Header Ads


Μπορεί την υπέρβαση ο Στέφανος!

Μπορεί την υπέρβαση ο Στέφανος!


Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του θα βρεθεί σήμερα στο Παρίσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς!
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα τεθεί αντιμέτωπος (όχι πριν τις 18.00) με το Νο.1 του κόσμου, τον ασταμάτητο Νόβακ Τζόκοβιτς, και θα προσπαθήσει να περάσει σε τελικό Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Το είχε επιχειρήσει και πέρυσι στη Μελβούρνη, όπου είχε ηττηθεί στα τρία σετ από τον Ράφα Ναδάλ, όμως πολλά έχουν αλλάξει από τότε... Μπορεί να πέφτει πάνω σε ένα άλλο «θηρίο» του παγκοσμίου τένις, αλλά ξέρει καλύτερα πώς να χειριστεί τέτοια ραντεβού. Δεν πρόκειται να μπει στο Philippe Chatrier με δέος για τον μεγάλο αντίπαλό του...

Και εκτός αυτού, είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας κερδίσει 15 διαδοχικά σετ μετά από εκείνο το άκρως ανησυχητικό 0-2 από τον Τζάουμε Μουνάρ στην πρεμιέρα!

Το κακό, βέβαια, είναι ότι πέφτει και πάνω σε έναν ανίκητο Τζόκοβιτς, με φετινό ρεκόρ 36-1 αλλά... χωρίς ήττα. Αυτό το «1», βλέπετε, είναι η αποβολή του από το US Open λόγω του τραυματισμού της επόπτριας γραμμών! Ο Νόλε, πάντως, έδειξε στο ματς με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα ότι δεν είναι «άτρωτος», χωρίς να δίνουμε... σημασία στα προβλήματα που αντιμετώπισε σε ώμο και λαιμό. Ο Ισπανός, άλλωστε, που κάτι παραπάνω ξέρει, θεωρεί ότι ο 33χρονος Σέρβος δεν έχει κανένα θέμα...

Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο Τζόκοβιτς είναι το μεγάλο φαβορί και πολύ δύσκολα θα χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 18ο Grand Slam τίτλο του, που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά σε Ναδάλ (19) και Φέντερερ (20).

Αυτό που σίγουρα πρέπει να έχει στο μυαλό του ο Στεφ είναι ότι ήδη έχει κερδίσει τον τενίστα από το Βελιγράδι δύο φορές, οπότε ξέρει... τον δρόμο! Το έκανε το 2018 στο Τορόντο, το έκανε και πέρυσι στη Σανγκάη. Ο Νόλε, από την πλευρά του ήταν νικητής στη Μαδρίτη, το Παρίσι (2019) και το Ντουμπάι (2020). Έχει ιδιαίτερη σημασία να πούμε ότι σε Ισπανία και Εμιράτα έπαιξαν σε τελικούς, κάτι που δείχνει την υπεροχή του Τζόκοβιτς στα μεγάλα ματς...

Ακόμα και να μην περάσει στον μεθαυριανό τελικό, πάντως, η πορεία στο Παρίσι δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο Στέφανος θα έχει μια σπουδαία καριέρα και είναι θέμα χρόνου να κάνει το «μπαμ» σε Grand Slam!
 
Στον άλλο ημιτελικό, που θα αρχίσει στις 15.50, θα αναμετρηθούν Ράφα Ναδάλ και Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Καταλαβαίνετε, δηλαδή, ότι για να σηκώσει την κούπα ο Στέφανος, λογικά θα πρέπει να νικήσει back to back Νόλε και Ράφα!

Οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και το Eurosport.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.