Header Ads


Δημάτος: «Η ομάδα είναι αποφασισμένη να αντέξει και θα πατήσει και πάλι στα πόδια της»

Δημάτος: «Η ομάδα είναι αποφασισμένη να αντέξει και θα πατήσει και πάλι στα πόδια της»


Σε αυτή υπογραμμίζει τόσο αποφασισμένοι είναι όλοι στην ομάδα για να πατήσουν και πάλι στα πόδια τους.

Με μια ανάρτησή του στα social media ο Ανδρέας Δημάτος περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΑΕΚ από τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού. Σε αυτή υπογραμμίζει τόσο αποφασισμένοι είναι όλοι στην ομάδα για να πατήσουν και πάλι στα πόδια τους και να ξεπεράσουν με τα λιγότερα δυνατόν τραύματα την περιπέτεια με την μεγάλη διασπορά του ιού και στις τάξεις της ομάδας.


Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Ανδρέας Δημάτος σε ανάρτησή του...

«Μία ομάδα πληγωμένη από το βάναυσο χτύπημα του κορωνοϊού, αλλά αποφασισμένη να αντέξει και με προσεκτικά βήματα να πατήσει και πάλι στα πόδια της.

Τα Σπάτα άνοιξαν από χθες και με διάθεση για δουλειά αλλά και με ένα φυσιολογικό μούδιασμα, αφού ούτε ο φόβος για τον άγνωστο εχθρό, ούτε η αγωνία για την εξέλιξη των κρουσμάτων, ούτε το ενδιαφέρον για τον συμπαίκτη και τον συνάδελφο δεν έχουν απομακρυνθεί.

Τα μέχρι σήμερα 18 κρούσματα με την αρχική διασπορά του ιού και το ταξίδι στην Ουκρανία, μετά τους πρώτους 35 ελέγχους, χωρίς το παραμικρό κρούσμα, δεν αποτελούν απλά νούμερα.

Πίσω από τον κάθε αριθμό υπάρχει και ένας άνθρωπος με τις δικές του αγωνίες, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας στο προπονητικό κέντρο. Υπάρχει ένας φίλος, ένας συνάδελφος, ένα πολύτιμο γρανάζι της μηχανής ενός ποδοσφαιρικού οργανισμού.

Δεν είναι μόνο μία αγωνιστική απουσία, δεν είναι μόνο ένα στόπερ, ένα χαφ, ένας επιθετικός, αλλά και άνθρωποι που αποτελούν πυλώνες της λειτουργίας και της καθημερινής δουλειάς. Και δεν είναι μόνο η αγωνία για να σταματήσει η εξάπλωση, να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα αλλά και η έγνοια για τους ήδη νοσούντες και για την ταλαιπωρία που βιώνουν. Δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό εύκολα!

Είναι ο κάθε παίκτης που ζητάει την άδεια από τον γιατρό της ομάδας για να μπορέσει ακόμα και στο σπίτι του σιγά-σιγά να ξεκινήσει προπόνηση, είναι το έμπρακτο και συγκινητικό ενδιαφέρον (που μένει εντός των τειχών) του ποδοσφαιριστή για τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος που μπορεί κάποια στιγμή να περνάνε σε δεύτερη μοίρα αλλά είναι το ίδιο σημαντικοί για μία ομάδα, είναι οι συνεχόμενες ερωτήσεις στον γιατρό για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, είναι η χαρά του «Μήτσι» που παραμένει αρνητικός και δεν θα αφήσει τα… Σπάτα, είναι όσοι νιώθουν σαν θηρία μέσα στο κλουβί της αναγκαστικής καραντίνας, είναι η καθημερινή και βίαιη πολλές φορές σύγκρουση ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό καθήκον και την ανάγκη επιστροφής της ομάδας στη δουλειά και στα μέτρα προστασίας που είναι απαραίτητο να ληφθούν, αφού η υγεία όλων παραμένει προτεραιότητα…

Είναι τα νεύρα, ο φόβος, η αγωνία, ποδοσφαιριστές που από την Ουκρανία και μετά απέφυγαν να έρθουν καν σε επαφή με τις οικογένειές τους για να τις προστατεύσουν, η χαρά για τις επιστροφές που θα ακολουθήσουν, ένας πραγματικός ποταμός συναισθημάτων σε μία μικρή, αλλά ισχυρή κοινωνία που αντιμετωπίζει τα δικά της εσωτερικά προβλήματα, πίσω από τη λάμψη της προβολής και της δημοσιότητας…
Πολλές φορές υπάρχουν καταστάσεις πολύ πιο σημαντικές από το ποιοι είναι διαθέσιμοι για το ματς της Κυριακής, έστω κι αν οι περισσότεροι εκτιμούν ότι συζητάμε για προνομιακές κατηγορίες εργαζομένων…

Δεν είναι μόνο το πόσους θα βρει παρόντες το προσκλητήριο του Μάσιμο Καρέρα, δεν μιλάμε για ένα ψυχρό δελτίο παρόντων – απόντων…
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν μείνει ήρεμοι ούτε λεπτό από τη στιγμή της προσγείωσης από τη Ζαπορίζια και που είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουν κάθε κρούσμα, σαν να νοσούν οι ίδιοι, αλλά και υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα προκειμένου να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά για να μπορέσει η ομάδα να βρει και πάλι τα πατήματά της. Τα κενά στην καθημερινή λειτουργία είναι μεν προσωρινά αλλά πρέπει να καλυφθούν!

Οι πίνακες Excel που καταγράφουν την ψυχρή πραγματικότητα και αποτυπώνουν συγκεντρωτικά απουσίες αλλά και επικείμενες επιστροφές…
Αυτό που δεν έχει καταφέρει να τραυματίσει ο κορωνοϊός είναι τον ψυχισμό αυτής της ομάδας, που είναι δεδομένο ότι θα αποδράσει ακόμα πιο ισχυρή και από αυτή την περιπέτεια έχοντας ήδη βρει την απαραίτητη ισορροπία που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οι αγκαλιές των πανηγυρισμών της Ουκρανίας, όσο κι αν… αντενδείκνυνται στην εποχή του Covid-19, αλλά και η δεδομένη συσπείρωση, όπως καταγράφηκε στο γήπεδο της Ζαπορίζια, θα αποτελέσουν τον φάρο της επόμενης μέρας. Τον οδηγό για τη συνέχεια!

Σε λίγες μέρες τα Σπάτα δεν θα δείχνουν τόσο άδεια…

Οι δικοί μας Αετοί επιστρέφουν!

Εντός και εκτός γηπέδου!

Βρισκόμαστε ήδη στη διαδικασία της εκτόνωσης!

Προσοχή σε όλους και ασφάλεια για να βγούμε αλώβητοι και από αυτή την περιπέτεια!».

Sport-fm.gr

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.