Header Ads


Καρέρα για Ρόσι: «Τεράστια απώλεια για το ποδόσφαιρο»

Καρέρα για Ρόσι: «Τεράστια απώλεια για το ποδόσφαιρο»


Ο Μάσιμο Καρέρα μίλησε για την απώλεια του Πάολο Ρόσι και θυμήθηκε την χρονιά της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ιταλία.

Τεράστια απώλεια για το ποδόσφαιρο χαρακτήρισε τον θάνατο του Πάολο Ρόσι ο Μάσιμο Καρέρα, με τον τεχνικό της ΑΕΚ να θυμάται το 1982 όταν η Ιταλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο... Παμπλίτο έβγαλε τους πάντες στον δρόμο για να πανηγυρίσουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάσιμο Καρέρα στη NOVA για τον Πάολο Ρόσι:

Για το πως εισέπραξε την απώλεια του Πάολο Ρόσι: «Είναι μια μεγάλη απώλεια. Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής για τη δική μας γενιά. Μαζί του μεγαλώσαμε. Τον θυμόμαστε όταν τον... βαφτίσαμε Παμπλίτο με τα τρία γκολ που έβαλε κόντρα στη μεγάλη Βραζιλία στο Μουντιάλ του 1982. Τότε ο Πάολο Ρόσι έγινε Παμπλίτο. Έδωσε και τη ψυχή του. Τι να πω... Είναι μια τεράστια απώλεια για όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου».

Για το πως θυμάται τις μέρες του 1982, όταν σε ηλικία 18 ετών έβλεπε τον Πάολο Ρόσι να μεγαλουργεί: «Θυμάμαι πως σε κάθε αγώνα που έπαιζε η Ιταλία ήμασταν όλοι μπροστά από την τηλεόραση και βλέπαμε την Εθνική μας ομάδα. Ειδικά όταν κερδίσαμε με αυτό το 3-1 στον τελικό βγήκαμε όλοι στους δρόμους να πανηγυρίσουμε. Είχαμε τρελαθεί από τη χαρά μας. Βγήκαμε με σημαίες, τραγουδούσαμε. Ήταν μια σπουδαία στιγμή, είχαμε κερδίσει το Μουντιάλ το οποίο δεν είναι και εύκολο να το καταφέρνεις».

Το 1986-87 ήταν η τελευταία χρονιά του Ρόσι, με την Ελάς Βερόνα να αντιμετωπίζει τη Μπάρι, όμως ο Καρέρα ήταν εκτός αποστολής, με τον Ιταλό τεχνικό της ΑΕΚ να μη θυμάται πολλά από εκείνη την περίοδο: «Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι. Δεν είχα την τύχη να παίξω εναντίον του. Ήταν μεγαλύτερος από εμένα και δεν είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε σε κάποιο γήπεδο».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.