Header Ads


Διπλό ιστορικό επίτευγμα Μαυροειδή με την ΑΕΚ!

Διπλό ιστορικό επίτευγμα Μαυροειδή με την ΑΕΚ!


Ο αγώνας της ΑΕΚ με το Μεσολόγγι Baxi άφησε κάποια αξιοσημείωτα επιτεύγματα και για τον Δημήτρη Μαυροειδή.



*Με τα οχτώ ριμπάουντ που είχε χθες στο Αγρίνιο, ο Μαυροειδής έφτασε τα 1.471 στην κατηγορία και έγινε ο 17ος ριμπάουντερ της αφού ξεπέρασε τον Γιώργο Πρίντεζη που είναι στα 1.463.

Ακόμη ο Μαυροειδής μπήκε στην πρώτη 10άδα των ριμπάουντερ της ΑΕΚ. Έφτασε τα 474 με τον Δικέφαλο, ξεπέρασε τον Γιάννη Μπουρούση που είχε 472 στην πενταετία 2001-06, ενώ έφτασε στην 9η θέση της λίστας τον Ντούσαν Σάκοτα.

Το χθεσινό παιχνίδι ανέδειξε ένα ακόμη επίτευγμα για τον πολύπειρο σέντερ που με την τάπα που έκανε, μπήκε στην πρώτη πεντάδα των μπλοκέρ της ΑΕΚ στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 51 και προσπέρασε τον Άντριου Μπετς.

Ακόμη...

*Ο Γιόνας Ματσιούλις μπήκε στην 20άδα των ξένων σκόρερ της ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Με τους 13 πόντους που είχε χθες, έφτασε τους 395 προσπερνώντας τον Ντελρόι Τζέιμς που είχε 382 στη διετία 2017-19 και τον Ρόντρικ Μπλέικνι που είχε 387 στη σεζόν 2002-03.

*Στην 33η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ισοφάρισε τις κορυφαίες επιδόσεις του σε πόντους (7) και ριμπάουντ (4). Επτά πόντους είχε στη 17η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος (Περιστέρι-ΑΕΚ) και τέσσερα ριμπάουντ είχε δύο ακόμη φορές, στον πρώτο μικρό τελικό των πλέι οφ του 2019 (ΑΕΚ-Περιστέρι) και στο ματς του Περιστερίου της περσινής σεζόν.

*Με την πρώτη του εμφάνιση του στο φετινό Πρωτάθλημα, ο Δημήτρης Μωραίτης έγινε ο 44ος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ που έφτασε τις 50 στα χρόνια της Stoiximan Basket League.

Σε ομαδικό επίπεδο...

*Η ΑΕΚ πήρε 20 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ, σημειώνοντας νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 18 που μοιράζονταν με τον Ιωνικό Hellenic Coin. Είχε 18 κόντρα στη Λάρισα Bread Factory όπως και η ομάδα της Νίκαιας απέναντι στον Ηρακλή.

*Η «Ένωση» είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων για τρίτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα, μετά από τα παιχνίδια της με τον Ιωνικό Hellenic Coin στην πρεμιέρα και τη Λάρισα Bread Factory στη 2η αγωνιστική.

*Οι δύο ομάδες περιορίστηκαν στα τρία κλεψίματα και ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού από τρία είχαν ακόμη ο Ηρακλής στην 1η και ο Ιωνικός Hellenic Coin στη 2η αγωνιστική.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.