Header Ads


Το άγνωστο στόρυ της ΑΕΚ με Μπόλονι!

Το άγνωστο στόρυ της ΑΕΚ με Μπόλονι!


Ο Βαγγέλης Καραμφυλλίδης αποκαλύπτει μια παλιά ιστορία που συνδέει τον Δικέφαλο με το νέο προπονητή του Παναθηναϊκού Λάζλο Μπόλονι και έλαβε χώρα σε εποχές σκοτεινές και δυσοίωνες.

Ας γυρίσουμε δέκα χρόνια πίσω. Μάιος 2010. Η ΑΕΚ με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς αγωνίζεται στα πλέι όφ με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Η διαφαινόμενη αποτυχία πραγματοποίησης αυτού του στόχου όμως, πυροδοτεί γρήγορα σενάρια απομάκρυνσης του Σερβοέλληνα πολυνίκη τεχνικού. Έτσι, Νο1 υποψήφιος για την αντικατάστασή του προκρίνεται ο έμπειρος Ρουμάνος προπονητής Λάζλο Μπόλονι, τα χαρακτηριστικά και η νοοτροπία του οποίου είχαν όλα τα φόντα να επαναφέρουν στην ομάδα την αγωνιστική της ανάκαμψη.

Ο Λάζλο Μπόλονι ήταν έναν προπονητής που είχε επιδείξει αξιοπρόσεκτο έργο σε όλες τις ομάδες που είχε αναλάβει έως τότε. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε, ότι πολύ γρήγορα κατέκτησε πληθώρα τίτλων σχεδόν με κάθε ομάδα που προπονούσε. Το βιογραφικό του δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους τότε ιθύνοντες της ΑΕΚ, αφού μετρούσε ήδη ένα πρωτάθλημα Β΄ Γαλλίας με την Νανσί, ένα τρεμπλ με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ Πορτογαλίας), το Golf Cup με την Αλ Τζαζίρα και ένα πρωτάθλημα και δυο κύπελλα με την Σταντάρ Λιέγης.

Τα ρεπορτάζ της εποχής, έκαναν λόγο για έντονο ενδιαφέρον του Δικεφάλου για τον Ρουμάνο κόουτς, σε περίπτωση απομάκρυνσης του «Πρίγκιπα». Η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της έσπευσε να διαψεύσει τα εν λόγω δημοσιεύματα, ωστόσο ο ίδιος ο Μπόλονι με δηλώσεις του άφηνε ξεκάθαρα αιχμές για επαφές με τους κιτρινόμαυρους. Η ιστορία τελικά έγραψε ότι ο Μπόλονι δεν θα γίνει ποτέ προπονητής της Ένωσης, καθώς την ίδια χρονιά δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας. Το κεφάλαιο «Ελλάδα» όμως, δεν έκλεισε για τον Μπόλονι, αφού έναν χρόνο αργότερα έγινε κάτοικος… Θεσσαλονίκης αναλαμβάνοντας τα ηνία του ΠΑΟΚ.

Με τους Θεσσαλονικείς κατάφερε να μπει στους ομίλους του Europa League και μάλιστα να τερματίσει πρώτος και αήττητος σε όμιλο με Τότεναμ, Ρουμπίν Καζάν και Σάμροκ Ρόβερς. Με τον ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι τους 32 της διοργάνωσης και επιπλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά ύστερα από… δέκα χρόνια! Τελικά, κατέκτησε την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και την πέμπτη μετά το πέρας των πλέι οφ. Το τέλος της συνεργασίας του με τους ασπρόμαυρους ήρθε μετά την δυσαρέσκεια που εξέφρασε με τις πωλήσεις των Κοντρέρας και Βιεϊρίνια και τη μη επαρκή αντικατάσταση αυτών. Ο ΠΑΟΚ τότε πρότεινε μείωση στις αποδοχές του, την οποία ο Ρουμάνος προπονητής δεν δέχθηκε και έτσι οι δρόμοι των δυο πλευρών χώρισαν.

Τελικά, ο Λάζλο Μπόλονι επιστρέφει και πάλι στην ελληνική αθλητική επικαιρότητα αφού πλέον είναι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού. Οι προσδοκίες για τον έμπειρο Ρουμάνο κόουτς είναι τεράστιες, την ώρα που στο πρόσωπό του οι άνθρωποι του «Τριφυλλιού», βλέπουν έναν άνθρωπο, που μπορεί να δώσει όραμα και να το οδηγήσει σε δρόμους αγωνιστικής ευημερίας.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.