Header Ads


«Νοκ άουτ» για ΠΑΟΚ και ο Σιμόες!

«Νοκ άουτ» για ΠΑΟΚ και ο Σιμόες!


Θλάση και για τον Πορτογάλο αρχηγό της Ένωσης, που συμπληρώνει το μεγάλο γκρουπ των απουσιών για την ΑΕΚ και για την Κυριακή με ΠΑΟΚ και γι ' αυτά που θα ακολουθήσουν μέχρι την επόμενη διακοπή. Επιστρέφουν Τσιγκρίνσκι και Παουλίνιο.
Αρχίζει και γίνεται ακραία η κατάσταση στην ΑΕΚ εν όψει ΠΑΟΚ κι όχι μόνο, με τους τραυματισμούς. Πιστοποιήθηκε σήμερα (14/10) πως η Ένωση χάνει και τον Αντρέ Σιμόες με θλάση δεύτερου βαθμού. Δηλαδή μένει έξω για τρεις με τρεις εβδομάδες, σύμφωνα τουλάχιστον με την πρώτη εκτίμηση.  Μέσα στο «καυτό» πρόγραμμα της ΑΕΚ σε Ελλάδα κι Ευρώπη, μέχρι την επόμενη διακοπή. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Σιμόες ήταν εκτός κι από την προπόνηση της Τρίτης, αλλά στην ΑΕΚ περίμεναν τα αποτελέσματα της μαγνητικής που έγινε σήμερα. 

Ο Σιμόες γίνεται ο όγδοος παίκτης που αποτελεί μέρος του ιατρικού δελτίου μέσα στην εβδομάδα. Το θετικό είναι πως προπονήθηκε κανονικά ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Παουλίνιο. 

Σίγουρα εκτός είναι οι μακροπρόθεσμα τραυματίες Λιβάι Γκαρσία, Νταμιάν Σιμάνσκι και Κώστας Γαλανόπουλος.

 Εξακολουθούν να είναι εκτός με πολύ λίγες ή καθόλου πιθανότητες για την Κυριακή οι Μπακάκης, Λόπες. Με τον Μπακάκη αρχικά μάλιστα να είχε εκτιμηθεί πως θα έλειπε το πολύ δέκα μέρες και θα είχε ελπίδες να παίξει και με την Εθνική … Προσθέστε και τον Μάνταλο που δεν παίζει με τον ΠΑΟΚ λόγω της αποβολής του στο Περιστέρι.

Η ΑΕΚ για να λέμε την αλήθεια, είναι η μόνη από τις μεγάλες ομάδες που το ιατρικό της δελτίο αποτελεί σταθερά κυρίαρχο σημείο στο ρεπορτάζ της. Εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ωστόσο το να ετοιμάζεται να μπει σε ένα απίστευτα απαιτητικό πρόγραμμα μέχρι την επόμενη διακοπή με τον αριθμό των απουσιών στα επίπεδα που είναι σήμερα, προκαλεί ανησυχία.

Ο Μάσιμο Καρέρα τελικά δεν επέμεινε για διπλή προπόνηση σήμερα, προφανώς εκτιμώντας κι αυτός πως πλέον η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει οριακή και η περαιτέρω πίεση στους παίκτες δεν φαίνεται και η καλύτερη επιλογή. Έγινε προπόνηση μόνο το απόγευμα.

Βεβαίως εδώ φαίνεται πως πλέον με τις κινήσεις που έχουν γίνει υπάρχει το απαιτούμενο βάθος για να αντιμετωπίζονται και τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Σίγουρα η ΑΕΚ είναι σε θέση να κατεβάσει μια αρκετά αξιόμαχη ενδεκάδα την Κυριακή. Αλλά μη γελιόμαστε …Οι απουσίες είναι πολύ σοβαρές.

Για τον Γκαρσία όπως τον είδαμε στο ξεκίνημα, δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο η σημασία της απουσίας του, ενώ και ο Σιμόες θα δηλώσει απών, σε μια περίοδο που είναι πολύ φορμαρισμένος και ανταποκρίνεται υποδειγματικά ως καθαρό «6άρι» στην τακτική του Καρέρα. Ενώ ο Γαλανόπουλος δεν φαίνεται πως θα μπει στο πρόγραμμα, ούτε την τρέχουσα εβδομάδα. Στην δεξιά πλευρά της άμυνας είναι διαθέσιμος μόνο ο Βασιλαντωνόπουλος.

 Επιπλέον,  παίκτες που ενδεχομένως θα πρέπει να παίξουν ρόλο την Κυριακή και σίγουρα θα παίξουν ρόλο μακροπρόθεσμα, όπως οι Νεντελτσεάρου και Τάνκοβιτς, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εφόσον χρησιμοποιηθούν θα αγωνιστούν για πρώτη φορά όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα. Σε ένα ματς με αντίπαλο συν-διεκδικητή του τίτλου!

Το τελευταίο το σημειώνουμε ειδικά σε σχέση με την ευκολία με την οποία λέγεται, πως θα μπορούσε ακόμη και να μην υπολογίζεται για την Κυριακή ως βασικός ο Λιβάγια, επειδή υπάρχει πλέον ο Τάνκοβιτς. Σα να μιλάμε για τον οποιονδήποτε παίκτη κι όχι τον Λιβάγια και σα να μιλάμε στην περίπτωση του Τάνκοβιτς, για κάποιον ποδοσφαιριστή απόλυτα προσαρμοσμένο στην ομάδα. Ή σα να μιλάμε για κάποιο ματς στο οποίο χωράνε και τεστ για την ετοιμότητα νέων παικτών. Κάπου χάνεται η μπάλα …

 Όταν έχεις τόσα προβλήματα, καλό είναι τουλάχιστον να έχεις επίγνωση της κατάστασης σου, αλλά και του αντιπάλου σου. Το να στέκεται για παράδειγμα τόσο πολύ ο περίγυρος της ΑΕΚ, στις εσωτερικές καταστάσεις στον ΠΑΟΚ, ως κριτήριο για την ανταγωνιστικότητα του την Κυριακή, κρύβει πολλούς κινδύνους. Και γιατί ο αντίπαλος παραμένει εξόχως ανταγωνιστικός, αλλά κυρίως γιατί δείχνει πως δεν δίνεται τόση σημασία στα προβλήματα που έχει η ίδια η ΑΕΚ. Η οποία επιπλέον κουβαλάει ήδη μια ήττα την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική στο Περιστέρι και η βαθμολογική πίεση εν όψει ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα αυξημένη πλέον.

Το θετικό είναι πως δεδομένα εντός ομάδας, δεν υπάρχει η ατμόσφαιρα που φαίνεται να καλλιεργείται γύρω της. Έχουν όλοι επίγνωση του πόσο δύσκολο είναι το ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά και του δρόμου που ξεκινάει την Κυριακή η Ένωση, μέχρι την επόμενη διακοπή.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.