Header Ads


«'Ερχεται» το νέο κανάλι του Δημήτρη Μελισσανίδη!

«'Ερχεται» το νέο κανάλι του Δημήτρη Μελισσανίδη!


Πότε βγαίνει «στον αέρα» το νέο κανάλι του Δημήτρη Μελισσανίδη - Πώς θα ονομάζεται!
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ετοιμάζει εδώ και καιρό ένα νέο τηλεοπτικό κανάλι πολύ συγκεκριμένου χαρακτήρα.

Και το όνομα αυτού «Pontos TV». Λίγο καιρό μετά ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση, μέσω της εφημερίδας «Ποντιακή Γνώμη» η οποία δημοσιεύει τη σχετική επιστολή. 

«Ο κύβος ερρίφθη! Εντός του 2021 αναμένεται να εκπέμψει ο τηλεοπτικός σταθμός ΠΟΝΤΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, με πρόγραμμα αμιγώς ποντιακό.

Για πρώτη φορά, σχεδόν έναν αιώνα μετά τον Ξεριζωμό, γίνεται μια σοβαρή επαγγελματική προσπάθεια για τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στην Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τη Γλώσσα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Πέραν της ιστορικότητας του εγχειρήματος, θεωρούμε ότι είναι μια αξιόλογη προσπάθεια για τη διατήρηση της γλώσσας μας αλλά και για την επικοινωνία με όσους ομιλούν ακόμα Ποντιακά», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

«Ήδη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο τα σχέδια για τη διαμόρφωση ιδιόκτητου χώρου και την προμήθεια υπερσύγχρονου εξοπλισμού για τη δημιουργία του σταθμού. Επίσης, έχουν αρχίσει οι προεργασίες για το Πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού, που είναι μια από τις πιο δύσκολες διεργασίες για την υλοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου και ιστορικής σημασίας εγχείρημα», διαβάζουμε ακόμα, με την εφημερίδα να καλεί το κοινό να… συνδράμει  -όχι οικονομικά, φυσικά- με τον τρόπο του:

«Ζητάμε τη βοήθειά σας, για να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από ποντιακά γλέντια, συναυλίες, θέατρα, από μαρτυρίες Ποντίων πρώτης γενιάς, από ανέκδοτα, από ιστορίες που αφηγούνται συμπατριώτες μας στα ποντιακά».

Όσοι διαθέτουν τέτοιου είδους οπτικοακουστικό υλικό καλούνται να επικοινωνήσουν με την εφημερίδα μέσω email (gnomi@infognomon.gr) ή τηλεφωνικώς (2103316036).
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.