Header Ads


«Κιτρινόμαυρη» νίκη για την Εθνική επί της Μολδαβίας!

«Κιτρινόμαυρη» νίκη για την Εθνική επί της Μολδαβίας!


Η Εθνική επικράτησε 2-0 της Μολδαβίας για την 3η αγωνιστική του τρίτου ομίλου για την Γ’ ζώνη του Nations League και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Σλοβενία, στην κούρσα για την πρωτιά στο γκρουπ.

Η Εθνική παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στο πρώτο μέρος, επικράτησε 2-0 της Μολδαβίας και πήρε την 2η σερί νίκη της, στον τρίτο όμιλο της 3ης ζώνης του Nations League, όπου ισοβαθμεί στην κορυφή με την Σλοβενία με επτά πόντους.


Μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, ο Κουρμπέλης με ένα σκάψιμο της μπάλας, βρήκε τον Παυλίδη που κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή από τον Ποσμάκ για να το αξιοποιήσει ο Μπακασέτας που έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα στο φινάλε του πρώτου μέρους.
Μια εξαιρετική ασίστ του άσου της Αλάνιασπορ, έδωσε την ευκαιρία στον Μάνταλο να σκοράρει στο 50’ με αριστερό σκαστό σουτ.

Ο Ναμάσκο με τις αποκρούσεις του, αλλά και η ατυχία του Φορτούνη που σημάδεψε το δοκάρι στο 90+1’ και στο 90+3’ έβαλαν στοπ στην άνοδο του δείκτη του σκορ. Οι Μολδαβοί έχασαν την ευκαιρία ν’ ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 88’ με τον Βλαχοδήμο, να σταματάει τον Μιλιντσεάνου σε πέναλτι που έκανε ο Ρότα στον Ράπτσουκ.

Το πανόραμα του 3ου ομίλου της 3ης ζώνης:

Ελλάδα – Μολδαβία 2-0
(45+2’ πεν. Μπακασέτας, 50’ Μάνταλος)
Κόσοβο – Σλοβενία 0-1
(22’ Βούκιτς)

Η βαθμολογία

Ελλάδα 7
Σλοβενία 7
Κόσοβο 1
Μολδαβία 1

Επόμενη αγωνιστική:

Ελλάδα – Κόσοβο

Μολδαβία –Σλοβενία

Πώς έπαιξαν

Η Εθνική μας θεωρητικά έπαιζε με 4-2-3-1, στην ουσία όμως ο σχηματισμός με τον Γιαννούλη να βγαίνει συνεχώς σαν αριστερός χαφ, ήταν 3-4-2-1 με τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα να συγκλίνουν προς την μεγάλη περιοχή και με τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης. Με τριάδα στην άμυνα οι Μολδαβοί και σύστημα 3-6-1.

Το ματς

Η Εθνική στην προσπάθειά της να παίξει γρήγορα και να μην μπλέξει, μπήκε με ταχύτητα στο ματς και με την παρουσία του Γιαννούλη ως έξτρα παίκτη στο αριστερό άκρο της επίθεσης, έριξε το βάρος κυρίως από αυτή την πλευρά. Στο 12’ ο Μπακασέτας εξαπέλυσε το σουτ που με δυσκολία απομάκρυνε την μπάλα μετά την αναπήδησή της. Αμέσως μετά ο Ζέκα τάισε μέσα στην περιοχή τον Μπακασέτα, που χωρίς να έχει καλή ισορροπία και πέφτοντας έκανε το γύρισμα, αλλά ο Μούντρακ απομάκρυνε.

Με την πάροδο του χρόνου ωστόσο, η Εθνική μας αναγκάστηκε να ρίξει το τέμπο της, με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά σφάλματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, λόγω των βιαστικών επιλογών των μέσων. Μοναδική καλή στιγμή στο διάστημα μετά το 15ο λεπτό, ήταν μια από τις λίγες σωστές ενέργειες του Μάνταλου, που πέρασε κάθετα την μπάλα στον Παυλίδη, αλλά η γρήγορη έξοδος του Ναμάσκο απέτρεψε το γκολ για την Εθνική μας ομάδα.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως πάμε για ένα στείρο πρώτο μέρος, η έμπνευση του Κουρμπέλη, να παίξει με σκαφτή μπαλιά στην τελευταία επίθεση του πρώτου μέρους, έδωσε την ευκαιρία στον Παυλίδη να φύγει στην πλάτη της άμυνας και να κερδίσει το πέναλτι και την αποβολή από τον Ποσμάκ. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, ανέλαβε ο Τάσος Μπακασέτας που με δυνατό σουτ, άνοιξε το σκορ για να δώσει προβάδισμα στην Εθνική μας με 1-0.

Με τον αέρα του 1-0 και το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Εθνική μας ομάδα βγήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και με υπομονή και ωριμότητα έψαξε το δεύτερο γκολ και το βρήκε στο 50’. Μια εξαιρετική πάσα του Μπακασέτα για τον Μάνταλο, που έβαλε μπροστά την μπάλα με το στήθος και με ωραίο σκαστό αριστερό σουτ, καθάρισε ουσιαστικά το ματς για το 2-0 και το δεύτερο σερί τρίποντο. Τα πόδια των διεθνών μας μετά το δεύτερο γκολ λύθηκαν, οπότε άρχισαν να βγαίνουν και πιο συχνά φάσεις, με δεδομένο και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 54’ το φάουλ του Μπακασέτα, μπλόκαρε ο Ναμάσκο, με τον πρώην πορτιέρε του Λεβαδειακού να μπλοκάρει και με το πλασέ του Παυλίδη στο 60’.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ, στο 70ο λεπτό πέρασε τον Φορτούνη αντί του Μάνταλου, για να τον περάσει πίσω από τον επιθετικό, ενώ ο Ρότα αντικατέστησε τον Χατζηδιάκο. Στο 72’ το ωραίο γύρισμα του Γιαννούλη, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο Λημνιός. Στο 77’ από την ωραία εναλλαγή Πέλκα, Φορτούνη, ο τελευταίος έστρωσε στον Μπακασέτα, αλλά ο Ναμάσκο απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 85’ νέα ευκαιρία του Φορτούνη από πάσα του Φούντα, με τον Ναμάσκο, να αποκρούει δύσκολα. Στο 88’ δίχως λόγο και αιτία ο Ρότα θα κάνει ένα ανόητο πέναλτι πάνω στον Ράπτσουκ. Ο Βλαχοδήμος όμως νίκησε τον Μιλιντσεάνου και δεν επέτρεψε στους Μολδαβούς να σκοράρουν. Στο 90+1’ το σουτ του Φορτούνη θα προσκρούσει στο δεξί δοκάρι του Ναμάσκο, για να μείνει το 2-0. Το ίδιο συνέβη και στο 90+3΄όταν ο άσος του Ολυμπιακού, από το σημείο του πέναλτι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των Μολδαβών.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (70’ Ρότα), Γιαννούλης, Τζαβέλας, Σβάρνας, Ζέκα, Κουρμπέλης (83’ Μπουχαλάκης), Λημνιός (76’ Πέλκας), Μπακασέτας, Μάνταλος (70’ Φορτούνης), Παυλίδης (83’ Φούντας)

Μολδαβία: Ναμάσκο, Άρμας, Ποσμάκ, Μούντρατς, Ρεάμπτσιουκ, Πλάτιτσα, Τσότσιουτς, Ράτσα (66’ Μαραντίσι), Καϊμάκοφ (46’Επουρεάνου), Ιονίτσα (76’ Ράκου), Νικολαέσκου (58’ Μιλιντσεάνου)

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.