Header Ads


ΑΕΚΑΡΑ γεμάτη ρεκόρ στους “16” της Ευρώπης!

ΑΕΚΑΡΑ γεμάτη ρεκόρ στους “16” της Ευρώπης!


Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε και τον επαναληπτικό του 3ου Γύρου του EHF European Cup η ΑΕΚ που επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 41-8 της KH Prishtina στην αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ και “έκλεισε” νικηφόρα το 2020. 

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο και προκρίθηκαν στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, αναμένοντας πλέον την κλήρωση της προσεχούς Τρίτης (22/12, 12:00) όπου θα μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους.

Μάλιστα, με βάση την επίσημη στατιστική του Συλλόγου, οι “κιτρινόμαυροι” δημιούργησαν νέο ρεκόρ σε παθητικό, καθώς τα 8 γκολ αποτελούν την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του τμήματος όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλες τις διοργανώσεις! 

Παράλληλα, ισοφάρισαν την καλύτερη ευρωπαϊκή τους εμφάνιση στην επίθεση, καθώς και στις 19/11/2017 είχαν πετύχει 41 γκολ κόντρα στην London GD.

Το “παρών” στο γήπεδο έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, που παρακολούθησε μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο της ΑΕΚ, κ. Σταμάτη Παπασταμάτη, την επιβλητική εμφάνιση του “Δικεφάλου”.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά δεν άφησε περιθώρια στους Κοσοβάρους. Παπαδιονυσίου, Κεδέρης και Reina έδωσαν το προβάδισμα με 3-1 στην “Ένωση”. Ο Bauer με εντυπωσιακές επεμβάσεις έδινε τον γρήγορο ρυθμό στους “κιτρινόμαυρους” που με πολυφωνία στην επίθεση έφτασαν στο 9-1 με τους Lemos, Αραπακόπουλο, Καλόμοιρο. Ο Κεδέρης με γρήγορες επιθέσεις και επιτυχημένες “εκτελέσεις” ανέβασε τη διαφορά στο 2-11, ενώ ακολούθησε ο Reina δίνοντας στη διαφορά διψήφια μορφή (2-14). Δομπρής και Νικολαΐδης πρόσθεσαν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερς (4-17), ενώ ο Lemos διαμόρφωσε το 4-18 του ημιχρόνου.

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευχαριστημένος βλέποντας στο δεύτερο μέρος τους νεαρούς Κοτσιώνη, Στάθη και Μπαμπατζανίδη να περνούν στο παιχνίδι και να κάνουν ακόμα καλύτερη την ΑΕΚ. Ο Κοτσιώνης με τρία γρήγορα γκολ ανέβασε το σκορ στο 4-23. Παρά τη μεγάλη διαφορά, η ΑΕΚ έβλεπε με μεγάλη σοβαρότητα την αναμέτρηση με το σκορ να αυξάνεται με γεωμετρικό ρυθμό και τελικώς να ολοκληρώνεται η αναμέτρηση νικηφόρα με 8-41!

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΚ, Δημήτρης Δημητρούλιας, δήλωσε: “Όπως είπα και χθες, ήταν πολύ σημαντικό σήμερα και μετά από 2 μήνες που ήμασταν άπραγοι, να παρουσιαστούμε εξίσου συμπαγείς όπως και στο πρώτο παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλος δεν είναι το ίδιο επαγγελματική ομάδα, επομένως θα έβγαζε περισσότερη κούραση τώρα, αλλά αυτό δε σήμαινε απαραίτητα ότι θα είχαμε αυτήν την απόδοση. Τα παιδιά κατανόησαν πλήρως την αξία του αγώνα. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ σοβαρά. Είδατε ότι στην άμυνα δεχθήκαμε μόλις 4 τέρματα στο πρώτο μέρος, με εξαιρετική απόδοση, τακτική προσαρμογή, σα να παίζαμε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους νέους μας αθλητές να μπουν με “αέρα” στο παιχνίδι. Θεωρώ ότι δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να “κλείσει” η σεζόν βλέποντας 3 18χρονους να αποδίδουν τόσο καλά. Και οι 3 πήγαν εξαιρετικά. Δίνουν το σύνθημα ότι είμαστε μία οικογένεια, δουλεύουμε επαγγελματικά, αλλά μας απασχολεί και η συνέχεια της ομάδας. Νομίζω ότι και τις 2 μέρες δώσαμε το στίγμα μας, ότι ήρθαμε σε αυτόν το θεσμό για να διεκδικήσουμε τα πάντα. Ο ευσεβής μας πόθος είναι να φτάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε τον τίτλο, αλλά αυτό θέλει δουλειά. Είμαστε σε αγωνιστική απραγία, θέλουμε ρυθμό. Μακάρι να ξεκινήσει και το Πρωτάθλημα, γιατί τα παιχνίδια μας λείπουν και θα φανεί σε ισχυρότερες ομάδες. Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι σε όλες τις προκλήσεις, γιατί οι δίψα όλων, από τη διοίκηση έως τους μικρούς αθλητές είναι τεράστια. Πάντα υπάρχει και το νταμπλ που είναι ο βασικός μας στόχος. Καλές γιορτές σε όλους“.

KH Prishtina – AEK 8-41
Τα πεντάλεπτα: 1-3, 1-6, 1-9, 2-10, 3-15, 4-18 (ημ.), 4-22, 4-25, 5-28, 7-30, 8-41.

KH PRISHTINA (Καμπάσι): Bekiraj, Ramandani, Dugolli 1, Kuleta, Abazi, Bajqinovci 2, Gjuka 3, Shabani 1, Curri, Sula, Ademi, Agushi, Quni, Beshiri, Visoka 1, Mustafa.
ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Bauer, Αραμπατζής 3, Δομπρής 4, Lemos 5, Νικολαΐδης 3, Reina 5, Στάθης 2, Μπαμπατζανίδης, Jimenez 1, Florido, Κοτσιώνης 8, Παπαδιονυσίου 3, Αραπακόπουλος 1, Καλόμοιρος 1, Buneta, Κεδέρης 5.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.