Header Ads


Το τρικ του Καρέρα στα αμυντικά στημένα!

Το τρικ του Καρέρα στα αμυντικά στημένα!


Πρόσωπο «κλειδί» ο Λιβάι Γκαρσία - Τι άλλαξε ο Μάσιμο Καρέρα,  ο κομβικός ρόλος των Τσιγκρίνσκι και Λιβάι Γκαρσία!
Εμφανής η βελτίωση της ΑΕΚ στα στημένα, μετά τη δουλειά που έγινε έπειτα από το κάζο στην Ριζούπολη!


Σαφώς βελτιωμένη ήταν στο ανασταλτικό κομμάτι η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Παρότι δεν πήρε το αποτέλεσμα που θα έπρεπε, η Ενωση έδειξε πως εν τέλει… μπορεί να είναι καλύτερη αμυντικά, καθώς τα λάθη στην άμυνα των τελευταίων εβδομάδων δημιουργούσαν -τουλάχιστον- απογοήτευση.

Εκτός από την επιστροφή του… προπονητή εντός του γηπέδου, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι η Ενωση έδειξε να έχει δουλέψει αρκετά στα αμυντικά στημένα, η οργάνωση των οποίων ήταν σημαντικό πρόβλημα για την Ενωση. Μετά το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη όπου η ΑΕΚ δέχθηκε ανόητα τέρμα, οι «κιτρινόμαυροι» δούλεψαν περισσότερο στις επόμενες προπονήσεις των Σπάτων.

Τι έκανε λοιπόν τη διαφορά;

Αρχικά ο Ουκρανός στόπερ μπορεί και οργανώνει και καθοδηγεί πολύ καλύτερα τους συμπαίκτες του σε στημένες φάσεις, οπότε οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πιο καλά τοποθετημένοι στις φάσεις και σίγουρα πιο συγκεντρωμένοι από ότι σε άλλα παιχνίδι.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε όμως και ο Λιβάι Γκαρσία που χθες ξεχώρισε και για την αμυντική του παρουσία, με τα εκπληκτικά αθλητικά προσόντα. Ο εξτρέμ από το Τρινιντάντ τοποθετήθηκε με απόφαση της ομάδας στο πρώτο δοκάρι και με τα εξαιρετικά άλματά του απομάκρυνε τις μπάλες στις περισσότερες περιπτώσεις. Και τα στημένα είναι ένα στοιχείο που ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύεται συχνά με τους υψηλόσωμους παίκτες.
 
Μάλιστα, η μοναδική φάση που απείλησε ο Ολυμπιακός από στημένο ήταν στο 18′ που ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά ανάγκασε τον Τσιντώτα σε εντυπωσιακή επέμβαση με τον Γκαρσία να μην είναι στην περιοχή. Ενω, η μόνη περίπτωση που νεαρός επιθετικός έχασε φάση ήταν στο 90’+3′, με τον Εμβιλά να βγαίνει μπροστά του. Ο Τσιντώτας όμως φώναξε εκ νέου παρών και κράτησε το αποτέλεσμα.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.