Header Ads


Νικολάου: «Στο τέλος της σεζόν, θα μετράμε κούπες»

Νικολάου: «Στο τέλος της σεζόν, θα μετράμε κούπες»


Ο Διευθυντής Επικοινωνίας & ΜΜΕ της ΚΑΕ ΑΕΚ έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα.
Ο διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι στο τέλος της σεζόν, άπαντες στη «Βασίλισσα» θα μετρούν κούπες. Επίσης, υπενθύμισε ότι η «Ένωση» έχασε μόλις τον πρώτο από τους πέντε τελικούς στους οποίους συμμετείχε τα τελευταία τρία χρόνια
Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Νικολάου στην εφημερίδα «ΩΡΑ»:

-Αποτυχία, ή όχι, η μη κατάκτηση του ευρωτροπαίου;

«Θέλετε από μένα να ρίξω νερό στον μύλο της… ισοπέδωσης; Δεν θα το κάνω βέβαια. Η ΑΕΚ έχασε έναν από τους πέντε τελικούς στους οποίους συμμετείχε τα τελευταία 3 χρόνια».

-Χάθηκε ένας τελικός όμως, που για τον Οργανισμό ΑΕΚ έδειχνε χωρίς αύριο.

«Ήταν βασικός στόχος; Ναι. Χωρίς αύριο; Όχι. Την Κυριακή τελείωσε η προηγούμενη σεζόν. Φτάσαμε σε… τρεις Τελικούς ουσιαστικά (Πρωτάθλημα ως εύκολα δεύτεροι πριν τη βίαιη διακοπή, Κύπελλο, BCL) μέσα στη σεζόν. Τώρα ξεκινά η επόμενη. Έχουμε μπροστά μας, τρεις τίτλους να διεκδικήσουμε. Λάθη προφανώς έγιναν στον Τελικό. Από όλους. Όλοι μαζί προχωράμε για την επόμενη ημέρα. Όπως είχα πει και παλιότερα. «Πάλι εμείς στο τέλος θα μετράμε κούπες».

-Οι παίκτες πάντως, σαν να εγκατέλειψαν νωρίς τη μάχη στη δεύτερη περίοδο του Τελικού.

«Δεν είναι δική μου δουλειά, να κάνω τεχνική ανάλυση. Έχω τις απόψεις μου, προφανώς. Από θέσεως δεν μπορώ να μιλήσω. Ένα ξέρω. Ότι η ΑΕΚ διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας της, αν όχι το καλύτερο, όπως είπε άλλωστε και ο κύριος Αγγελόπουλος. Υπάρχει εμπιστοσύνη. Ας αφήσουμε ήσυχο τον κόουτς Παπαθεοδώρου και τους συνεργάτες του, να κάνουν αυτά, που πρέπει».

-Πολλά τα μπλακ-άουτ και σε άλλα ματς πάντως, όπως με τον Προμηθέα στο Super Cup.

«Επιμένω. Δεν θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες εγώ».

-Απογοήτευση υπάρχει στην ομάδα;

«Μεγάλη. Προφανής η στενοχώρια για την απώλεια του τροπαίου. Χάσαμε και το οικονομικό «μπόνους» του τροπαίου συν τοις άλλοις… Πρόδηλο είναι, ωστόσο, από το παρελθόν μας, ότι υπάρχουν η τεχνογνωσία και η εμπειρία για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα. Στην ΑΕΚ έχει μπει το «μικρόβιο» του Πρωταθλητισμού προ πολλού. Και παραμένει στα αποδυτήρια…».


-Υπάρχει πρόβλεψη για διορθωτικές κινήσεις;

«Ανοικτό είναι το θέμα του Ράις. Θα δούμε τι θα γίνει. Αναλόγως της απόφασής του, η ΑΕΚ θα κινηθεί, ή όχι, για νέο παίκτη. Από εκεί και πέρα, είναι νωρίς για τα υπόλοιπα, δεν νομίζετε; Μόλις χθες (σ.σ. προχθές) ολοκληρώθηκε ο τελικός του BCL. Διοίκηση, General Manager και προπονητής, θα κάνουν τον απολογισμό τους και θα πράξουν τα δέοντα».

