Header Ads


Τσιάκος: «Χαίρομαι που γιγαντώνεται η ΑΕΚ, γιατί είναι η ομάδα που υποστηρίζω»

Τσιάκος: «Χαίρομαι που γιγαντώνεται η ΑΕΚ, γιατί είναι η ομάδα που υποστηρίζω»


Ο έμπειρος σέντερ, Γιώργος Τσιάκος, που συνέβαλλε τα μέγιστα στην επιστροφή της «Ένωσης» στη Basket League, μίλησε άκρως «κιτρινόμαυρα»

Ο Γιώργος Τσιάκος είναι ένας παίκτης που βοήθησε την ΑΕΚ να γυρίσει στη Basket League το 2014, όντας από τα κορυφαία μέλη της ομάδας που πήρε την άνοδο από την Α2. Μάλιστα, έπαιξε με τη φανέλα της «Βασίλισσας» και στην κορυφαία κατηγορία, τη σεζόν 2014-15. Ο 38χρονος πλέον σέντερ, συνεχίζει την πολύ πλούσια καριέρα του, στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αφού είναι στον Πανελευσινιακό φέτος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τσιάκος στην «ΩΡΑ των σπορ», δήλωσε υπερήφανος για το πόσο έχει μεγαλώσει πλέον η ΑΕΚ και υπογράμμισε ότι νιώθει δικαιωμένος, γιατί οι προσπάθειες στα δύσκολα χρόνια των μικρών κατηγοριών, δεν πήγαν χαμένες. Επίσης, τόνισε ότι είναι οπαδός της «Ένωσης» και δεν παρέλειψε να επισημάνει σε σχετική ερώτηση, ότι θα ήθελε κάποια στιγμή στο μέλλον, να γυρίσει στη «Βασίλισσα», σε κάποιο πόστο.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Γιώργου Τσιάκου στην «ΩΡΑ των σπορ»:

Η ΑΕΚ έφτασε να έχει πάρει πλέον τέσσερα τρόπαια από το 2018 και μετά, έχοντας χάσει μόλις έναν τελικό, τον φετινό του Final-8 του BCL. Με δεδομένο ότι ήσουν ενεργό μέλος στα δύσκολα χρόνια των μικρών κατηγοριών και πανηγύρισες την επιστροφή στη Basket League, νιώθεις ότι έχεις συνεισφέρει και εσύ, στο να μεγαλώσει η ομάδα; «Σίγουρα, όταν έχεις υπάρξει μέλος της ΑΕΚ και ξέρεις τι σημαίνει αυτή η ομάδα, μόνο υπερηφάνεια μπορείς να αισθάνεσαι. Οι κόποι μας, δεν πήγαν χαμένοι. Η ΑΕΚ γιγαντώνεται πλέον. Αυτό πρέπει να γίνεται. Να στηρίζει και ο κόσμος. Η πορεία της ΑΕΚ, δείχνει ότι κάνει πρωταθλητισμό. Σίγουρα χαίρομαι, γιατί είναι και η ομάδα που υποστηρίζω».

-Ποια είναι η σπουδαιότερη στιγμή που έζησες με τη φανέλα της ΑΕΚ; «Όταν ανεβήκαμε στη Basket League προφανώς. Υπήρξε μία δύσκολη χρονιά, αφού στην αρχή δεν ξέραμε αν θα καταφέρουμε να παίξουμε τότε. Στη Γλυφάδα παίξαμε πρώτη φορά στο Κύπελλο, τότε που γυρνάγαμε σε όλα τα γήπεδα της Αττικής. Το κλειστό της Γλυφάδας στο Κύπελλο, ήταν γεμάτο με κόσμο της ΑΕΚ. Νικήσαμε δύο ομάδες πιο έτοιμες, ομάδες της Α1. Σίγουρα πάντως, όταν ανεβήκαμε, εκείνη τη βραδιά στη Βέροια κόντρα στον Φίλιππο, αλλά και στη φιέστα της Ζωφριάς κόντρα στο Ψυχικό, ήταν μοναδικές στιγμές».

«Ο Μάκης Αγγελόπουλος, κάνει τη Βασίλισσα και πάλι μεγάλη»

-Ποια η άποψή σου, για τον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο, αλλά και για τον προπονητή, Ηλία Παπαθεοδώρου; «Ο Μάκης έχει πάρει την ΑΕΚ από το… χέρι, μαζί με όλους τους συνεργάτες του. Την κάνει μεγάλη πάλι, όπως της αρμόζει. Ο κόσμος οφείλει να τον στηρίζει και να είναι κοντά στην ομάδα. Ο Παπαθεοδώρου, είναι πολύ καλός κόουτς. Το έχει δείξει στην πορεία του. Μου αρέσει η ΑΕΚ που έχει φτιάξει. Είναι Έλληνας προπονητής και συνεχίζει την καλή σχολή των Ελλήνων. Μου αρέσει γενικά η φετινή ομάδα της ΑΕΚ».

-Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει στη θέση των σέντερ, τους Σλότερ, Μορέιρα, Μαυροειδή και Γόντικα. Επειδή παίζεις και εσύ ως «πεντάρι», θα θέλαμε ένα σχόλιο για τον καθένα από αυτούς τους παίκτες. «Ο Μορέιρα, μου αρέσει πολύ. Τον είχα δει και στο Περιστέρι. Είναι υψηλού επιπέδου παίκτης και θα βοηθήσει σε πολλά παιχνίδια. Ο Σλότερ είναι εγνωσμένης αξίας παίκτης, δείχνει τα διαπιστευτήριά του, σε κάθε ματς. Είναι τυχερή η ΑΕΚ που τον έχει. Το ίδιο ισχύει και για τον Δημήτρη, που είναι και πολύ καλό παιδί και διεθνής αθλητής. Ο Γόντικας είναι ο νέος στην ομάδα, Περιμένεις να πάρεις ενέργεια από αυτόν, όπως και από τον Μορέιρα. Οι άλλοι είναι πιο έμπειροι. Το βασικό είναι να προσφέρει ενέργεια ο Γόντικας, για να διατηρείται το υψηλό επίπεδο στην ομάδα».

«Όταν είχα πάει στη Σκεπαστή για πρώτη φορά, είχα ανατριχιάσει»

-Κατά καιρούς κάνεις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αφορούν στην ΑΕΚ και μάλιστα όχι μόνο για το μπάσκετ, αλλά και για το ποδόσφαιρο. Πόσο μέσα στην καρδιά σου, είναι ο «δικέφαλος»; «Όπως και ο Μιχάλης (σ.σ. Πολυτάρχου), έτσι και εγώ, αγαπάμε την ομάδα. Εγώ όταν πήγα στη Σκεπαστή για πρώτη φορά, είχα ανατριχιάσει. Δεν μπορείς να μην νιώθεις δέος με αυτά που πετύχαμε με αυτή τη φανέλα. Είναι σίγουρο αυτό. Θέλουμε όλοι να πρωταγωνιστεί η ΑΕΚ. Και ο Βαγγέλης ο Ζιάγκος, που μιλάω μαζί του, το ίδιο ακριβώς. Χαίρεται για την άνοδο της ΑΕΚ. Θέλουμε να βλέπουμε ψηλά την ομάδα».

-Προσωπικά έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να γυρίσεις στην ΑΕΚ, από κάποιο άλλο πόστο; «Ακόμα παραμένω εν ενεργεία παίκτης, αλλά σίγουρα σκέφτομαι και το ότι κάποια στιγμή θα σταματήσω το μπάσκετ. Σίγουρα, θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή στην ΑΕΚ και να βοηθήσω και εγώ». -Πλέον την τωρινή σεζόν αγωνίζεσαι στον Πανελευσινιακό. Ποιοι οι στόχοι σου, σε αυτή την ομάδα; «Κάθε φορά πλέον όσο μεγαλώνεις, ο στόχος σου, είναι να ευχαριστιέσαι το μπάσκετ, να βοηθάς τα νέα παιδιά και να πετυχαίνεις τους στόχους της ομάδας. Το βασικότερο είναι το να ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ».

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ΑΕΚ; «Επειδή μας ενώνει η ιστορία μας, την αγαπάμε την ΑΕΚ σε όλες τις στιγμές της και στις δύσκολες. Οφείλουμε να είμαστε κοντά στην ομάδα. Να στηρίζουμε και η ΑΕΚ είναι από τα μεγαλύτερα κλαμπ που υπάρχουν».

-Για τον κορονοϊό, που έχει μπει δυστυχώς στη ζωή μας, τι θα ήθελες να πεις; «Να προσέχουμε, ευελπιστώ να το περάσουμε και αυτό. Να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Τα γήπεδα χωρίς κόσμο, είναι πολύ μέτρια εικόνα για τους παίκτες, αλλά και ως εικόνα από την τηλεόραση. Θέλουμε όλοι οι αθλητές, να έχουμε κόσμο στα γήπεδα. Εύχομαι να βρεθεί το εμβόλιο και το φάρμακο γενικά και να το ξεπεράσουμε».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.