Header Ads


Κορωνοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα από την Κυβέρνηση!

Κορωνοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα από την Κυβέρνηση!


Νέα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, πως θα κυκλοφορούμε έξω!
Ο κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας σχολής δημόσια διοίκησης στο Πανεπιστήμιο δυτικής Αττικής, μίλησε για την γενικευμένη χρήση της μάσκας στην Αττική, τα ΜΜΜ και το εμβόλιο της εποχικής γρίπης.
«Η χρήση της μάσκας είναι κάτι εξαιρετικά απλό», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος, ερωτηθείς για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού που ενδεχομένως θα χρειαστούν για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας στην Αττική.



Αναφορικά στα ΜΜΜ, ο καθηγητής, ανέφερε: «Είναι σαφές ότι πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις, το δεύτερο μέτρο είναι η μάσκα, το τρίτο μέτρο είναι η υγιεινή των χεριών.

Από εκεί και πέρα είναι και θέμα τι δυνατότητες υπάρχουν, που δεν αφορά εμάς, η πολιτεία αποφασίζει πως και αν μπορεί να βάλει περισσότερα λεωφορεία, αν και πως μπορεί θα βρει περισσότερες αίθουσες στα σχολεία».

Η πιθανότητα μετάδοσης στα ΜΜΜ μηδενίζεται όταν όλοι φορούν μάσκα και τηρούνται τα μέτρα αποστάσεις, σύμφωνα με τον καθηγητή μικροβιολογίας.

Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης, ο κ. Βατόπουλος συνέστισε ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο «για να μην πάθει τα δύο νοσήματα, θα είναι διπλή η επιβάρυνση του οργανισμού. Ο κόσμος πρέπει να κάνει το εμβόλιο».

Νέα μέτρα στο τραπέζι για την Αττική

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού συζητήθηκε η καθολική χρήση μάσκας αλλά και το κλείσιμο πλατειών, ειδικά για την περιοχή της Αττικής.

Λινού: Υποχρεωτική μάσκα και έξω - Αργούμε κι αυτό είναι εις βάρος μας

«Είναι πάρα πολύ ανησυχητικά τα κρούσματα στην Αττική, έχουμε πολλούς -λυπάμαι πολύ που το λέω- "υποψήφιους" να κολλήσουν από τα 240 κρούσματα. Έχουμε μεγάλο πληθυσμό σε κίνδυνο», επεσήμανε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, μιλώντας στο Open TV, το πρωί της Τετάρτης (30/09).

«Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά αλλά δεν χρειάζεται πανικός, γιατί με τον πανικό μπορεί να υπάρχουν άλλες σοβαρές συνέπειες, που μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία μας. Δεν ξέρω γιατί αργούμε να πάρουμε αποφάσεις και να λύσουμε προβλήματα. Νομίζω ότι αργούμε και αυτό είναι εις βάρος μας», τόνισε Αθηνά Λινού.

«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όλοι, να πάρουμε μέτρα ατομικής προστασίας και να ενθαρρύνουμε -με τον τρόπο του ο καθένας- την Πολιτεία να εφαρμόσει ανώδυνα μέτρα γρήγορα ώστε να μη χρειαστεί να έχουμε επώδυνα μέτρα», συμπλήρωσε η καθηγήτρια.

«Δεν επαρκεί η μάσκα από μόνη της, χρειάζεται απόσταση και χρήση των ατομικών μέσων καθαριότητας», συμπλήρωσε η κ. Λινού για τα κρούσματα στα σχολεία και σημείωσε: «πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χώρο, είναι τόσο καλύτερο να βρίσκονται τα παιδιά έξω».

«Θα έκανα υποχρεωτική τη μάσκα και έξω. Θα προσπαθούσα να αποσυμφορήσω τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και θα προσπαθούσα να εμπνεύσω τους συμπολίτες μου να δημιουργήσουν "φούσκες" στις οποίες θα συμμετέχει μία ή δύο οικογένειες και θα απέφευγα κάθε άλλη επαφή. Τέλος θα προσπαθούσα να δώσω κίνητρα ώστε να αποφευχθεί το στίγμα και οι συνέπειες όταν ανακοινώσει κάποιος ότι έχει τη νόσο ή συμπτώματα», ανέφερε επίσης η καθηγήτρια.

«Με όλα αυτά θα μπορούσα να αποφύγω το lockdown», κατέληξε.

*newsbomb.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.