-Πώς πήγε η διοργάνωση οργανωτικά;

«Δεν έχει γίνει απολογισμός ακόμα. Φαντάζομαι καλά. Επιμέρους πράγματα μπορείς να πεις. Το BCL, μας έδωσε ήδη δημόσια συγχαρητήρια και για τη φιλοξενία και για όλα. Τρέξαμε σε τρελούς ρυθμούς. Όλοι όσοι ασχολήθηκαν. Ήταν συγκινητικός ο τρόπος, που υποστήριξαν το πρότζεκτ. Εγώ επιφορτισμένος με το κομμάτι, που με αφορά, θέλω να πω για άλλη μία φορά, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες μας και στους εθελοντές μας, στο Γραφείο Τύπου, γιατί έφεραν εις πέρας και αυτή τη διοργάνωση. Ξέρετε, δεν ήταν εύκολο. Λόγω συνθηκών. Το υγειονομικό πρωτόκολλο επέβαλε προσαρμογές, που ούτε φανταζόμασταν πριν από κάποια χρόνια. Τα πήγαμε καλά σε γενικές γραμμές. Αυτό το «κακό» θα συνεχιστεί για κάμποσο καιρό πιστεύω. Δεν είναι εύκολο να παίρνεις χατζάρα… και να κόβεις λόγω της ποσόστωσης, συναδέλφους. Και την ευθύνη την είχε η FIBA στο F8. Κάποια στιγμή θα έρθει και σε μας η μπάλα, για τα οικεία πρωταθλήματα, σε συνεννόηση πάντα με λίγκα και Ομοσπονδία».

-Είσαι αισιόδοξος για τη νέα χρονιά σε ό,τι αφορά στην ομάδα;

«Δεν έχει σημασία η δική μου, διάθεση-εκτίμηση. Εγώ αναφέρω γεγονότα. Έχουμε το υλικό για τα καλύτερα…».

-Σας λείπουν οι στιγμές του 2018;

«Ό,τι πετύχαμε τότε, μας οδηγεί. Κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η οποία προκάλεσε σχεδόν… πανικό στην παγκόσμια κοινότητα, στο οικονομικό και κοινωνικό κομμάτι, αλλά θα προχωρήσουμε. Αρκεί να μην έρθουν πάλι τα πάνω… κάτω στην κοινωνία με τα κρούσματα. Μας λείπει βασικά ο κόσμος του 2018. Η νέα αυτή συνθήκη, του «χωρίς κόσμο», δεν ευνοεί την ΑΕΚ. «Έδρα» είναι ο κόσμος της. Ο κόσμος δίνει το σύνθημα και τη δυναμική. Είμαι πεπεισμένος, ότι σε γεμάτο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ θα κατακτούσε το τρόπαιο του BCL, ειδικά στη δεύτερη περίοδο, που έμπαιναν διάφορα τρελά τρίποντα από την ισπανική ομάδα, αλλά αυτή είναι η νέα κανονικότητα. Η ΑΕΚ χάνει πολύτιμη δύναμη. Πρέπει να μάθει να προσαρμόζεται όμως. Θα δούμε. Προς το παρόν, η ιστορία λέει Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2020 η Μπούργος. Δίκαια… Όμως, μην ξεχνάμε την εξαιρετική εμφάνιση της ΑΕΚ, με Νίμπουρκ και Σαραγόσα. Δεν ήταν τίποτε δεδομένο. Δεν ήταν εύκολες ομάδες. Δεν  γίναμε… Λέικερς όταν τις κερδίσαμε, δεν γίναμε… της σφαλιάρας που χάσαμε τον τελικό. Προσπαθούμε τώρα ως οργανισμός να ηρεμήσουμε, και να προχωρήσουμε».

-Σημαντικό και ότι ολοκληρώθηκε το BCL. Όχι όπως η Ευρωλίγκα.

«Ακριβώς. Ήταν εξ αρχής στόχος του κυρίου Αγγελόπουλου και του BCL, να μην μπει παύλα. To ΒCL κέρδισε πόντους. Πάλεψε και κέρδισε σε περίοδο υγειονομικής κρίσης. Η επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ έγινε στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του οποίου, έδωσαν και αυτοί τη μάχη τους. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή την εξέλιξη».

-Με το Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων τι γίνεται;

«Δύσκολα θα προλάβουμε την πρεμιέρα των διοργανώσεων. Υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες, που μας καθυστερούν. Όμως, όλα θα πάνε κατ’ ευχήν, έστω σε αυτό το υγειονομικό περιβάλλον. Η «Βασίλισσα» θα μπει στο Παλάτι της και θα είναι ωραία… Με το δικό μας σπίτι, θα αλλάξει η δυναμική της ομάδας. Υπομονή».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.