Header Ads


Champions League: Το νέο σύστημα διεξαγωγής που εξετάζει η UEFA

Champions League: Το νέο σύστημα διεξαγωγής που εξετάζει η UEFA


Σε συζητήσεις κι επαφές προκειμένου να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής του Champions League από τη σεζόν 2024/25, εξετάζει η UEFA. Αυτό σημείωνoyn σε δημοσίευμά τουw σήμερα Τετάρτη (2/12) οι Times.
Συγκεκριμένα, ο νέος τρόπος διεξαγωγής θα περιλαμβάνει 32 ή 36 ομάδες, δέκα μονούς αγώνες πριν τα νοκ – άουτ παιχνίδια. Μάλιστα δύο αγωνιστικές θα διεξάγονται σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, στόχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι το προϊόν να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό για τους φιλάθλους.

Επίσης η βρετανική εφημερίδα, αναφέρει πως οι ομάδες θα χωρίζονται σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας και μετά από κλήρωση, κάθε ομάδα θα δίνει δέκα αγώνες, με διαφορετικές ομάδες, πέντε εντός έδρας και πέντε εκτός έδρας.

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των αναμετρήσεων θα προκύπτουν τα νοκ-άουτ ζευγάρια. Έτσι, στην πρώτη φάση της νέας διοργάνωσης θα διεξάγονται περισσότερα παιχνίδια στην πρώτη φάση, αφού για να προκριθεί μία ομάδα στους «16», θα δίνει δέκα και όχι έξι αγώνες όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Μάλιστα για να βρεθούν ημερομηνίες, η UEFA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο δύο αγωνιστικές να διεξάγονται το σαββατοκύριακο.

Από εκεί και πέρα, η φάση των νοκ άουτ, θα έχει άρωμα… μπάσκετικό. Συγκεκριμένα οι 16 ομάδες θα που προκρίνονται από τις δέκα πρώτες αγωνιστικές, θα σχηματίζουν μία βαθμολογία, όπου θα προκύπτουν τα οκτώ ζευγάρια όχι με κλήρωση αλλά έτσι: Ο πρώτος θα παίζει με τον δέκατο έκτο ο, ο δεύτερος με τον δέκατο πέμπτο , ο τρίτος με τον δέκατο τέταρτο κοκ.

Οσο για τις ομάδες που θα τερματίζουν από την 17η ως την 24η θέση, θα συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Europa League.

Πλέον αναμένουμε εξελίξεις το επόμενο διάστημα, καθώς η UEFA έχει προχωρήσει το παραπάνω πρότζεκτ αρκετά. Μάλιστα λέγεται ότι και τα μεγάλα κλαμπ βλέπουν με θετικό μάτι αυτό το ενδεχόμενο.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.