Header Ads


Γιακουμάκης: «Στην ΑΕΚ πήγαν όλα στραβά»

Γιακουμάκης: «Στην ΑΕΚ πήγαν όλα στραβά»


Ο Γιώργος Γιακουμάκης μίλησε για το καταπληκτικό του ξεκίνημα στην Ολλανδία και την Φένλο, την ΑΕΚ αλλά και τον στόχο της Εθνικής Ελλάδος. 
Είναι το πρόσωπο των πρώτων αγωνιστικών στην Ολλανδία, καθώς στις πέντε πρώτες αγωνιστικές έχει πετύχει ισάριθμα γκολ με την φανέλα της Φένλο. Ο Γιώργος Γιακουμάκης μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, την ΑΕΚ αλλά και την Εθνική ομάδα. 

 «Η παρουσία μου στην Πολωνία με τη Γκόρνικ Ζάμπρζε ήταν το διαβατήριο μου για την Ολλανδία, αφού με παρακολουθούσαν και παρ ότι είχα προτάσεις από δυο πολωνικούς συλλόγους προτίμησα το ολλανδικό πρωτάθλημα, γιατί μου ταιριάζει και δεν λάθεψα. Είναι ο παράδεισος των επιθετικών κι όλες οι ομάδες  προτάσσουν το θέαμα», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει:

«Με πίστεψαν οι Ολλανδοί και το εισέπραξα άμεσα. Με απέκτησαν για να κάνω τη διαφορά. Ο προπονητής μου είπε μόλις υπέγραψα ,πως αν δεν βάλω είκοσι γκολ, θα ναι αποτυχία. Μόλις μου το είπε μεταξύ σοβαρού αισθάνθηκα καλά ψυχολογικά . Με εμπιστεύτηκαν κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή, γιατί όταν εμπιστευτείς έναν ποδοσφαιριστή  κι έχει να σου δώσει 10 πράγματα θα στα δώσει. Ειδάλλως  ο ποδοσφαιριστής θα δώσει  μόνο τα πέντε, γιατί παλεύει  με τον εαυτό του παλεύει με τα κύματα  να επιπλεύσει. Εδώ λοιπόν στη Φένλο με εμπιστεύτηκαν κι εφόσον με εμπιστεύτηκαν κάνω αυτό που ξέρω. Αισθάνομαι καλά και με το ολλανδικό κοινό που είναι μάλλον  εκπαιδευμένο με Έλληνες φορ από τα κατορθώματα του Μαχλά, του Χαριστέα, του Σαμαρά, του Αναστασίου, οπότε όλα κυλούν πολύ καλά».

Για την ΑΕΚ και την παραχώρησή του στην Γκόρνικ τόνισε: «Όχι ,δεν με έδωσε η ΑΕΚ, εγώ την έψαχνα πολύ. Ήθελα να παίζω ,ήθελα να κάνω κάποιο άλμα και  έτσι βρέθηκα στην Πολωνία. Σε πολλές μεταγραφικές περιόδους έφτασα στο τσακ να υπογράψω σε άλλη ομάδα. Είμαι πολύ εγωιστής ,γιατί θέλω να παίζω. Δεν με κάλυπτε να είμαι μεταξύ πάγκου και εξέδρας, και να λέω να είμαι στην ΑΕΚ. Άλλωστε η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και τα πράγματα είναι πάντα περίπλοκα. Πολλά ξένα ονόματα, πολλές απαιτήσεις. Θεωρώ γενικά, πως δεν πήρα όσες ευκαιρίες άξιζα, κι όσες πήρα, ίσως δεν ήμουν αυτός που έπρεπε. Γενικά στην ΑΕΚ θα λεγα, πως όλα πήγαν στραβά, γιατί όταν πήγα είχα ουσιαστικά μια σεζόν, δεν είχα πολλές εμπειρίες. Λάθος ήταν, αν ήταν, πως έπρεπε να παραμείνω μια ακόμη χρονιά δανεικός στον Πλατανιά, πριν μετακομίσω στην Αθήνα»

Τέλος, ο Γιακουμάκης ξεκαθάρισε πως η Εθνική Ελλάδος είναι στόχος του. «Η Εθνική είναι όνειρο και επόμενος στόχος μου. Μακάρι να κληθώ και να φορέσω ξανά το εθνόσημο ,αλλά αυτό δεν εξαρτάται από μένα. Ο προπονητής μπορεί βέβαια να είναι Ολλανδός ,αλλά αυτό δεν αποτελεί συν για μένα. Αν είσαι καλός ,θα σε βρουν. Ο  Παυλίδης που παίζει έχει αποδείξει στη Βίλεμ, πως το χει το γκολ. Πιστεύω πάντως, πως η Εθνική χρειάζεται το χρόνο της. Βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο με πολλούς νέους παίκτες, οι οποίοι θέλουν χρόνο για να δέσουν ως σύνολο».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.