Header Ads


«Κλείδωσε» η παράταση του Lockdown!

«Κλείδωσε» η παράταση του Lockdown!


Lockdown: «Τίποτα δεν τελείωσε. Είμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας».
Τα παραπάνω ανέφεραν κυβερνητικές πηγές το πρωί της Τετάρτης (18/11/2020), θέλοντας να βάλουν «φρένο» σε διαρροές που θέλουν την κυβέρνηση να εκφράζει αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

«Ο πόλεμος με τον κορονοϊό δεν τελείωσε και δεν θα τελειώσει και σύντομα», πρόσθεταν.

Τα χθεσινά κρούσματα έδειξαν ότι ίσως έχουμε μπει στη φάση της λεγόμενης «επιπεδοποίησης» της επιδημικής καμπύλης του δεύτερου κύματος, ωστόσο είναι βέβαιο ότι τα δύσκολα θα έρθουν τα επόμενα 24ωρα.

Κι αυτό διότι και αξιοσημείωτη μείωση των κρουσμάτων να καταγραφεί, η πίεση στο Σύστημα Υγείας θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένου ότι οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις «εμφανίζονται» τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την έκρηξη των μολύνσεων.

Η Θεσσαλονίκη ζει δραματικές στιγμές, αφού χιλιάδες άνθρωποι είναι θετικοί και 2.150 εξ αυτών νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας θα ασκηθεί και στην Αττική, αφού αναμένεται αύξηση των νοσηλειών και των διασωληνώσεων και στην πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, η μακάβρια λίστα αυξάνει δραματικά, καθώς 63 άνθρωποι ακόμη έχασαν τη ζωή τους χθες. Από τους 1.228 θανάτους που έχουν καταγραφεί από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, οι 602 έχουν καταλήξει τις τελευταίες 17 ημέρες του Νοεμβρίου.

«Κλείδωσε» η παράταση του lockdown

Με βάση τα παραπάνω, και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το lockdown θα πάρει παράταση για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Ο στόχος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων όταν «έκλεισε» η χώρα ήταν να φτάσουμε περίπου στα 500 κρούσματα ημερησίως για να ξανανοίξει. Κάτι τέτοιο, όσο οδυνηρό κι αν είναι για την ελληνική οικονομία που μέρα τη μέρα καταστρέφεται ολοένα και περισσότερο, είναι αδύνατο να συμβεί έως τις 30 Νοεμβρίου.

Το σχέδιο για την άρση

Η κυβέρνηση πάντως επεξεργάζεται ήδη το σχέδιο για την σταδιακή επιστροφή της αγοράς στην κανονικότητα.

Στελέχη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από τις μικρές επιχειρήσεις.

Στην περίπτωση που υπάρχει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα εφαρμοστεί η σταδιακή επιστροφή με περιορισμούς και αυστηρά μέτρα αναφορικά με τα άτομα που θα πρέπει να βρίσκονται εντός των εσωτερικών χώρων των επιχειρήσεων και με τις αναγκαίες αποστάσεις.

Στις προθέσεις του Μαξίμου είναι οι μαθητές να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα σχολεία, και να ακολουθήσει το λιανεμπόριο και τελευταία στη λίστα είναι η εστίαση.

Το πλάνο προβλέπει άνοιγμα των επιχειρήσεων ανά εβδομάδα, ξεκινώντας από τις μικρές επιχειρήσεις και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες.

Όπως και να έχει, τα επόμενα κυβερνητικά βήματα απαιτούν μεγάλη προσοχή, ενώ όπως όλοι συνομολογούν ένα είναι βέβαιο: τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα θυμίζουν σε τίποτα την κανονικότητα του παρελθόντος.

Lockdown ξανά και ξανά

Ακόμη όμως κι αν το παραπάνω καλό σενάριο «βγει» είναι βέβαιο ότι δεν ξεμπερδέψαμε με τον κορονοϊό.

Παρά την όποια προσωρινή επιδημιολογική αποσυμπίεση προκύψει, η Πολιτεία θα χρειαστεί να πάρει και άλλα περιοριστικά μέτρα στο μέλλον.

Είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα πρέπει να ξανακλείσει αργά ή γρήγορα η χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό κερδίζει έδαφος ολοένα και περισσότερο το σενάριο του lockdown – «ακορντεόν» που είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr και επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή λίγα 24ωρα αργότερα.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει 21 μέρες lockdown και 14 ημέρες χαλάρωση, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να οδηγηθούμε μέχρι το Μάιο με ασφάλεια.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.