Header Ads


Οι 8 «κολόνες» του Χιμένεθ στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια!

Οι 8 «κολόνες» του Χιμένεθ στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια!


Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που γνωρίζουν καλά τον Ισπανό τεχνικό και αναμένεται να αποτελέσουν ξανά τα στηρίγματά του.
Ο Μανόλο Χιμένεθ γυρίζει ξανά στην ΑΕΚ, για τρίτη φορά και την τέταρτη θητεία του συνολικά στην ομάδα.



Ο Ισπανός προπονητής έρχεται σε ένα γνώριμο για εκείνον περιβάλλον, όπου θα βρει και πρόσωπα με τα οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν.

Πρόσωπα με τα οποία είχε μάλιστα και πολύ στενές σχέσεις στο παρελθόν.

Για την ακρίβεια υπάρχουν στο τωρινό ρόστερ της ΑΕΚ 8 παίκτες, που αναμένεται να αποτελέσουν ξανά τα στηρίγματα του Χιμένεθ, σε αυτή τη νέα παρουσία του στην Ένωση.

Μάλιστα για κάποιους εξ αυτών είχε κάνει ξεχωριστή αναφορά και σε πρόσφατη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από περίπου ένα μήνα. Μια συνέντευξη που σε ένα βαθμό αποδείχθηκε… προφητική.

Παναγιώτης Τσιντώτας

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας είχε καθοριστική συμβολή στη χρονιά του τίτλου για την ΑΕΚ. Μπορεί εκείνη τη σεζόν η Ένωση να διέθετε για τη θέση του τερματοφύλακα τους Γιάννη Ανέστη και Βασίλη Μπάρκα, όμως ο Χιμένεθ του είχε δώσει χρόνο συμμετοχής. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Επί της ουσίας εκείνη τη χρονιά ο Δικέφαλος είχε αξιοποιήσει και τους τρεις τερματοφύλακες του ρόστερ, κάτι που γενικώς δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε.

Για τον Χιμένεθ ο Μπακάκης αποτέλεσε ένα «εργαλείο» για όλες τις δουλειές. Έναν παίκτη που του έδινε λύσεις παντού και που έκανε επί των ημερών του Ισπανού προπονητή, τα καλύτερά του ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ χρησιμοποίησε τον Μπακάκη ως δεξιό μπακ, ως μπακ χαφ ακόμα και ως αριστερό στόπερ στην τριάδα της άμυνας. Σίγουρα ήταν από τα… παιδιά του στα αποδυτήρια και από τους παίκτες με τους οποίους δημιούργησε ισχυρούς δεσμούς, κατά τη συνεργασία τους στην ΑΕΚ.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

Ο Ουκρανός αμυντικός ήταν η «κολόνα» στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ του Χιμένεθ. Και αυτό τον ρόλο αναμένεται να έχει και τώρα. Χιμένεθ και Τσιγκρίν σκι είχαν μια εξαιρετική συνεργασία, με τον Ισπανό τεχνικό να στηρίζει τον έμπειρο στόπερ ακόμα και στα διαδοχικά προβλήματα τραυματισμού που είχε αντιμετωπίσει εκείνο το διάστημα. Γενικώς ο Χιμένεθ ποντάρει πολλά στην προσωπικότητα του «Τσίγκρι», μιας και είναι από τους χαρακτήρες που θέλει να έχει στα αποδυτήρια.

Έλντερ Λόπες

Ο Λόπες ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2017 και αμέσως εξελίχθηκε σε βασική μονάδα της ομάδας. Ο Χιμένεθ είδε σε εκείνον στοιχεία που μπορούσαν να παίξουν κομβικό ρόλο στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Όπως η ικανότητά του στη δημιουργία. Μπορεί στη σεζόν του τίτλου το βάρος στην αριστερή πτέρυγα να σήκωσε κατά βάση ο Χουλτ, όμως και ο Λόπες έδωσε πράγματα στην ΑΕΚ. Και ο Χιμένεθ δεδομένα ποντάρει πολλά πάνω του και για φέτος.

Αντρέ Σιμόες

Ο Σιμόες αποτελεί πιθανότατα το «πουλέν» του Χιμένεθ. Ακόμα και τις σεζόν που συνεργάστηκαν στην ΑΕΚ, ο Ισπανός τεχνικός δεν έχανε ευκαιρεί να επαινεί τον Πορτογάλο μέσο. Ο Χιμένεθ θεωρεί πως ο Σιμόες είναι ο ρυθμιστής του κέντρου της Ένωσης. Ένας παίκτης που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές και να ορίσει το τέμπο της ομάδας. Το σημαντικό είναι πως αντίστοιχη άποψη για τον Χιμένεθ έχει και ο υπαρχηγός της ΑΕΚ. Μιας και εκτιμά πολύ τον τρόπο δουλειάς τους και τη συμπεριφορά του απέναντι στους παίκτες.

Κώστας Γαλανόπουλος

Ο Κώστας Γαλανόπουλος μπορεί να μην αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος στα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ στο παρελθόν, όμως ο Ισπανός τεχνικός πίστευε πολύ στις δυνατότητες εξέλιξης που έχει. Άλλωστε στην προηγούμενη θητεία του Χιμένεθ στην Ένωση ο Έλληνας χαφ ήταν ακόμα «άγουρος» ποδοσφαιρικά. Ενώ υπήρχε και ο Κονέ που έκανε σπουδαία παιχνίδια. Το νέο αντάμωμα των δύο είναι σίγουρα διαφορετικό. Και θεωρείται δεδομένο πως ο Χιμένεθ θα έχει άλλα πλάνα για την αξιοποίηση του Γαλανόπουλου σε σχέση με τότε.

Πέτρος Μάνταλος

Ο captain της ΑΕΚ ήταν από τους παίκτες που στην ομάδα του Χιμένεθ έβγαιναν από την ενδεκάδα μόνο για… ανάσες. Ο Ισπανός τεχνικός είχε χτίσει όλη την ανάπτυξη της Ένωσης πάνω στον Μάνταλο. Συνήθως ο Χιμένεθ τοποθετούσε τον Μάνταλο αριστερά, ενώ όταν επέλεγε το 3-5-2 τον περνούσε στον άξονα. Είναι ένα ερωτηματικό το πώς θα επιλέξει να τον αξιοποιήσει και τώρα. Αν δηλαδή θα επιμείνει στις τότε εκτιμήσεις του για τη θέση που του ταιριάζει ή θα ακολουθήσει ένα άλλο πλάνο.

Μάρκο Λιβάγια

Σε συνέντευξη που είχε παραχώρησει πρόσφατα ο Χιμένεθ, είχε χαρακτηρίσει τον Λιβάγια ως τον κορυφαίο παίκτη του πρωταθλήματος. Κάτι που λέει πολλά για το πώς βλέπει τον Κροάτη επιθετικό και τι περιμένει από εκείνον. Επί ημερών Χιμένεθ ο Λιβάγια έκανε τα καλύτερά του παιχνίδια με την ΑΕΚ. Ο ρόλος του δεύτερου επιθετικού που επέλεγε να του δίνει του ταίριαζε γάντι και σίγουρα ο Κροάτης φορ, είναι από τους παίκτες που περιμένουν με ανυπομονησία να συνεργαστούν ξανά με τον Ανδαλουσιανό τεχνικό.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.