Header Ads


Κανένα ελαφρυντικό στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής

Κανένα ελαφρυντικό στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής


Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και σε όσους εμπλέκονται στις δολοφονικές επιθέσεις.
Οι πιο βαριές από τις προβλεπόμενες ποινές, αναμένεται να επιβληθούν στα μέλη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. 

Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Επίσης, το ίδιο ισχύει τόσο για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και σε όσους εμπλέκονται στις δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτή στον Παύλο Φύσσα ή στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε μόνο στους πρώην βουλευτές: Μπούκουρα, Αλεξόπουλο, Αρβανίτη και Μίχο, όπως και επίσης σε καταδικασθέντες που δεν είχαν βαριές κατηγορίες.

Η εμφάνιση Λαγού

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του. Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε τον λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.

«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος κύριος Κωνσταντίνος Πλεύρης για να αναπτύξει το αίτημά μου», ανέφερε ο Γ. Λαγός.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.