πάρει 3 μόνο με την πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ. Για να κρατούσε στο τελικό της ταμείο περισσότερους από αυτούς τους βαθμούς θα έπρεπε να έχει πάνω από μία νίκη στους ομίλους, αλλά περιορίστηκε σε αυτή επί της Ζόρια.

Έτσι η ευρωπαϊκή σεζόν έκλεισε με την «Ένωση» στους 3 βαθμούς για φέτος και αυτή τη στιγμή στην 69η θέση της κατάταξης χωρών της UEFA, ενώ αν κέρδιζε έστω την Ζόρια και την Μπράγκα στην έδρα της θα μπορούσε να φτάσει κοντά στην πρώτη 50άδα. Δεν τα κατάφερε, ωστόσο, κάτι που μπορεί να της στοιχίσει στις μελλοντικές κληρώσεις.

Η ΑΕΚ απώλεσε και την ευκαιρία να εξασφαλίσει πολλά έσοδα. Τα εγγυημένα έσοδα είναι κατ’ αρχάς 2,92 εκατ. ευρώ με την είσοδο στους ομίλους του Europa League. 



Στο ποσό αυτό θα προστεθούν περίπου άλλα τόσα βάσει του δεκαετούς ranking του συλλόγου και του market pool, με τα ποσά αυτά να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμη από την UEFA. 

Από εκεί και πέρα, τα περιθώρια κέρδους για την «Ένωση» ήταν μεγάλα, αλλά κέρδισε μόλις 570.000 ευρώ από τη νίκη επί της Ζόρια στην Ουκρανία. 

Τόσο είναι το πριμ για κάθε νίκη, ενώ η ισοπαλία προσφέρει 190.000 ευρώ, με την ΑΕΚ όμως να κλείνει την εξάδα των αγώνων με μόλις τρεις πόντους.



Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.